fbpx

ÎNVĂȚAȚI-VĂ COPILUL SĂ PATINEZE PE ROLE : 5 SFATURI ȘI RECOMANDĂRI UTILE

Iată cinci recomandări și sfaturi pentru a vă învăța copilul să patineze pe role

DESCOPERIȚI MARCA

OPT ROȚI DE CAUCIUC, UN SOI DE CLĂPARI DE SCHI, POZIȚIONAȚI CHIAR DEASUPRA LOR: COPILUL VOSTRU ÎNCEPE PATINAJUL PE ROLE. IATĂ CINCI RECOMANDĂRI ȘI SFATURI PENTRU A-L ÎNVĂȚA.

IEȘIȚI PROTEJAȚI

Înainte de a-l pune pe cel mic pe role și pentru a împiedica ca prima sesiune să se termine în camera de urgență, echipați-l corespunzător. Alegeți o cască drăguță, cotiere colorate, protecții pentru încheieturile mâinii asortate, genunchiere de competiție: această echipare a copilului este doar pentru siguranța sa. Pentru eficacitate, cât și pentru alură, optați pentru protecții noi și pe mărimea lor, care nu au amortizat deja prea multe șocuri (zgâriate, lărgite, găurite…)

Recuperarea este bună, dar nu funcționează dacă este vorba de un cot sau o încheietură care trebuie înlocuită. Nu neglijați acest pas deoarece, la urma urmei, chiar și super-eroii au armuri.

DESCOPERIȚI CĂȘTILE NOASTRE ȘI PROTECȚIILE PENTRU PATINAJUL PE ROLE

NU MAI TREMURĂM !

Copilul tău și-a încălțat rolele,.A început! În primul rând, găsiți-i echilibrul. Pentru o introducere în frumusețile alunecării urbane, sfătuiește-l să folosească ceea ce se află la îndemâna lui: părinți, bariere, pereți, stâlpi … Mobilierul urban este bogat în ajutoare pentru micii patinatori instabili. Cu aceste suporturi externe și privind întotdeauna drept înainte, se va redresa rapid și va arăta mai multă încredere. Al doilea punct: lansarea! Mai întâi să ruleze cu picioarele paralele în linie dreaptă, apoi să ridice un picior și după pe celălalt, înainte de a introduce mișcarea de accelerare. Apoi vine rândul virării și în cele din urmă a frânării (fără ajutoare de data asta!).

Odată ce toate aceste baze sunt învățate, rămâne doar ca el să le practice și să împingă aventura în continuare. Foarte repede îl veți vedea pe micuțul votru sărind, mergând cu spatele sau pe un picior.

DESCOPERIȚI ROLELE NOASTRE PENTRU COPII

 

PE DRUM (DIN NOU)

De la prima ieșire, patinatorul tău în devenire nu va fi singur. Câini, trecători, pubele, borduri- toate acestea sunt obstacole pe care va trebui să  învețe să le gestioneze. Pentru a evita aceste întâlniri de tipul al treilea, alegeți spații libere relativ plane, netede și fără obstacole (dacă este posibil). Separat, nu treceți cu vederea învățarea regulilor de circulație din oraș (semafoare, pasaje, treceri de pietoni …) și de pe trotuare, unde rulează patinatorii.

Explicați-i cum să se uite în jurul său înainte de lansare și să se abțină de la ardoarea sa: să reproducă ceea ce vede pe aici, pe colo, asta va fi pentru o dată viitoare.

 

SUNT EU CEL CARE FACE ASTA

Nu este prima dată când această propoziție iese din gura copilului tău și de data asta mai mult ca niciodată, va avea dreptate. Desigur, supravegherea ta este absolut esențială, mai ales pentru cei mici. Dar între acompaniament și prevenire există doar un singur pas pe care este mai bine să nu îl traversăm întotdeauna. Într-adevăr, patinajul nu este numai fizic: necesită și o rezistență mentală. Perseverați pentru a ajunge acolo, ridicați-vă și luați-o de la capăt după o căzătură … Autonomia sa este cheia pentru a stăpâni gesturile și pozițiile care îl vor face să progreseze. Eliberați-i mâna la momentul potrivit și în siguranță. L-ați echipat cu protecție, sunteți acolo în caz că este necesar.

DESCOPERIȚI ECHIPAMENTUL NOSTRU PENTRU ROLE

 

RĂBDARE ȘI DURATĂ DE TIMP

Prima sesiune este doar începutul unei lungi serii. Dezvoltarea reflexelor bune, în special în cazul patinajului pe role, se face progresiv. Armați-vă cu răbdare și sensibilizați-vă copilul spre această calitate esențială a unui patinator jedi! Este inutil să îl presați, nu va învăța mai repede. Nu trebuie să existe riscul de panică și/sau dezgust. De asemenea, pentru a vă ajuta în rolul antrenorului, găsiți împreună motivații pentru a practica patinajul: provocări, ieșiri cu rolele cu prietenii, mici recompense … Toate mijloacele sunt bune pentru a crea o complicitate care să-l ajute să progreseze cu deplină încredere.

VĂ RECOMANDĂM ÎN ACEEAȘI MĂSURĂ SFATURILE NOASTRE LEGATE DE PATINAJUL PE ROLE

 

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...