DESCOPERIŢI SCUFUNDĂRILE SUBMARINE

Schimbarea peisajului, calmul, plenitudinea și libertatea, așa se poate descrie scuba diving-ul. Adâncimi vă cheamă? Descoperiți acest sport atipic.

Departe de agitația unui sport colectiv, care nu este foarte exigent fizic, scufundările sunt un sport uşor și foarte deconectant. Un mic bonus, ce nu trebuie ignorat: descoperiți bogăția adâncurilor mării. Ce vă mai puteţi dori? Povestea acestui sport? Echipamentul de care aveți nevoie pentru a începe? Sau regulile care trebuie urmate? Ei bine, iată-le, afundaţi-vă în restul acestui articol.

CE SUNT SCUFUNDĂRILE?

În ciuda câtorva milioane de ani de evoluție, din păcate nu suntem încă echipați cu aripioare şi cu atât mai puțin cu branhii. Acesta este motivul pentru care dorința bărbaților și a femeilor de a respira sub apă merge foarte departe.

Totul a început într-o marți, în anul 332 î.Hr. când însuşi Alexandru cel Mare, coboară sub apă și respiră cu ajutorul primului clopot de scufundări din istorie. Jules Vernes putea să se inspire! Sistemul de scufundare, rudimentar, arăta ca un butoi de sticlă, deschis în partea de jos, creând o bulă de aer înăuntru odată ce era scufundat. Atunci a fost nevoie de o doză sacră de curaj pentru acele vremuri. Dar, cum şansa zâmbește celor îndrăzneţi, Alexandru cel Mare a reușit să exploreze adâncurile Mării  Mediterane la câțiva metri sub apă. Din fericire, câteva secole de evoluție tehnică ne separă de acest moment.

Astăzi, respirația sub apă este permisă datorită unui echipament specific și foarte sofisticat, care include un tub de aer comprimat cu un regulator ce poate fi pus în gură. Snorkelingul (sau scufundările) sunt foarte diferite de scufundările tradiționale. Aici, nu există nici un echipament pentru a respira, scafandrul are în vedere doar capacitatea sa de a-şi menține respirația cât mai mult posibil. Mai riscant, snorkeling-ul oferă în schimb o libertate totală de mișcare. Puteți, de asemenea, practica snorkeling cu o mască și un tub de snorkeling pentru a respira aerul de deasupra apei.

În orice caz, scopul scufundărilor recreative rămâne același: explorați fundul mării și contemplați frumusețea faunei și a florei.

CE REGULI TREBUIE RESPECTATE?

Scuba diving-ul este un sport de agrement care trebuie să rimeze cu plăcerea! Dar pentru a avea plăceri fără riscuri, trebuie respectate anumite reguli de siguranță.

Dacă doriți să începeți să îl practicaţi, este esențial să urmaţi un training. În Franța există multe cluburi și şcoli ce vă permit să începeți în siguranţă. În general, nu vă scufundaţi niciodată singur și folosiți întotdeauna echipamente bine întreținute. Viața dvs depinde de asta!

Pentru a evita efectele negative asupra corpului, instructorii vă învață să respectați adâncimile maxime recomandate în funcție de nivelul dvs. și, mai ales, respectarea diferitelor nivele de decompresie.

Știați? Imediat după o scufundare, este contraindicat să zburaţi sau să urcaţi, mergând astfel la altitudine. Aveţi astfel în vedere cum vă organizaţi.

 SCUFUNDĂRILE: CE EFECTE BENEFICE AU?

Ca sport de descoperire, beneficiile scufundărilor sunt, mai presus de toate, psihologice. Peisaje marine, frumusețea florei și a faunei subterane, explorarea epavelor în libertate completă: schimbarea peisajului este semnificativă! Atmosfera specială vă cuprinde complet și vă transportă departe de agitația vieții cotidiene. Relaxarea este completă.
Scufundarea nu este un sport care solicită fizic. Dar practicarea lui vă aduce beneficii în ceea ce privește dezvoltarea musculară sau rezistența. Scăderea regulată vă va ajuta, de asemenea, să vă controlați mai bine respirația și să vă gestionați mai bine stresul.

Scufundările necesită o condiție fizică bună. Nu ezitați să vă pregătiți corpul cu înot, alergare sau ciclism montan, benefic pentru funcțiile cardiovasculare și pulmonare.

SUNT SCUFUNDĂRILE PENTRU DVS?

Va doriţi să exploraţi și vreţi să descoperi un sport mai silențios? Într-adevăr scufundarea este pentru dvs. Este un sport uşor care poate fi practicat de oricine, dar cu condiția să aibă o formă fizică bună.

Deoarece anumite părți ale corpului nu sunt încă suficient dezvoltate înainte de această vârstă, scufundarea nu este permisă pentru copiii sub 8 ani. Dincolo de aceasta, ei sunt invitați să nu coboare sub 6 metri adâncime, rămânând însoțiți de un monitor autorizat.

DE CE ECHIPAMENT AVEŢI NEVOIE PENTRU SCUFUNDĂRI?

  • Masca: deschiderea ochilor în apă nu este foarte plăcută, masca este absolut esențială pentru a vedea sub apă.
  • Aripioarele: vă vor permite să înotați sub apă.
  • Combinezonul: corpul se răcește de 25 de ori mai repede în apă decât în aer. Prin urmare, se recomandă un costum de neopren pentru a lupta împotriva scufundării la rece. Grosimea acestuia variază în funcție de temperatura apei în care vă veți scufunda.
  • Vesta de stabilizare: gestionați flotabilitatea, luați-vă bunurile și păstrați-vă tubul de scufundări la un loc, acestea sunt avantajele vestei de stabilizare care o fac o necesitate pentru scafandrii.
  • Regulatorul: Dacă nu vă puteţi ţine respiraţia minute în şir, acesta este un accesoriu esențial conectat la tubul de scufundări.
  • Echipament de siguranță: parașută, computer de scufundări etc.

CUVÂNTUL DE FINAL

Dacă sunteți însetat de descoperiri și sunteți atras de mediul acvatic, scufundările ar putea fi noul dvs. sport preferat. Cu peste 2.500 de cluburi și şcoli din Franța și din provincii, este ușor să începeți în bune condiţii.

Și cum ai descoperit scufundările? Ce vă place la acest sport? Vreţi să ne împărtășiţi o anecdotă? Aveţi cuvântul în comentarii.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 2,80 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020