IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Idei de cadouri inspirate pentru sportivi – ce și-ar dori să primească fiecare pasionat de sport

„De ce are nevoie? Îl va folosi? O să-i placă?”, toate sunt întrebări care probabil îți vin în minte cel mai des atunci când ești în căutarea unui cadou, mai ales dacă este vorba despre o persoană pasionată de sport. 

Fie că aleargă la maraton, joacă fotbal, merge des la sală, fie că adoră să exploreze natura, pentru un sportiv, un dar potrivit este cel care îl inspiră să aibă performanțe din ce în ce mai bune și care îl motivează.

Din această perspectivă, misiunea ta nu este deloc ușoară. Iată de ce, îți venim în ajutor cu unele idei de cadouri practice și câteva recomandări pentru ca tu să faci alegeri inspirate.

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Idei de cadouri inedite pentru sportivi

Când vine vorba despre alegerea unui cadou pentru un sportiv, primul lucru la care este bine să te gândești nu reprezintă valoarea lui fizică, ci utilitatea lui și dacă este de calitate. Apoi, este important mesajul pe care îl transmiți oferindu-i acel dar și nu altul. Desigur, dacă ți-e prieten bun, îl poți întreba direct ce își dorește, numai că răspunsul nu îți va fi mereu de ajutor. Indiferent de situație, misiunea ta nu are de ce să fie un calvar, pentru că există întotdeauna varianta clasică a unui echipament de sezon, a unei perechi de încălțăminte sport ori a unui gadget care ajută la monitorizarea ritmului cardiac, de exemplu. În cele ce urmează, descoperi câteva idei de cadouri pentru sportivi. 

Cadouri inspirate pentru bărbați sportivi

În general, bărbații preferă cadourile practice și pe cele care le permit să se bucure de performanțele celor mai noi tehnologii. Ca să te asiguri că nu vei da greș cu un astfel de dar, informează-te înainte despre ce-i place mai mult să facă: să alerge, să joace fotbal ori tenis, să facă fitness în sală ori dacă adoră sporturile extreme. De asemenea, ca să te asiguri că iei ceva de calitate, optează pentru magazinele de specialitate.

Și ca să-ți fie mai ușor să faci alegeri inspirate, iată care sunt câteva recomandări de produse dedicate bărbaților sportivi, pe care le găsești în portofoliul Decathlon:

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Casca pentru ciclism 

Dacă știi că prietenul tău cel mai bun este pasionat de ciclism și folosește bicicleta des, chiar în traficul urban și aglomerat, oferă-i, de ziua lui sau de sărbători, o cască BTWIN, special concepută pentru a-l proteja în timpul deplasărilor. 

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Minge de fotbal KIPSTA

Când destinatarul este un sportiv începător și adoră să joace fotbal, o minge potrivită pentru nivelul său de pregătire, așa cum sunt mingile Kipsta, poate fi un cadou ideal pentru el. 

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Rucsac drumetie in natura NH500 20 L bej QUECHUA

Cadourile sportive nu sunt destinate doar sportivilor de performanță, ci și celor care practică mișcarea ocazional. Din această perspectivă, oferă-i amicului tău amator de drumeții pe munte un rucsac Quechua. Îl poate folosi indiferent de vreme, atât la șes sau în pădure, cât și pe litoral. Reține că este ideal pentru drumețiile în natură, chiar și pe teren ușor denivelat.

Cadouri inedite pentru femei sportive

Indiferent că femeile sportive cărora le dăruiești ceva special de ziua lor sau de sărbători sunt atlete, culturiste sau frecventează des sălile de sport pentru a face mișcare, toate se vor bucura de echipamente de fitness de calitate. Apoi, nu sunt de neglijat nici accesoriile precum gențile sport.

