3. Cum să faci corect exerciții pentru triceps?
Dacă îți dorești să te bucuri de cele mai bune rezultate, atunci când execuți exerciții de triceps la sală, asigură-te că respecți următoarele recomandări:
3.1. Antrenează tricepsul întotdeauna după o zi de pauză
Îți recomandăm să începi antrenamentele pentru triceps atunci când corpul este pe deplin odihnit, după o zi în care te-ai relaxat corespunzător și ai servit alimente bogate în nutrienți, benefici pentru masa musculară.
Astfel, nu doar că revii în sala de antrenamente cu un tonus fizic excelent, dar te și apuci de treabă mult mai odihnit, din punct de vedere mental. Exercițiile pentru triceps sunt solicitante, deoarece mișcările realizate implică efort fizic și coordonare. Așadar, o zi de pauză te poate pregăti pentru o alta de mișcare intensă.
3.2. Începe antrenamentul cu exerciții compuse pentru triceps
Exercițiile compuse (mișcări ce implică solicitarea mai multor grupe de mușchi, simultan) se execută cel mai corect atunci când organismul tău este pe deplin odihnit. Așadar, îți recomandăm să începi ziua de antrenamente pentru triceps cu exerciții precum:
Flotările la barele paralele (exerciții pentru biceps și triceps)
Flotările diamant (exerciții pentru spate și triceps)
Presa californiană (exerciții pentru umeri și triceps).
3.3. Alternează exercițiile pentru triceps de la o săptămână la alta
Este esențial să te concentrezi pe exerciții ce stimulează dezvoltarea celor 3 elemente principale ale tricepsului, cel mai mare mușchi din structura brațului: capul medial, capul lung și capul lateral.
Preferabil, într-o zi de exerciții pentru triceps la sală, include în rutina de antrenamente câte o serie de repetări pentru dezvoltarea fiecărei grupe, cu o concentrare deosebită pe capul lung, deoarece acoperă cea mai mare suprafața a tricepsului.
Evită alăturarea a două exerciții ce stimulează creșterea masei musculare a aceluiași cap al tricepsului. De exemplu, daca ai început antrenamentul cu flotările cu priza pe scaun, evită să continui cu flotările la barele paralele, deoarece se concentrează pe aceeași subgrupă.
3.4. Lucrează cu greutăți mari pentru creșterea masei musculare
Îți dorești să crești în masă musculară? În aceste condiții, este esențial să lucrezi la triceps cu greutăți mari, ce pot susține îndeplinirea acestui obiectiv. Mai mult decât atât, oamenii de știință sunt de părere că sinteza proteică, favorizată în mare parte de o nutriție optimă, atinge un nivel mult mai bun, atunci când incluzi în antrenament exerciții cu greutăți mari.