DESCOPERĂ BODYBOARDUL

Descoperă bodyboardul

MATERIALUL INDISPENSABIL PRACTICII BODYBOARDULUI INIȚIEREA ÎN BODYBOARD TRICK-URILE CLASICE DIN BODYBOARD

Body-boardul este o activitate sportivă amuzantă, potrivită pentru toți cei care își petrec vacanțele pe litoral. Accesibil tuturor, asigură inițiere ușoară în sporturi de alunecare cu ajutorul unei plăci compacte și ușor de transportat și cu o pereche de labe de înot scurte.

DESCOPERĂ BODYBOARDUL

Materialul indispensabil practicii bodyboardului

Bodyboardul are nevoie de două accesorii fundamentale : placa și o pereche de labe de înot. Placa utilizată este destul de scurtă : măsoară între 1 m lungime și 60 de cm lățime. Structura sa este întărită de stringhere. Aceste tuburi din carbon o fac mai flexibilă și rezistentă. Placa este formată din 3 părți : nose sau vârf, deck sau punte pe partea superioară, urmată de slick – partea din spate a plăcii. Modificările acestor părți îmbunătățesc bodyboardul, alunecarea devenind astfel mai rapidă și mai sensibilă la valuri. Marginile plăcii, sau borduri, joacă rolul de derive și o orientează. Există patru măsuri diferite, în raport, între părțile superioare și inferioare ale bordurilor, privilegiind viteza sau controlul, în funcție de preferințele de alunecare. Pentru copii sunt propuse plăci de bază, foarte accesibile. Există și modele mai adaptate unei practici intensive și de nivel mai mare, întărite cu polietilenă de exemplu. Pentru a rămâne stăpân pe situație în orice circumstanță, coarda menține bodyboardul la îndemâna ta. Acest cablu atașat la încheietura mâinii sau la braț îți permite să te ridici rapid pe placă după o cădere. Adesea din uretan, cablul este drept sau elastic. Labele de înot concepute pentru practica acestui sport îți vor permite să prinzi valurile. Le poți purta cu sau fără botoși de înot (din cauciuc sau silicon).

DESCOPERĂ BODYBOARDUL

Inițierea în bodyboard

Bodyboardul reprezintă întâlnirea dintre dezvoltarea tehnologiei pe materiale din plastic și pasiunea pentru sporturi de alunecare. Inițial dezvoltat ca o alternativă a longboardului, a devenit rapid un sport în sine, reprezentat de campioni mondiali. Originar din Hawaï, bodyboardul a fost conceput pentru plaje cu valuri mari, dar se poate practica și pe valuri mai puțin puternice, în funcție de senzațiile căutate. Datorită mărimii reduse a plăcii, aceasta se transportă ușor și sportul se practică fără constrângeri. Datorită stabilității sale, începătorii vor avea un control relativ rapid al bodyboardului și vor putea profita de senzații, făcând cele mai simple trick-uri. Pentru a prinde valuri mari, trebuie să te folosești de puterea labelor de înot, vâslind cu ajutorul brațelor și cu bustul ridicat. Viteza este foarte importantă pentru urmărirea traiectoriei valurilor, indiferent de trick-ul pe care dorești să îl faci.

DESCOPERĂ BODYBOARDUL

Trick-urile clasice din bodyboard

Începătorii vor încerca trick-ul emblematic „prone” : vor aluneca pe spumă (valurile de la malul mării) luând viteză cu labele de înot, întinși pe placă, cu mâinile întinse în față pentru orientare. Alte trick-uri sunt posibile cu puțin antrenament. Prezența labelor de înot îngreunează anumite poziții care ar fi ușor de realizat datorită stabilității plăcii. Astfel cu dropknee sau poziție havaiană, este de ajuns să te ridici cu un genunchi pe placă și cu celălalt picior în poziție verticală. Stand-upul, cel mai dificil, constă în a te ridica pe placă. Compactă și stabilă, placa de bodyboard permite practicanților avansați să realizeze trick-uri mai impresionante. Acestea cer un anumit antrenament pentru obținerea unei ușurințe în mișcări, stabilitate și viteză. Cu belly spin, de exemplu, riderul efectuează o rotație la 360 de grade spre interiorul valului.

Body-boardul este o activitate sportivă amuzantă, potrivită pentru toți cei care își petrec vacanțele pe litoral. Accesibil tuturor, asigură inițiere ușoară în sporturi de alunecare cu ajutorul unei plăci compacte și ușor de transportat și cu o pereche de labe de înot scurte.