Iată care ar putea fi câteva dintre opțiunile tale, în funcție de preferințele destinatarei și de nivelul ei de pregătire fizică: 

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Geanta sporturi de echipă Kipsta

Dacă îi plac sporturile de echipă și preferă oricând o partidă de volei sau handbal fie în sală, fie în aer liber, atunci poți alege să-i oferi celei mai bune prietene o geantă Kipsta. Aceasta este special concepută pentru transportul echipamentului și poate fi depozitată foarte ușor, împachetând-o în buzunarul său lateral.

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Set 3 protecții role 

O tură cu rolele, skate-ul sau trotineta prin parc este întotdeauna o plăcere și, dacă lucrul acesta este valabil și pentru prietena ta sportivă, atunci îi poți dărui un set de protecții de la Oxelo, pentru ca deplasările ei să aibă un plus de siguranță.

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Încălțăminte jogging  KALENJI

Pentru o doamnă sau domnișoară pasionată de alergat, este esențială alegerea unei perechi de încălțăminte potrivite. Aceasta, pentru că undele de șoc produse la fiecare impact cu solul echivalează cu greutatea corporală a persoanei respective înmulțită cu trei. Articulațiile joacă rolul natural de amortizare, însă sunt supuse unei presiuni foarte mari. Prin urmare, îi poți dărui o pereche de încălțăminte pentru jogging  Kalenji, care îi asigură protecția față de aceste șocuri din timpul alergării.

Cadouri practice pentru copii sportivi

Sportul este una dintre cele mai eficiente modalități prin care copiii nu doar că se dezvoltă armonios, dar și învață ce înseamnă spiritul de echipă și disciplina. Fie că este vorba despre copii care practică un sport la un club, fie că fac mișcare individual, pentru ei este esențial să alegi echipamentele și accesoriile potrivite vârstei lor. Dincolo de design, care ar trebui să fie un element atractiv, este important ca ei să se simtă în siguranță atunci când practică un sport.

Ca să te asiguri că faci alegerile potrivite, atunci când optezi pentru un anume cadou destinat unui copil sportiv, iată câteva sugestii de produse pe care le poți descoperi în portofoliul Decathlon:

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Coș de baschet fixare pe perete copii/adulti TARMAK

Dacă nu dispui de o curte generoasă și, totuși, vrei ca băiețelul sau fetița ta să practice sportul preferat chiar și în casă, atunci poți să-i oferi un coș de baschet Tarmak, cu panou transparent și inel de oțel, care se poate fixa pe perete sau pe ușă. Astfel, copilul va putea juca baschet oriunde în locuință. Recomandarea este ca, pentru acest set, să-i iei o minge mărimea 1.

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Role Quad OXELO

Dacă cel mic vrea să facă primii pași de dans cu role disco, atunci dăruiește-i o pereche de role Quad de la Oxelo, special concepute pentru o alunecare corectă și cu stil. Șoseta interioară cu spumă groasă îi asigură confortul pe parcursul deplasărilor, iar roțile cu frână din cauciuc oferă siguranță în timpul practicii.

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT

Set badminton 

O altă variantă de cadou pentru copiii pasionați de sport este un set pentru badminton, destinat începătorilor, așa cum este și cel de la Perfly. Se poate monta ușor, pentru a juca badminton oriunde. Setul conține două rachete și doi fluturași.

Idei de cadouri cu buget redus, pentru pasionații de sport

Mai ales în perioada sărbătorilor, când lista de cadouri pare să nu se mai termine, este bine să știi ce daruri inedite și de calitate poți face unui pasionat de sport, chiar și cu un buget redus. Din fericire, există o mulțime de produse interesante, pentru care nu e nevoie să scoți mulți bani din pușculiță.

