FOTBAL ACASĂ, CU ÎNTREAGA FAMILIE

Fotbal acasă, cu întreaga familie

Îți recomandăm mai jos cateva variante de jocuri, potrivite pentru spatii restranse si compatibile cu aproape orice medie de varsta.

Fotbalul este întotdeauna despre echipă, și ce echipă ar fi mai potrivită pentru un meci, dacă nu chiar familia ta?
Dar cum ai putea să faci jocul în curte sau în casă și mai captivant, și mai original, îmbunătățindu-ți și tehnica, în același timp?

Îți recomandăm mai jos cateva variante de jocuri, potrivite pentru spatii restranse si compatibile cu aproape orice medie de varsta. Fii gata sa pui zâmbete pe fețele tuturor! 

FOTBAL ACASĂ, CU ÎNTREAGA FAMILIE

Tenis de picior

Îti place tenisul de masă?Îți place și fotbalul, deopotrivă? Imbinarea perfecta dintre cele 2 sporturi o reprezinta  tenisul de picior ! Evident, cu reguli adaptate și echipament adaptat pt suprafețe reduse și cu riscuri cât mai mici de a sparge obiectele din jur.

Dacă ai suficient spațiu, cu siguranță puteți opta pt regulile clasice ale jocului de tenis de picior, dar când suprafata este redusă, ai nevoie de o minge de spumă și de un un fileu (sau o cordelină/sfoară ce poate juca rol de fileu).

Scopul jocului este sa pasezi mingea pe deasupra lui, doar cu piciorul și capul. Fiecare jucător din echipă poate lovi mingea 1 singură dată în timpul unui schimbi de mingi.
Dacă ai spațiu suficient, delimitează și cele 4 colțuri ale terenului.
La fel ca la tenis de masă, se poate juca 1 contra 1, dar și în echipe de câte 2, pentru a implica mai mulți membri ai familiei. Puteți juca în seturi până la 11 sau până la 21, pentru a avea șansa să vă diferențiați la cel puțin 2 puncte.

FOTBAL ACASĂ, CU ÎNTREAGA FAMILIE

Șut și gol!

Adevărata splendoare a fotbalului sta în goluri! Provoacă-ți membrii familiei la o sesiune de marcat goluri!
Adulți sau copii, cu toții pot participa!
Cel care trage la poartă își va dezvolta precizia și capacitatea de a-și controla emoțiile.
Portarul își va dezvolta sau îmbunătăți reflexele. Așa, toată lumea câștigă.
Vă puteți juca astfel acasă (pe hol, de exemplu) sau în curte, dacă este posibil.
Pentru a vă bucura pe deplin de moment, fie că jucați pe hol sau în curte, aveți nevoie de un echipament pe măsură. Vă recomandăm o poartă mică, cu structură gonflabilă, precum și o minge din spumă.

Regula e simplă: cel care șutează la poartă trebuie să marcheze cât mai multe goluri din 5 încercări, iar portarul trebuie să facă tot posibilul să apere. Se numără punctele (goluri marcate versus lovituri apărate). Apoi, cei doi pot face schimb de roluri. Cel care va avea cele mai multe puncte la final câștigă!

FOTBAL ACASĂ, CU ÎNTREAGA FAMILIE

Fotbal cu popice

Acest joc îmbină fotbalul și bowlingul! Toată familia poate participa la această activitate amuzantă, ușor de organizat în casă, pe hol, sau în curte.
Aveți nevoie de popice (dar puteți folosi, la fel de bine, cutii de conserve sau sticle de plastic goale) de o minge de spumă sau de o minge umflată mai puțin, precum și de un obiect cu care să marcați punctul de unde veți lansa mingea.
Jucătorul trebuie să se așeze la o distanță de cel puțin 5 metri de popice și să încerce, lovind cu mingea, să doboare cât mai multe. Un joc de îndemânare, ideal pentru întreaga familie!
La fel ca la bowling, câștigător este cel care va reuși să doboare maximum de obiecte (după 1 sau 2 lovituri). Puteți juca 10 runde, pentru a mări suspansul! Fie ca cel mai bun să câștige!

Dacă nu vrei să fii nevoit să improvizezi descoperă oferta noastră de popice și alte sporturi de precizie.

FOTBAL ACASĂ, CU ÎNTREAGA FAMILIE

Un joc de precizie ingenios

La acest joc amuzant pot lua parte toți membrii familiei. Ideea jocului este de a arunca mingea în interiorul unui cerc și de a o face să rămână acolo cu ajutorul unei pase precise.
Primul jucător se așază în spatele unei linii de delimitare, în fața lui aflându-se cercurile așezate pe sol. Dacă nu aveți cercuri la îndemână, nici ceva cu formă rotundă și diametru mai mare, puteți face un cerc folosind tricouri rulate sau un material mai vechi, decupat.

Aveți nevoie de o minge de spumă de dimensiuni mici (sau un alt obiect sferic, care se poate rostogoli) și, prin pase precise, jucătorul va trebui să arunce mingea într-un cerc (ales de el). Cu cât cercul este mai departe, cu atât va marca mai multe puncte. Pentru lovituri de succes, este nevoie de precizie, dozarea forței și controlarea emoțiilor.

Daca nu ai tot echipamentul necesar pt acest joc, arunca un ochi pe oferta noastra de accesorii pentru fotbal.