ÎNTREȚINEREA JACHETEI DE PUF

Cum poți păstra puterea de umflare a pufului, deci și capacitatea de a ține de cald?

INTRETINEREA JACHETEI DE PUF

Cum poți păstra puterea de umflare a pufului, deci și capacitatea de a ține de cald?

Quechua - Cum spalam jacheta de puf?

ÎNTREȚINEREA JACHETEI DE PUF

Te-ai bucurat din plin de căldura oferită de jacheta ta de puf în ultimul sezon rece? După ce ai purtat-o timp îndelungat vrei să o faci să arate ca nouă? Îţi prezentăm pas cu pas procedura de întreţinere a jachetei tale preferate.

Dacă nu esti sigur că procedura de curățare îți va reuși și acasă, poți merge cu jacheta și la curățătorie.

INTRETINEREA JACHETEI DE PUF

 SPĂLARE

Închide toate fermoarele. Selectează programul pentru haine sintetice, la temperatura de 30°, folosind detergent clasic sau unul special pentru umplutură din puf (mai blând, pentru a nu altera calitatea pufului).

Păstrarea puterii de umflare a pufului după spălare este extrem de importantă. De aceea, este recomandat ca în fiecare etapă de curățare puful să fie cât mai uniform distribuit în interior.

Poți chiar să adaugi 2 mingi de tenis în cuva mașinii de spălat pentru a te asigura de acest lucru. În timpul rotaţiilor maşinii de spălat, mingile vor ajuta la distribuirea uniformă a pufului în interiorul jachetei tale.

Selectează 2 cicluri de clătire, nu doar 1, pentru a fi sigur că în umplutura de puf nu au rămas urme de detergent ( mai ales dacă cel pentru care ai optat a fost unul pudră şi nu unul lichid).

Atenție, programul de stoarcere trebuie să fie unul delicat. În caz contrar altfel, puful creează cocoloașe care vor fi greu de desfăcut.

INTRETINEREA JACHETEI DE PUF

USCARE

La scoaterea jachetei din mașina de spălat, vei avea impresia că puful a dispărut. Trebuie doar să îi redai volumul! Tamponează suprafața jachetei cu un șervețel de hârtie, pentru a absorbi apa în exces.

INTRETINEREA JACHETEI DE PUF

SOLUȚIA IDEALĂ: USCĂTORUL DE RUFE

E cea mai bună modalitate de a reda puterea de umflare a umpluturii din puf. Scoate mingile de tenis din cuva mașinii de spălat și selectează 2-3 cicluri de uscare. La sfârșitul fiecărui ciclu, scoate jacheta din mașină și scutur-o, verificând că puful s-a repartizat uniform pe toată suprafața jachetei.

INTRETINEREA JACHETEI DE PUF

NU AI USCĂTOR DE RUFE?

Poți lăsa jacheta la uscat pe un suport clasic. Va dura puțin mai mult și va necesita mai mult efort. Întinde jacheta la uscat în aer liber, astfel încât aerul să circule uniform.

Întoarce și bate ușor suprafața jachetei din când în când, de mai multe ori pe zi, pentru a evita lipirea pufului sub formă de mici pachețele.
Jacheta trebuie lăsată la uscat, într-un loc ventilat, dar departe de orice sursă directă de căldură

Atenție, nu lăsa jacheta din puf într-un loc umed. Dacă pleci într-o drumeție de mai multe zile, iar vremea pare instabilă, nu uita să pui în rucsac și o jachetă impermeabilă, pentru a o proteja pe cea din puf.