DESCOPERĂ ÎNCĂLȚĂMINTEA ATHLETICS EASY!

Descoperă încălțămintea athletics easy!

O PERECHE DE ÎNCĂLȚĂMINTE CARE PUNE ACCENTUL PE FULEUL NATURAL LUCRĂM ALĂTURI DE CERCETĂTORII NOȘTRI! TESTAREA PRODUSULUI

Cum concepem o pereche de încălțăminte accesibilă și adaptată pentru copii, care să fie în același timp potrivită și pentru alergare?
Pentru a răspunde la această întrebare, îți povestim procesul de concepere al încălțămintei Athletics Easy: o pereche de încălțăminte de atletism pentru copii, care pune accentul pe fuleul natural. Iată etapele prin care trece încălțămintea, de la început și până la stadiul de testare!

1. O pereche de încălțăminte care pune accentul pe fuleul natural

La originea acestui model, se află dorința mărcii Kalenji de a propune o pereche de încălțăminte confortabilă și accesibilă, pentru a permite copiilor să descopere atletismul și procesul realizat în SportsLab, pentru crearea fuleului natural.

Ce este SportsLab?

Este laboratorul nostru de cercetare și dezvoltare, pentru cunoașterea corpului uman în mediul său natural. În cazul de față, pe pista de atletism. Maxime, inginer de cercetare în știința mișcării, ne prezintă interesul SportsLab pentru fuleul natural:

”În procesul de cercetare și dezvoltare punem accentul pe fuleu natural. După ce am început să gândim avantajele încălțămintei, am organizat și o întâlnire cu specialiști în domeniu.”

2.Lucrăm alături de cercetătorii noștri!

”Fuleul natural constă în efectuarea unei mișcări care să se apropie cât mai mult posibil de cea pe care am realiza-o dacă am alerga în picioarele goale.” Maxime, inginer.

Dacă vei încerca să alergi în picioarele goale, vei realiza că nu așezi prima dată călcâiul pe sol. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii care descoperă sportul și care nu au scăpat încă de obiceiurile greșite. Această decizie de a favoriza fuleul natural aparține mărcii Kalenji și lui Carole, șef de produs și practicantă de alergare timp de 32 de ani:

”Într-adevăr, atunci când obosești, începi să pășești mai întâi pe călcâi. Dar în atletism, pășirea mai întâi pe vârf este un aspect dezvoltat de-a lungul a mai multor antrenamente. De altfel, primăvara, când te întorci la încălțămintea cu cuie pentru a alerga pe pistă, în mod sigur acest lucru îl vei simți la nivelul gambelor! Dar știu, de asemenea, că am avut șansa de a învăța să alerg în acest mod și că am evitat accidentările.”

Astfel, scopul este de a propune o pereche de încălțăminte care însoțește copilul în dezvoltarea sa fizică și în progresare.

”Părinții îți doresc în mod natural să-ți protejeze copilul cât mai mult posibil, alegând pentru el încălțăminte care asigură amortizare maximă, chiar dacă nu acesta este aspectul de care are copilul nevoie.” Carole, șef de produs.

 

DESCOPERĂ ÎNCĂLȚĂMINTEA ATHLETICS EASY!

3.Încălțăminte concepută pe baza opiniilor voastre!

După ce am luat decizia de a propune o pereche de încălțăminte care favorizează fuleul natural, a trebuit sa ne gândim și la celelalte aspecte. Prin urmare, este o încălțăminte complet regândită, atât pe interior, cât și pe exterior.

”Am conceput în paralel designul exterior al încălțămintei și volumul interior. Ne-am dorit mai mult spațiu în partea din față a încălțămintei pentru a permite degetelor de la picioare să se adapteze și să-și păstreze rolul de căutare a echilibrului. Pentru designul exterior, am ales materiale ușoare, precum mesh-ul ventilat.” Anaïs, inginer.

Pe lângă fuleul natural, scopul este de a oferi, de asemenea, o pereche de încălțăminte adaptată pentru sportivii în devenire. Iar în acest sens, echipa noastră de concepere s-a bazat pe observație și pe opiniile primite din partea părinților. Deci, care sunt punctele sale forte?

Sistemul de strângere cu bandă cu arici care îi oferă autonomie copilului, în privința încălțării/descălțării.

Banda strap în partea de sus a limbii, care sporește susținerea încălțămintei.

Întăriturile din față, spate și părțile laterale ale încălțămintei care sporesc protecția și stabilitatea.

Învelișul din cauciuc din partea din față și din spate a tălpii, care asigură mai multă aderență, mai ales pe suprafețele netede și alunecoase.

Fuleul natural constă în 3 elemente:

Dropul 0:

Înălțimea tălpii este aceeași la călcâi și la vârf. Dropul 0 permite așezarea pe sol mai întâi a zonei mediane a piciorului.

Flexibilitatea:

Încălțămintea se pliază mai ușor pentru a favoriza așezarea pe sol mai întâi a zonei mediane a piciorului.

Greutatea redusă:

Asigură un fuleu mai natural.

În cele din urmă, încălțămintea Athletics Easy asigură schimbări ușoare de direcție și o așezare corectă a piciorului pe sol, specifică pentru atletism.

DESCOPERĂ ÎNCĂLȚĂMINTEA ATHLETICS EASY!

4.Testarea produsului

Odată cu conceperea primelor prototipuri, este timpul pentru testare. Într-o primă etapă, scopul a fost de a le propune copiilor să încerce încălțămintea în condiții reale de practică. Așa că am mers la o sală de sport cu 10 copii dinamici și dornici de distracție.

După realizarea testelor în condiții reale de practică, care ne-au permis să verificăm susținerea și aderența încălțămintei (dar și să aflam care sunt părerile copiilor despre acest model), au avut loc și testele de lungă durată. Realizate alături de magazinele noastre și de cluburile de atletism partenere, aceste teste au evaluat durata de viață a încălțămintei și rezistența sa, dar au verificat și apariția disconfortului pe parcursul utilizării pe termen lung.

DESCOPERĂ ÎNCĂLȚĂMINTEA ATHLETICS EASY!

5. Comercializarea produsului

Iată! După un an și jumătate de studii, cercetări, prototipuri, teste și muncă în echipă, suntem mândri să îți prezentăm o pereche de încălțăminte ușoară, accesibilă și care le asigură copiilor o practică sportivă naturală.

 Mai mult decât atât, încălțămintea Athletic Easy reprezintă o nouă etapă pentru fuleu natural, pentru atletism și pentru DECATHLON. Acest model îi permite copilului să învețe să pășească corect, cu o talpă cu drop 0, încă de la cele mai mici vârste. Pentru a te iniția în sport, alege încălțămintea Athletic Easy!

DESCOPERĂ ÎNCĂLȚĂMINTEA ATHLETICS EASY!