Descoperă fauna României

Descoperă fauna româniei

Căprioarele

În ultimii ani, am început să ne apropiem din ce în ce mai mult de natură, iar asta nu poate decât să ne bucure. Tot mai mulți oameni aleg să facă drumeții, să iasă din casă că să admire fauna si flora Romaniei, iar la sfârșitul excursiilor rămân cu amintiri deosebite și cu peisaje de poveste.

Descoperă fauna României

Sunt Marius, am 30 de ani și sunt pasionat de fotografie și de plimbări prin natură.
De-a lungul anilor, am trecut prin mai multe ramuri ale fotografiei, dar în ultimii trei ani m-am dedicat naturii. E drept că sunt pasionat de vipere, dar nu refuz nimic din ce îmi iese în cale.
În acest articol am de gând să vă dau câteva idei și sfaturi pentru a întâlni și admira caprioarele.

Descoperă fauna României

Aleg destul de des păduri și câmpuri din jurul Bucureștiului. Căprioarele sunt prezente mai peste tot, așa că nu mă îndepărtez prea mult de oraș.
Când merg în locuri pe care nu le cunosc, încerc să iau legătură cu pădurarii sau alți responsabili ai locului pentru a mă asigura că sunt în siguranță pe durata plimbării și pentru a evita zilele în care au loc partide de vânătoare. Ies în teren dimineața după răsărit sau seara la apus. Acestea sunt cele mai bune ore pentru a întâlni animalul. Liniștea este esențială! Încerc să mă plimb cât mai silențios posibil, iar de când fac asta, numărul întâlnirilor cu animale a crescut simțitor

Descoperă fauna României

Am început să vizitez din ce în ce mai des raionul cu haine de camuflaj. E uimitor cât de repede poți să te ascunzi în pădure atunci când ai echipamentul corespunzător.
Evit parfumurile atunci când ies în teren, iar asta cred că e ușor de înțeles. Mă plimb pe poteci/drumuri cât mai drepte, acolo am o bună vizibilitate și mai tot timpul am ocazia să văd animale care traversează drumul.
Uneori, atunci când găsesc un loc cu bună vizibilitate, stau liniștit timp de 10-20 de minute și mă bucur de orice se petrece în jurul meu. Nu de puține ori, acestea au fost momentele când căprioarele au trecut pe lângă mine.
Sper că aceste recomandări să vă fie de folos și să aveți parte de cât mai multe întâlniri faine!

Articol scris de Marius Iancu

www.mariusiancu.ro