IDEI DE LOCURI PRIETENOASE CU COPIII PENTRU VACANȚA DE IARNĂ

IDEI DE LOCURI PRIETENOASE CU COPIII PENTRU VACANȚA DE IARNĂ

Află unde poți călători alături de copii în vacanța de iarnă și cum te asiguri că cei mici se bucură din plin de zăpadă și activitățile preferate de iarnă.

Vacanța de iarnă este momentul mult așteptat atât de copii, cât și de părinți. Zilele de decembrie înseamnă cadouri, sărbători alături de cei dragi și vin la pachet cu miros de cozonaci și brad. Dar să nu uităm și de distracția ce apare odată cu primii fulgi de zăpadă! Indiferent de cum petreci zilele din vacanța de iarnă, trebuie să te asiguri că fiecare membru al familiei își găsește cu ușurință o activitate preferată. Vrei să afli cum eviți plictiseala și monotonia? Descoperă care sunt locațiile prietenoase cu copiii și planifică următoarea vacanță de iarnă!

IDEI DE LOCURI PRIETENOASE CU COPIII PENTRU VACANȚA DE IARNĂ

1. STAȚIUNILE MONTANE, LOCAȚIA IDEALĂ PENTRU SCHI ȘI SĂNIUȘ

Indiferent de vârstă, copiii adoră timpul petrecut la munte. Fie că preferă săniușul, fie că sunt dornici să încerce sporturi de iarnă precum schiatul, stațiunile montane din România sunt locația perfectă pentru vacanța de iarnă sau pentru o escapadă de weekend. Dacă optezi să petreceți vacanța de iarnă în stațiunile montane, asigură-te că alegi îmbrăcămintea și încălțămintea de zăpadă de la Decathlon și protejează-i pe cei dragi de temperaturile scăzute.

Trebuie să recunoaștem că muntele ocupă un loc aparte în inimile noastre, în special iarna. Zăpada se simte diferit în regiunile montane, până și colindele și mâncarea tradițională au alt farmec la munte. Muntele este locul ideal pentru vacanța de iarnă pentru că fiecare membru al familiei își va găsi propria activitate preferată. Copiii vor profita din plin de jocul fulgilor de zăpadă și cu greu îi vei dezlipi de sanie și pârtia de săniuș. Indiferent de zona montană preferată, vei găsi un loc special amenajat pentru săniuș, ce respectă normele pentru siguranța copiilor. Astfel, cei mici se pot bucura din plin de zilele petrecute la munte, în timp ce tu poți încerca sporturile de iarnă sau te poți relaxa departe de agitația urbană.

Valea Prahovei cu faimoasa stațiune Poiana Brașov, stațiunile Rânca și Straja sau Păltiniș sunt doar câteva dintre destinațiile montane ce se află pe lista locațiilor prietenoase cu copiii. Aici cei mici se pot bucura de zăpadă sau se pot distra în spații de joacă special amenajate. În plus, puteți opta pentru o drumeție în familie și veți descoperi peisaje spectaculoase. Indiferent de activitatea preferată, distracția este asigurată pe întreaga durată a sejurului. Îți recomandăm să pregătești îmbrăcămintea de iarnă din timp și să te asiguri că ai un echipament de zăpadă complet pentru confortul tău și al celor dragi.

IDEI DE LOCURI PRIETENOASE CU COPIII PENTRU VACANȚA DE IARNĂ

2. AMINTIRI ȘI SUVENIRURI DE LA TÂRGURILE DE CRĂCIUN DIN ROMÂNIA

Târgurile de Crăciun au devenit din ce în ce mai populare și în România, urmând modelul celor din afara țării. Emblematice pentru marile orașe și așteptate cu nerăbdare de copii și adulți, târgurile de Crăciun sunt locurile unde creați noi amintiri de familie, unde încercați noi preparate culinare și de unde vă veți întoarce încărcați cu cadouri și suveniruri. Vizitate anual de români și turiști străini, târgurile de Crăciun merită bifate pe lista de locații prietenoase cu copiii pe care trebuie să le vizitezi anul acesta.

