DESCOPERĂ RUGBY-UL ȘI ÎMPĂRTĂȘEȘTE PLĂCEREA JOCULUI

Descoperă rugby-ul și împărtășește plăcerea jocului

Rugby este un sport colectiv născut în Anglia în secolul al XIX-lea. Actualul rugby a evoluat de atunci, în special în ceea ce privește protecția și securitatea jucătorului.

Cel mai jucat rugby este cel de 15 jucători, multe alte practici sunt atașate mingii ovale, cum ar fi rugby cu 13 jucători, rugby touch, rugby cu 7 jucători și rugby de plajă.
Se dezvoltă libera practică a rugby-ului cu reguli mai puțin greoaie, echipe mai mult sau mai puțin mari și un teren reglabil în funcție de spațiul disponibil.
Regula comună tuturor practicilor de rugby este pasa înapoi!

DESCOPERĂ RUGBY-UL ȘI ÎMPĂRTĂȘEȘTE PLĂCEREA JOCULUI

Tipurile de jucători întâlnite în rugby

Rugby se distinge prin versatilitatea în atacare și apărare a jucătorilor. Astfel există două grupuri de jucători.

ÎNAINTAȘII
Acești jucători robuști au ca misiune principală, cucerirea mingii în placaj, grămadă și ruck. Acest grup de jucători cuprinde pilierii, în a doua linie taloneurul și în a treia linie aripile de grămadă și închizătorul. Aceștia cuprind numerele de la 1 la 8 pe terenul rugby de 15 jucători.

TROACARI
De asemenea, numiți linia de trei sferturi, aceștia excelează în crearea și animarea jocului. Pozițiile ocupate de troacari sunt: mijlocașul la grămadă, mijlocașul la deschidere, aripile de trei sferturi, centrii și fundașul. Aceștia cuprind numerele de la 9 la 15 pe terenul de rugby de 15 jucători.

Tipurile de rugby

Rugby-ul este împărțit în mai multe practici sportive diferite. Descoperiți cele șase discipline cheie ale rugby-ului:

1. RUGBY ÎN 15
Rugby în 15 este cel mai popular, dar și cel mai complex de jucat și de înțeles. Rugby în 15 se caracterizează prin utilizarea de placaj pentru a opri atacantul opus. Regulile sunt grele și foarte numeroase, dar importante pentru protecția jucătorului. Acest rugby este jucat în două reprize de patruzeci de minute.

2. RUGBY ÎN 7
De puțin timp, este sport olimpic, această practică se joacă 7 contra 7, cu două  pauze de 10 minute. Acest sport este foarte popular pentru simplitatea sa și este jucat sub formă de turneu. Sau în aceeași zi echipele se pot confrunta cu mai mulți adversari.

3. RUGBY LIBER
Acest rugby este cel mai simplu și mai ușor de jucat, într-adevăr, doar regula principală este pasa în spate și sistematic, terenul și alte reguli sunt la alegerea practicantului. Liber la imaginație!

4. RUGBY PE PLAJĂ
Este un sport de vară jucat pe plajă, apărarea este ca la touch-rugby sau la rugby în 13, în conformitate cu practicanții. Se joacă în cinci minute și nu folosește rucks, grămezi și lovituri de picior.

5. TOUCH RUGBY
Este practica rugby-ului fără contact. O echipă este formată din șase jucători, iar scopul este de a avea mai multe eseuri decât adversarul. Ei au la dispoziție 6 încercări de “touch” (acțiune defensivă care înlocuiește placajul cu o atingere cu două mâini pe corpul atacantului advers) pentru a marca eseul. Există practici similare cu steaguri.

6. RUGBY ÎN 13
Acest rugby este popular în țările anglo-saxone precum Anglia și Australia. Regulile sunt ușor diferite: ruck-ul este înlocuit cu o aruncare simplă a mingei printre picioarele atacantului la fiecare etapă a jocului. Acest rugby este jucat în două reprize de patruzeci de minute.

DESCOPERĂ RUGBY-UL ȘI ÎMPĂRTĂȘEȘTE PLĂCEREA JOCULUI