Recomandări pentru a nu avea dureri de picioare cauzate de clăpari de schi nepotriviți

Gata cu durerile de picioare cauzate de clăparii de schi nepotriviți: recomandări și secrete.

Să fii în natură, să admiri peisajele, să te bucuri de senzații extraordinare:pentru tine, schiul e o plăcere totală… Sau nu! Te-ai săturat ca zilele tale pe pârtie să fie compromise din cauza durerilor de picioare cauzate de clăpari de schi nepotriviți? De la micile ajustări până la alegerea în cunoștință de cauză și termoformare, află recomandarile noastre pentru a te simți bine în clăparii de schi și pentru a fi la înălțime pe pârtie.

Recomandarea Wedze pentru a te simți bine în clăparii de schi:

FĂ ALEGEREA POTRIVITĂ!
Chiar dacă nu schiezi decât o dată pe an, alegerea clăparilor de schi potriviți este esențială pentru confortul tău și plăcerea pe care o resimți atunci când te afli pe pârtie.

Prin urmare, înainte de toate, gândește-te la tine și la nevoile tale. Pentru a fi sigur că faci alegerea potrivită, ia în considerare toate aceste spectea:
- Mărimea
- Nivelul de practică
- Tipul de schi pe care îl practici
- Conformația ta: ai putea avea nevoie de un volum mai mare, de o zonă mai largă în jurul gleznei, de o lățime mare (picior lat) sau, dimpotrivă, de clăpari pentru picioare subțiri.
Nu ezita să probezi tot ce poți pentru a putea compara!

Știai că?

Există 3 tipuri de picioare.

Nu ezita să întrebi consilierii de vânzări din magazinul Decathlon ce pot face pentru tine și ce clăpari îți recomandă să alegi în funcție de piciorul tău.

 • Recomandări pentru a nu avea dureri de picioare cauzate de clăpari de schi nepotriviți

  Piciorul normal

  Dacă ai un picior normal, nu vei avea nicio problemă să îți găsești clăparii de schi potriviți.

 • Recomandări pentru a nu avea dureri de picioare cauzate de clăpari de schi nepotriviți

  Piciorul plat

  Cu un picior plat, ai putea avea nevoie de clăpari mai lați sau de o talpă mai deosebită.

 • Recomandări pentru a nu avea dureri de picioare cauzate de clăpari de schi nepotriviți

  Piciorul scobit

  Dacă ai un picior scobit, este posibil să ai nevoie de clăpari făcuți pe comandă.

Importanța șosetelor de schi

1/ Cum să te simți bine în clăparii de schi: importanța șosetelor

Chiar dacă ai acordat o atenție specială atunci când ai ales clăparii, dacă nu ai și șosetele potrivite, riști să îți strici cele mai bune momente pe pârtie.

Morgan, ce schiază de peste 20 de ani, ne explică de ce trebuie să schiezi cu șosete speciale de schi:
„Pentru noi, acest lucru poate părea logic, însă nu este valabil și pentru restul lumii: pentru a schia, ai nevoie de șosete speciale de schi, nu numai de șosete de sport. Șosetele de schi sunt concepute pentru susținerea piciorului în clăparii de schi, pentru aderență în interior și, de asemenea, pentru maximizarea transmiterii presiunii. Anumite zone sunt întărite pentru reducerea frecării, pentru a evita anumite dureri, pentru a evita presiunea... și uneori chiar pentru a ajuta returul venos și pentru a-ți permite să schiezi mai mult timp fără a obosi! Cu alte cuvinte, șosetele de schi au doar avantaje.”

 • Piciorul este prea strâns: șosete mai subțiri

  Îți simți picioarele reci, ai senzații de furnicături sau supraîncălzire, crampe? Piciorul tău este prea strâns. O șosetă mai subțire va evita orice comprimare, permite o bună circulație a sângelui și, prin urmare, căldura va circula, picioarele tale vor fi irigate, iar senzațiile - îmbunătățite. Mai puțin material pentru mai mult confort.

 • Frecări, maleolă dureroasă: șosete mai groase

  Durerile de la nivelul maleolei sunt adesea semnul unui volum prea mare al clăparilor de schi la nivelul gleznei. Poți purta șosete mai groase, care vor rezolva adesea această mică problemă. Dacă nu, este timpul să verifici reglarea clăparilor.

 • Presiunea pe tibie: șosete cu întărituri

  Anumite șosete sunt prevăzute cu o zonă mai groasă la nivelul tibiei pentru a evita durerile care ar putea cauza apăsarea asupra limbii clăparilor de schi.

Prin îmbinarea grosimii potrivite, a întăriturilor, a materialului și a unui tricotaj inteligent și adaptat, perechea potrivită de șosete te poate scăpa de griji și îți poate salva ziua pe pârtie.

