Majoritate cluburilor de ponei primesc copii cu vârste începând de la 5-6 ani. Unele au o grupă de „Baby Ponei” care se adresează celor foarte mici de 18 luni până la 4 ani şi care se va desfăşura pe ponei de talie mică numiți Shetlands.

 LA CE VÂRSTĂ POATE AVEA LOC „DEBUTUL”?

Grupul „Baby Ponei” nu este „o lecție de echitație”, ci mai degrabă o şedință de familiarizare cu poneiul, de exerciții psihomotorii şi de descoperire a simțurior. Copilul tău îşi va dezvolta echilibrul, capacitatea psihomotorie şi cea de socializare. El va învăța să devină autonom, să respecte regulile şi să aibă încredere în el. Practicarea echitației nu cunoaşte limită de vârstă. Nu sunt rare cazurile în care aduții încep sau reîncep echitația!

Pentru adulți, prietenia este primordială. Echitația este deseori pentru ei o stare de spirit: este ocazia de a face parte dintr-un grup şi de a împărtăşi momente de prietenie după cursuri. Măsura harnaşamentului trebuie să fie potrivită cu cea a călărețului.

Inițierea în echitația pe ponei este indicată în copilărie, pentru distracție şi pentru antrenament. Când începem la o vârstă adultă, va fi, bineînțeles, de preferat un cal. Indiferent de vârsta acestora, persoanele care suferă de o dizabilitate fizică sau mentală pot să practice echitația în cluburi adaptate lor, numite „handi-cal” (handi-cheval). Este obişnuită întâlnirea persoanelor cu dizabilități în centrele de echitație, deoarece relația cu animalul oferă un moment de pace și bunăstare.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (14 voturi, medie: 3,86 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020