Iată câteva cadouri sportive pentru toate buzunarele, pe care le poți găsi în portofoliul Decathlon:


Maiou Fitness cardio 100 dama DOMYOS
Pentru o doamnă sau domnișoară care preferă exercițiile fitness cardio, un cadou potrivit ar putea fi un maiou de la Domyos, special conceput pentru training intens. Materialul respirant și ventilat pe spate ajută la evacuarea transpirației și menține pielea uscată în timpul antrenamentului. Totodată, oferă extensibilitate și confort.
Manusi schi 100 adulti WED’ZE
Pentru orice pasionat de schi, dar și pentru cei care practică acest sport doar ocazional, este foarte importantă protejarea mâinilor de frig. Prin urmare, te poți orienta spre un astfel de cadou de la WED’ZE. Mănușile sunt special concepute pentru a menține mâinile uscate pe toată durata utilizării.
Tinta cu arici Classic CANAVERAL
Când cauți un cadou sportiv pentru un copil de peste trei ani, o țintă cu arici Classic de la Canaveral, special concepută pentru darts, poate fi o opțiune interesantă. Cel mic poate învăța mișcările corecte și să își folosească energia într-un mod amuzant.

Cum alegi cadoul potrivit pentru sportivi – sfaturi utile

Indiferent de relația pe care o ai cu persoana căreia îi dăruiești ceva, reține că nu valoarea în sine a cadoului este importantă, ci utilitatea lui și mesajul pe care vrei să-l comunici destinatarului. Dincolo de a-l împacheta frumos și de a-l oferi într-un moment potrivit, astfel încât să păstrezi elementul surpriză și să creezi o atmosferă deosebită, există unele reguli de care este bine să ții cont atunci când alegi cadoul, ca să te asiguri că nu faci greșeli majore:

-documentează-te bine – unul dintre criteriile de bază după care te poți ghida atunci când alegi un cadou pentru un sportiv este să te documentezi foarte bine, ca să-i oferi ceva util și potrivit; prin urmare, află, în primul rând, ce tip de sport practică: schi, înot, fotbal, fitness; apoi, ține cont de spațiul în care destinatarul preferă să facă mișcare: indoor sau în aer liber; nu alege primul produs care îți iese în cale, ci studiază un pic ofertele și optează pentru calitate;

-ține cont de nevoile și preferințele sportivului – mai ales dacă optezi pentru echipament sportiv sau pentru incaltaminte sport, fii atent la mărime, materialele din care sunt realizate și la design, ca să fie potrivite pentru exercițiile de diferite intensități; pentru un sportiv, acest aspect este foarte important, pentru că un echipament adecvat îi conferă confort, flexibilitate și îl protejează de posibilele accidentări; totodată, fii atent la detalii și, dacă știi că drumețiile sunt pe lista preferințelor, atunci poți opta și pentru un cadou precum un cort, un binoclu sau un set de cani termoizolante; 

-atenție la nivelul de pregătire al sportivului – este bine să știi dacă sportivul are experiență sau este abia la început de drum, ca să poți să-i oferi un cadou potrivit nivelului său de pregătire; de exemplu, dacă este pasionat de schi, este recomandat să-i oferi schiuri sau clăpari în funcție de stilul de schi pe care îl preferă și ținând cont dacă este începător sau nu;

-optează pentru cadouri universale – dacă e dificil să te hotărăști, varianta cea mai sigură este să optezi pentru un cadou universal, apreciat indiferent de vârstă sau de gen; de pildă, există studii care au demonstrat că ascultarea muzicii în timpul exercițiilor poate contribui la performanțe mai bune; așadar, o pereche de căști clasice in-ear, wireless, sport, cu Bluetooth sau fără, poate fi un cadou inspirat; apoi, poți alege oricând o geantă sau un rucsac;

-ia seama la relația pe care o ai cu destinatarul – poți opta pentru un voucher pe care sportivul să-l folosească pentru a-și alege ce are nevoie cu adevărat, dar o astfel de variantă este recomandată doar în cazul în care îl cunoști bine pe beneficiar. 

IDEI DE CADOURI INSPIRATE PENTRU SPORTIVI – CE ȘI-AR DORI SĂ PRIMEASCĂ FIECARE PASIONAT DE SPORT