IARNA ACEASTA, BAZEAZĂ-TE PE SCHI FOND

Iarna aceasta, bazează-te pe schi fond

Îți propunem să descoperi un sport de iarnă popular, practicat în Scandinavia de mii de ani: schi fondul.
Crezi că schi fond este rezervat unei elite sportive?
Greșești. Acest sport este în plină expansiune, se adresează atât sportivilor avansați, cât și iubitorilor de natură.

Valorile termometrului încep să scadă, se înnoptează din ce în ce mai devreme, să fim sinceri, nu este ușor să te motivezi să faci sport la exterior. Și cu toate acestea, există o mulțime de motive pentru care să practici o activitate fizică afară, pe timp de iarnă. Nu este nici o noutate: sportul este bun pentru sănătate ! În plus, iarna, sportul este mijlocul ideal care te ajute să te menții în formă, să lupți contra deprimării sezoniere, să îți stimulezi sistemul imunitar și să îți întreții articulațiile slăbite din cauza frigului.

IARNA ACEASTA, BAZEAZĂ-TE PE SCHI FOND

Un sport de alunecare ludic și ecologic

Schi fondul este diferit de schiul alpin. În timp ce schiorii alpini urcă cu telescaune și coboară pe schiuri, practicanții de schi fond explorează muntele în toate sensurile. Pe piste plate sau deluroase, pe coline, prin sate în mijlocul pădurilor adormite de frig, etc.

Spune adio urcărilor mecanice și ia-ți timp pentru a traversa peisaje sublime la un ritm care îți permite uneori să te intersectezi cu animale.

IARNA ACEASTA, BAZEAZĂ-TE PE SCHI FOND

Un sport accesibil tuturor

Fie că este în urcare sau coborâre, alunecarea este elementul central al acestui sport, care va seduce toți sportivii !

Este accesibil tuturor: fie că practici singur, în grup sau cu copiii. Poate fi practicat la fel de bine de către copii, precum și de persoane de vârsta a treia. Nu impune condiții prealabile. Nu este nevoie să fii expert pentru a te bucura pe schiuri, odată ce ai învățat bazele tehnicii. Înclinarea mică a pistelor fac ca acest sport să fie mai puțin periculos decât vărul lui, schiatul de pistă.

Așadar, îl poți practica rapid într-un mod autonom. Totuși, le recomandăm începătorilor sau tuturor celor care nu practică în mod regulat o activitate fizică, să învețe gesturile și tehnicile de bază cu un profesionist calificat, pentru a căpăta încredere și a progresa rapid.

Bine de știut: pistele de fond au același sistem de marcaj precum pistele de schi alpin: verde, bleu, roșu și negru.

IARNA ACEASTA, BAZEAZĂ-TE PE SCHI FOND

Un sport benefic sănătății

Schi fondul este un sport extrem de complet:

Pentru INIMA ta: este un sport de rezistență complet, este unul din cele mai bune sporturi de tip aerobic, înaintea alergării, ciclismului și înotului.

Pentru SCHELETUL tău: datorită deplasării prin alunecare, acest sport permite lucrarea echilibrului și a coordonării, și nu are impact asupra scheletului. Cu un impact foarte mic, lucrează ușor articulațiile, menajează genunchii și gleznele.

Pentru MUȘCHII tăi: solicită numeroase grupe musculare, atât în partea superioară, cât și inferioară a corpului.

Pentru SILUETA ta: Adio micilor depuneri de grăsime ! Combinând acțiunea frigului cu mișcările susținute ale mâinilor și picioarelor, schi fondul este excelent pentru arderea grăsimilor. Asigură menținerea unei greutăți sănătoase, asigură pierderea kilogramelor în plus, tonifierea și modelarea siluetei. O oră de schi fond face ca organismul să consume în medie între 550 și 1000 kilocalorii !

Pentru MORALUL tău: Sursă de plăcere, precum toate sporturile, schi fondul stimulează hormonii „plăcerii”, care îmbunătățesc umorul și dau o stare ușor euforică. Luptă împotriva stresului și anxietății și îmbunătățește starea generală de bine. Un mijloc excelent de a te deconecta de cotidian !
Schi fondul deține toate atuurile pentru a deveni sportul tău preferat în această iarnă.

IARNA ACEASTA, BAZEAZĂ-TE PE SCHI FOND

Un sport cu tehnici variate

Pentru a practica schi fond, trebuie să te echipezi cu niște schiuri lungi și drepte, clăpari înalți cu sistem de legături în față și o pereche de bețe.