2.2. Exerciții pentru triceps la sală
Dacă obișnuiești să mergi la sală și îți dorești să te concentrezi mai mult pe creșterea masei musculare a tricepsului, iată o serie de 7 exerciții recomandate:
2.2.1. Exerciții triceps sală: Flotări la paralele
Este unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru triceps. Apucă mânerele barelor paralele. Împinge-te cât de mult poți în sus, însă fără a rămâne cu bratele complet drepte. Flexează-le apoi în etapa de coborâre, menținând astfel tricepsul tensionat. Ideal este să cobori până când bicepsul are contact cu antebrațul, în urma flexării. Repetări recomandate în aceeași serie: 8-12.
2.2.2. Exerciții triceps sală: Împins cu priză îngustă
Stând întins pe o bancă, ridică bara cu care lucrezi de pe suport, având o priză de aproximativ 35 de centimetri între palme. Coboară ușor bara către zona inferioară a sternului, iar la urcare, încearcă să menții brațele ușor flexate, sporind astfel tensiunea de la nivelul tricepșilor.
2.2.3. Exerciții triceps sală: Împins cu priză îngustă din plan înclinat
Este un exercițiu asemănător celui prezentat mai devreme, cu singura precizare că poziția corpului tău este declinată: capul mai jos decât picioarele, la un unghi față de sol ce poate varia între 10-20°, în funcție de nivelul tău de pregătire. Bara coboară la cel mult 4 centimetri față de zona sternului, iar coatele se extind aproape complet, la împingere.
2.2.4. Exerciții triceps sală: Presa franceză
Stai pe o bancă în șezut, ținând o bară în Z pe coapse. Priza realizată trebuie să măsoare o distanța dintre palme mai mica decât cea dintre umeri. Ridică bara până deasupra capului, fără a realiza o extindere completă a brațelor. Coboară bara Z în spatele capului, până când antebrațele ating bicepșii. Extinde apoi brațele, utilizând doar forța tricepșilor.
2.2.5. Exerciții triceps sală: Extensii cu gantere Kick-Back
Iată încă unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru triceps, pe care le poți realiza la sală cu diferite greutăți ale ganterelor, în funcție de nivelul tău de pregătire. Pentru acest exercițiu ai nevoie de o bancă pe care te așezi într-un genunchi, cu sprijin suplimentar pe palma ținută pe suprafața băncii.
Brațul ce ține gantera are o poziție inițială de 90°, zona tricepsului fiind paralela cu trunchiul, iar zona antebrațului, perpendiculară pe lungimea băncii. Din această poziție primara a corpului, îndreaptă brațul cu gantera, până când întreaga sa lungime este paralelă cu lungimea băncii. Revino apoi în poziția inițială și repetă această serie de 8-12 ori.
2.2.6. Exerciții triceps sală: Presa californiană
Stai culcat pe bancă, ținând bara cu brațele întinse, cu priză îngustă. Coboar-o ușor spre partea inferioară a pieptului, prin pivotarea coatelor în față, pe măsură ce cobori bara. Mișcarea corectă de coborâre presupune ca, atunci când bicepșii ating antebrațele, haltera atinge simultan zona superioară a pieptului, generându-se presiune la nivelul tricepșilor.
2.2.7. Exerciții triceps sală: Extensii la halcometru din înclinat
Acest exercițiu garantează o izolare foarte bună a tricepsului, înlăturându-se tendința de a se utiliza și abdomenul în timpul mișcărilor de extensie a bratelor, datorită poziției înclinate a trunchiului.
Este indicat și celor care se confruntă cu probleme de coloană vertebrală. Se recomandă ca acest exercițiu să fie lăsat pentru final, în ziua în care lucrezi la sală tricepșii, atunci când acești mușchi sunt deja obosiți, după alte exerciții executate.