JOCURI ACVATICE ÎN FAMILIE

Jocuri acvatice în familie

Nabaiji îți propune o selecție de jocuri pentru piscină care te vor amuza, pe tine și pe copiii tăi, pe parcursul mai multor ore !

Familiarizarea cu mediul acvatic și inițierea în înot se pot realiza și prin intermediul jocului. Pentru copii aceste jocuri reprezintă o altă modalitate de abordare a mediului acvatic care îi ajută să capete încredere în ei, într-un mod ludic și amuzant.

Jocuri acvatice în familie

SPEED BALL
Număr de jucători: doi sau mai mulțI
Material: o minge
Reguli: jucătorii se plasează la o linie de sosire imaginară, cu mingea în fața lor. Trebuie, fără să o atingă, și doar suflând în ea, să o facă să avanseze și să atingă linia de sosire. Primul care atinge linia câstigă !

ATENȚIE LA RECHIN
Număr de jucători: doi sau mai mulțI
Material: instinctul tău animal
Reguli: scopul jucătorilor („pești”) este de a nu fi atinșI de adultul sau copilul denumit („rechin”)
Odată ce rechinul a atins un jucător, rolurile se schimbă, jucătorul „pește” devine „rechin” șI invers. Se salvează cine poate !

AQUA-MIME
Număr de jucători: doi
Material: imaginația ta, mască sau ochelari de înot
Reguli: doi jucători trebuie să se scufunde sub apă în acelașI timp. Primul mimează ce îI trece prin cap în timp ce celălalt jucător încearcă să ghicească. Odată ce răspunsul corect a fost găsit, rolurile se schimbă !

VÂNĂTOARE DE COMORI
Număr de jucători: doi sau mai mulțI
Material: inele pentru scufundări, talentul tău de cercetător
Reguli: în timp de jucătorii îșI ascund ochii cu mâinile și stau cu spatele întors, un adult ascunde un inel sub apă. La semnalul de start, toți jucătorii caută inelul ! Primul care îl găsește câștigă !

WATER POLO
Număr de jucători: doi sau mai mulțI
Material: o poartă de waterpolo, o minge
Reguli: în doi sau în echipă, numește un portar și încearcă să marchezi cât mai multe goluri posibile. Primul jucător sau prima echipă care marchează douăzeci de puncte a câștigat !

TUNEL
Număr de jucători: doi sau mai mulțI
Material: picioarele unui adult sau cadre acvatice
Reguli: plasează unul sau mai multe cadre acvatice pe sol, sub apă. Jucătorii trebuie să treacă prin cadre, unul câte unul, fără să atingă marginile acestora. O variantă a acestui joc constă în a înlocui cadrele cu picioarele unui adult.
Acest jocuri asigură petrecerea unor momente frumoase în familie, înlătură diferitele temeri ale copiilor legate de apă sau îi ajută chiar să progreseze în practica înotului.

Aruncă-te în apă și transformă piscina în terenul tău de joc preferat!
Pentru copii aceste jocuri reprezintă o altă modalitate de abordare a mediului acvatic care îi ajută să capete încredere în ei, într-un mod ludic și amuzant.

JOCURI ACVATICE ÎN FAMILIE