Sub forma unui carnet sau în numeroasele aplicaţii mobile dedicate activităţii fizice, jurnalul de antrenament este indispensabil pentru a urmări antrenamentele de mers sportiv şi mai ales, pentru a rămâne motivat.

TOŢI PUTEM AVEA UN JURNAL !

Emmanuel Lassalle, consilierul nostru, îi sfătuieşte pe toţi care practică mersul sportiv să aibă un carnet pentru antrenament.

Dacă  doreşti să pierzi kilograme sau să te simţi bine, jurnalul de antrenament este indispensabil în mersul sportiv. Acesta îţi va permite să îţi urmăreşti progresele şi să notezi tot ceea ce simţi. Astăzi, hârtia pierde în faţa aplicaţiilor disponibile tuturor, având posibilitatea de a îţi programa sesiunile.

« Eu folosesc un ceas GPS pentru a îmi ţine sub control antrenamentele, pe care le împărtăşesc cu antrenorul meu. Cu atât mai puţin, eu nu pot trişa, el ştie totul. Totul este să rămâi  motivat.>>

CE DATE VOM TRECE ÎN JURNAL ?

Pentru a progresa, unele informaţii sunt esenţiale. Data sesiunii, distanţa parcursă, durata activităţii şi viteza. Tot ceea ce este util pentru tine, în funcţie de obiectivul tău, trebuie trecut în jurnal. În acelaşi timp poţi aduce note asupra stării de spirit, asupra senzaţiilor pe care le simţi la sfârşitul sesiunilor.

« Adaug la acestea pierderile calorice, vremea,  consumabilele, dar de asemenea, greutatea înainte şi după sesiunea sportivă. O pierdere de greutate excesivă înseamnă că nu sunt suficient hidratat, ceea ce scade performanţa mea! »

UN MIJLOC INDISPENSABIL ÎN PREGĂTIREA ANTRENAMENTELOR

Jurnalul de antrenament este o mină de informaţii pentru viitoarele sesiuni de mers. Cititul şi recititul regulat este foarte important pentru a progresa. Poţi scrie în acelaşi timp ce dificultăţi ai întâlnit într-un anumit moment al sesiunii tale: dureri de gleznă, spate etc.

« Notez, de asemenea, numărul pulsaţiilor pe minut pentru a ţine sub control frecvenţa cardiacă.  O frecvență prea ridică poate reflecta o stare de oboseală. Acest excelent indicator îmi permite să înţeleg mai bine antrenamentele. »
Sub forma unui carnet în hârtie sau în numeroasele aplicaţii mobile dedicate activităţii fizice, jurnalul de antrenament est indispensabil pentru a urmări antrenamentele de mers sportiv şi mai ales, pentru a rămâne motivat.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020