Întrebări frecvente ale pasionaților de sport, în această perioadă

Cluburile sportive, piscinele, sălile de sport sunt închise în această perioadă, însă este în continuare posibil să facem sport, acasă de această dată, respectând reglementările impuse de autorități și fără a ne pune în pericol sănătatea.

Activitățile culturale și sportive, indiferent de natura lor, au fost suspendate pentru moment, prin urmare, activitățile sportive individuale sunt și ele afectate, indiferent că suntem sportivi amatori sau profesioniști. Însă suntem cu toții responsabili de respectarea normelor de igienă, pentru binele comunității. Întrebările despre cum pot continua practica sportivă sunt justificate, vom încerca să răspundem mai jos.

1. Pot continua să fac sport?

Dacă nu ești bolnav sau dacă nu ești slăbit, sportul nu este nici interzis, nici nerecomandat. Din contră, mișcarea este esențială pentru sănătate, acum, la fel ca în orice perioadă a anului. Chiar dacă sportul la sală sau în aer liber  (alergarea, drumețiile, ciclismul) nu mai sunt posibile pentru moment, date fiind normele impuse de autorități, nu înseamnă că nu poți continua să faci sport acasă.

Descoperă produsele

2. Trebuie să port mască atunci când mă antrenez acasă?

Nu. Purtarea măștii este recomandată numai în cazul în care persoanelor bolnave sau dacă faci parte din personalul medical. Acest lucru rămâne valabil indiferent dacă faci sport sau nu. 

3. Activitățile sportive contribuie la o stare bună de sănătate?

Sportul, la fel ca alimentația sau somnul au un impact decisiv asupra stării noastre de sănătate. Practicat frecvent și cu moderație, contribuie la întărirea sistemului imunitar și permite reducerea cu până la jumătate a riscului  de afecțiuni respiratorii sau de alte boli frecvente. Atenție, însă, dacă organismul tău este deja slăbit sau dacă sunteți deja bolnav, activitățile sportive nu mai sunt recomandate. Sistemul tău imunitar poate suferi din cauza presiunii la care este supus organismul.

4. Cum pot să mă mențin în formă în contextul anulării evenimentelor sportive?

Obiectivele pe care și le stabilesc le permit pasionaților de sport să progreseze. Însă toate competițiile sportive sunt, pentru moment, amânate. Pentru a te menține în formă, este important să îți stabilești un nou obiectiv, pentru a-ți păstra motivația. Având în vedere că, pentru moment, nu poți participa la competiții sportive, obiectivul pe care ți-l stabilești poate fi unul mai personal, cum ar fi să faci sport acasă, pentru a evita deplasările. Mai mult, poți chiar să iei o pauză, pentru a-ți recăpăta forțele.Recuperarea face parte dintr-un antrenament sănătos.

Descarcă gratuit aplicația Decathlon Coach, care îți va fi alături în timpul antrenamentelor sportului tău preferat și care îți va propune antrenamente personalizate

Descoperă aplicația Decathlon Coach

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020