ÎMPREUNĂ FACEM INIȚIEREA ÎN SPORT MAI UȘOARĂ

Împreună facem inițierea în sport mai ușoară

Alegerea unei activități fizice nu este ușoară atunci când nu ai mai facut sport din liceu.

Astfel, traumatizat (sau nu) de profesorul tău de educație fizică, ai jurat să lași sportul în spate. Cu toate astea, o dată cu vârsta, ai observat că și plămânii tăi îmbătrânesc, iar acele plimbări de duminică pe bicicletă devin din ce în ce mai grele. Ei bine, ai înțeles ideea. Poate că e timpul să iei taurul de coarne! Nu-ți face griji, totul va fi în regulă. Vei fi chiar surprins de cat de mult îți va plăcea sportul. Da, ne-ai auzit bine, îți va plăcea!
Ce sport ai alege ca începător? Cum eviți să îți pierzi motivația? E mai bine să începi exercițiile acasă, sau să te alături unui club? Uite câteva sfaturi!

ÎMPREUNĂ FACEM INIȚIEREA ÎN SPORT MAI UȘOARĂ

1. Sportul e gratuit…sau aproape

Nu e nevoie să îți cheltui toți banii ca să începi exercițiile. Sunt o mulțime de activități pe care le poți practica fără să faci un împrumut la bancă. Primul nostru exemplu este Mersul Sportiv. Este o activitate de bază potrivită pentru toată lumea. Tot ce ai nevoie este o pereche bună de încălțăminte. Are numeroase beneficii: îți tonifiază picioarele, întărește abdomenul, mușchii brațelor și ai inimii.

Dacă te simți curajos, poți începe direct cu alergarea. Aceasta îți va reduce sistematic riscul de atacuri cardiovasculare si cel de atac de cord. Alergarea mai are și avantajul de a te scoate afară din casă, uneori fiind mai plăcut să faci exercițiile în aer liber, decât la sală. Dar îți lăsăm ție decizia asta. Orice ai alege, amintește-ți să muncești progresiv, astfel încât corpul tău să se obișnuiască cu frecvența și intensitatea.

ÎMPREUNĂ FACEM INIȚIEREA ÎN SPORT MAI UȘOARĂ

2. Sport acasă

Pariem că apartamentul sau casa ta poate deveni locul tău favorit de exerciții. Există multe avantaje în a face sport acasă: fără abonament lunar, libertarea de a practica oriunde dorești, sau alegerea propriei muzici.

Yoga, Cardio, Pilates: lista de activități pe care le poți practica acasă este lungă și îți oferă libertate de alegere. Vei găsi multe clase și sesiuni pe Domyos Live. Ai grijă să faci exercițiile corect, ca să nu te rănești. Și amintește-ți: să joci FIFA pe consolă nu se pune ca sport!

ÎMPREUNĂ FACEM INIȚIEREA ÎN SPORT MAI UȘOARĂ

3. Sporturi accesibile

Să faci sport nu înseamnă să cheltuiești mulți bani pe echipament sau abonamente lunare. De ce să nu te urci pe bicicletă și să ieși la o plimbare? Poți, de altfel, să îți faci un obicei din mersul pe bicicletă la serviciu. O să simți beneficiile foarte curând: un ritm cardiac îmbunătățit, picioare tonifiate și un echilibru mai bun. Sună ca un sport perfect pentru începători, nu?

Îți place ciclismul? De ce să nu mergi mai departe și să încerci aquabiking-ul? Amuzantă și cool, această activitate de ciclism în apă este perfectă pentru sistemul cardiovascular, să nu mai menționăm picioarele tonifiate pe care o să le ai.

Dacă ciclismul e prea mult pentru tine, poți încerca oricând înotul. Este unul dintre cele mai frumoase sporturi și îți vei folosi tot corpul, fara impact asupra încheieturilor sau spatelui tău. De altfel, e o plăcere să dai iama în automatul de dulciuri de pe coridor, fără să te simți vinovat.

ÎMPREUNĂ FACEM INIȚIEREA ÎN SPORT MAI UȘOARĂ

4. Care sunt cele mai răspândite sporturi?

Cu milioane de membri și mii de cluburi, fotbalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare sporturi. Pe lângă beneficiile pentru corpul tău, fotbalul este, de asemenea, un sport social. Doar să ai grijă la petrecerile de după meciuri, pentru că pot fi destul de periculoase pentru sănătatea ta.

Fitness-ul este, de asemenea, foarte popular: acum există săli la fiecare colț de stradă, în special în orașele mari. Trebuie să recunoști: sălile au făcut o treabă foarte bună în a se adapta nevoilor clienților: prețuri competitive, ajutor profesional, o gamă largă de activități…

Acum, tot ce trebuie să faci pentru un început de succes este să îți alegi o activitate. Ce ți-ar plăcea? Dacă ai nevoie de sfaturi, suntem aici să te ajutăm!