Ce vei găsi în târgurile de Crăciun? Căsuțele cu mâncare și băuturi calde cu arome de scorțișoară și măr sunt nelipsite. Fie că vrei să încerci gustul preparatelor tradiționale, fie că preferi o prăjitură, ai la dispoziție o varietate de opțiuni. Odată ce ți-ai ales meniul preferat, lasă-te surprins de decorațiunile de Crăciun și suveniruri lucrate manual. Încurajează-i pe cei mici să își aleagă un glob preferat pe care să îl așeze în brad. În plus, poate fi momentul ideal să bifezi toate cadourile pentru cei dragi, în timp ce copiii se distrează în zonele special amenajate din parcul de distracții. Îți recomandăm să verifici programul târgului de Crăciun pe care vrei să îl vizitezi, pentru că majoritatea locațiilor organizează concerte și spectacole pentru copii. Astfel, cei mici vor avea parte de o seară de neuitat ce îmbină mâncarea preferată cu distracția și jocurile.

Vrei să afli care sunt cele mai populare târguri de Crăciun din România? Este o competiție între marile orașe, dar printre cele mai frumoase și prietenoase cu copiii se află Târgul de Crăciun din București, Sibiu, Craiova, Timișoara și Oradea. Poți opta pentru cea mai apropiată locație sau poți planifica o vacanță de weekend pentru a vizita un nou oraș. Indiferent de destinația aleasă, vei fi cucerit de spiritul Crăciunului și de decorațiuni. 

IDEI DE LOCURI PRIETENOASE CU COPIII PENTRU VACANȚA DE IARNĂ

3. BUCOVINA ȘI MARAMUREȘ, LOCAȚII PLINE DE TRADIȚIE ȘI ACTIVITĂȚI ÎN FAMILIE

Vrei să îi oferi copilului tău o vacanță de neuitat în zonele unde tradițiile de Crăciun se păstrează până la cele mai mici detalii? Bucovina și Maramureș sunt printre cele mai apreciate destinații de Crăciun datorită tradițiilor pe care le respectă din cele mai vechi timpuri. Sunt locurile unde obiceiurile sunt transmise din generație în generație și totul este făcut cu atenție și dragoste. Aici agitația și zgomotul par să nu își aibă locul și timpul pare că se oprește pentru a-ți oferi șansa să te bucuri din plin de o vacanță cu totul specială.

Bucovina înseamnă mai mult decât mănăstirile care au făcut-o faimoasă în întreaga lume. Odată ce ajungi în această zonă, vei descoperi o iarnă în adevăratul sens al cuvântului. De la zăpada densă și săniile trase de cai pe trasee pitorești, până la preparatele tradiționale, fiecare detaliu transformă Bucovina în destinația perfectă pentru vacanța de Crăciun. Este momentul ideal pentru a-i introduce pe cei mici într-o lume a tradițiilor și obiceiurilor uitate în marile orașe. Copiii se pot bucura din plin de săniuș sau se pot alătura gazdelor în prepararea deliciilor culinare. În plus, cei mici pot asculta coruri tradiționale de copii veniți cu colindul, o amintire greu de înlocuit.

Maramureș este o altă zonă unde tradițiile încă dăinuie peste sate și orașe. Ospitalitatea localnicilor este de neegalat, la fel și peisajele și tradițiile de Crăciun. În Maramureș te poți bucura de activități precum sporturile de iarnă, te poți alătura unei plimbări cu Mocănița în Vișeul de Sus și poți vizita obiective turistice din zonă. Din primele minute petrecute aici, vei fi cucerit de fiecare detaliu, de la arhitectura specifică, până la straiele tradiționale în care sunt îmbrăcați colindătorii. Cât despre copii, aceștia se vor bucura din plin să ia parte la tradițiile locale, se pot bucura de activități în zăpadă și focuri de tabără, pot asculta povești locale și se pot alătura colindătorilor. Dacă îți dorești o vacanță de Crăciun într-o locație unde cei mici pot descoperi tradiții și locuri noi, Maramureș trebuie să se regăsească pe lista ta de locații de vacanță prietenoase cu copiii.

Planifică următoarea vacanță de iarnă alături de cei dragi și bucurați-vă de fiecare clipă petrecută împreună! Alege o locație care să îmbine activități pe placul tuturor, de la pârtiile de săniuș pentru copii și serile cu foc de tabără, până la poveștile despre tradițiile locale și secrete din bucătăria tradițională. Bucură-te de zonele din România unde iarna are un farmec aparte!