2/ Reglarea potrivită poate fi esențială în ceea ce privește clăparii de schi

Pentru ca tu să te simți bine în clăpari și pe schiuri, toate sunt importante: clăparii potriviți, șosetele potrivite, precum și reglarea potrivită, pentru a găsi echilibrul optim între susținere, performanță și confort.

 • O reglare dinamică

  Pentru Cédric, instructor de schi în stațiunea La Clusaz, cea mai bună reglare este cea pe care o ajustezi de-a lungul unei zile: „piciorul se adaptează la clăpar, carcasa se decontractă sau se contractă în funcție de temperatură, gheata interioară se tasează ușor în timpul zilei. Strânge sau slăbește clapele imediat ce resimți o jenă sau o nevoie de susținere: acesta este cel mai bun mijloc pentru a evita instalarea durerii”.

 • Reglare aproape la micrometru!

  Numeroase modele de clăpari de schi sunt prevăzute cu clape cu reglare micrometrică: clapa se poate alungi pentru a permite un volum mai mare sau, dimpotrivă, se poate strânge, pentru o susținere mai bună. De asemenea, cataramele pot fi reglate pentru a obține volum, acesta fiind un lucru esențial atunci când ai o gambă puternică sau o gleznă foarte proeminentă.

3/ Termoformarea: pentru o gheată interioară de schi pe măsura ta

Ai încercat totul, însă durerile persistă? Atuncitermoformarea poate fi SOLUȚIA minune. Anumiți clăpari de schi sunt prevăzuți cu o gheată interioară care se poate încălzi pentru a o face mai maleabilă și pentru a o modela după forma piciorului, gleznei și gambei tale. Este posibil să vezi acest lucru ca pe o nebunie. Cu toate acestea, prin realizarea acestei operațiuni, poți modifica forma ghetei interioare pentru o mai bună adaptare la forma piciorului tău, pentru a crea volum acolo unde ai nevoie, astfel încât să scapi de punctele de presiune. Și vrei să mai știi un lucru? Îți oferim rețeta pentru termoformarea ghetelor tale interioare!

Dacă ai nevoie să treci la pasul următor cu termoformarea, prin crearea de volum în zone specifice, nu ezita să soliciți informații în magazinele Decathlon și să discuți cu consilierii noștri specializați în clăparii de schi. Ai posibilitatea de a pune „pad-uri” în anumite zone în care durerile persistă, astfel încât să poți crea cu adevărat o gheată interioară perfect adaptată piciorului tău și modului tău de a schia.

Ai nevoie de mai mult confort sau de performanță?

Anumite particularități de conformație trebuie corectate sau susținute cu branțuri speciale și ar putea necesita o vizită la podolog.

Iar când toate aceste sfaturi nu sunt suficiente, soluția pentru a face pace cu clăparii tăi de schi poate fi bootfitter-ul, un specialist al clăparilor de schi, capabil să realizeze termoformarea ghetei interioare sau să deformeze o carcasă pentru a adapta clăparii la piciorul tău.

Prin urmare, dorești să testezi reglajele clăparilor tăi cu noua gheată interioară termoformată? Mergi pe pârtie și în afara ei și împărtășește cu noi ce a funcționat pentru tine!

Gata cu durerile de picioare cauzate de clăpari de schi nepotriviți:recomandări și secrete.

CHLOÉ

Membră a echipei de comunicare Wedze, pasionată de schi și snowboard

Descoperă și alte recomandări de-ale noastre:

CUM SĂ ALEGI BEȚELE PENTRU SCHI, POTRIVITE NEVOILOR TALE?

CUM SĂ ALEGI BEȚELE PENTRU SCHI, POTRIVITE NEVOILOR TALE?

Bețele de schi, adesea văzute ca un accesoriu simplu, pot face o mare diferență în felul în care schiezi. A alege corect bețele de schi înseamnă să câștigi echilibru și stabilitate, deci reprezintă un aspect foarte important pentru o experiență sigură și plăcută pe pârtie. Alegerea acestora se face în funcție de trei criterii: dimensiune, rozetă și mâner.

CUM SĂ ALEGI CORECT PANTALONUL DE SCHI

CUM SĂ ALEGI CORECT PANTALONUL DE SCHI

Impermeabilitate, respirabilitate, strat protector sau membrană... nu știi ce model de pantalon de schi să alegi? Îți oferim toate informațiile necesare pentru ca tu să faci alegerea corectă și să te simți confortabil pe pârtie.

SCHI FOND – CUM SĂ ÎMI ALEG ECHIPAMENTUL PENTRU SCHI FOND SKATING ?

SCHI FOND – CUM SĂ ÎMI ALEG ECHIPAMENTUL PENTRU SCHI FOND SKATING ?

Schiul fond skating necesită o altă tehnică decât cel clasic. Se utilizează pasul numit ”AL PATINATORULUI” care se apropie de cel al rolelor sau al patinelor de gheață. Schiul fond SKATING se caracterizează prin alunecare și este o disciplină modernă în lumea schiului.