DE CE ŞI CUM SĂ UTILIZEZI UN BANDAJ DE BOX?

De ce şi cum să utilizezi un bandaj de box?

CUM SĂ REALIZEZI UN BANDAJ SIMPLU CUM SĂ REALIZEZI UN BANDAJ ÎNCRUCIȘAT Ce trebuie să ştii pentru o utilizare corectă

Poate nu ai observat până acum dacă nu ai folosit bandaje de box, dar scopul lor principal este de a-ţi proteja articulaţiile mâinii şi ale încheieturii în timpul unui impact.

Mâinile şi încheieturile sunt foarte solicitate pe durata practicării boxului, de aceea trebuie să le protejezi corespunzător. Există numeroase oase, ligamente şi tendoane care trebuie protejate. Rolul acestui bandaj este de a le menţine poziţia în timpul loviturii. De asemenea protejează pielea, în caz de lovituri repetate. Cum boxul este un sport complet, care solicită ritmul cardiac, vei transpira mult. Aceste bandaje absorb transpiraţia şi protejează căptuşeala mănuşilor de box.

Ce trebuie să ştii pentru o utilizare corectă

Cel mai important lucru atunci când foloseşti bandajele este să găseşti tensiunea potrivită pentru a te asigura că articulaţiile sunt bine protejate. Dacă nu sunt strânse bine, articulaţiile nu vor fi bine susţinute, iar dacă sunt prea strânse, vor fi inconfortabile şi vor îngreuna circulaţia sângelui. Este normal să nu reuşeşti din prima. Şi mie mi s-a întâmplat. Încearcă! Vei găsi tensiunea potrivită.

Pentru a înţelege bine cele 2 metode de a le folosi, urmăreşte cele două videoclipuri din sfat. Nu ezita să le mai urmăreşti o dată, şi încă o dată, până îţi însuşeşti tehnica şi găseşti tensiunea potrivită pentru tine.


În principiu:
-Numărul din videoclip este o sugestie, depinde de mărimea mâinii.
-Ai grijă ca bandajul să nu aibă cute la folosire, fără a-l plia, pentru confort maxim şi o bună susţinere.
-Menţine degetele uşor depărtate când înfăşori bandajul, pentru a permite acestuia să se strângă atunci când strângi mâna şi astfel să ai stabilitate.

Primul video arată un bandaj ,,standard”, care se potriveşte cu modelul nostru de 2,5 metri, din poliester, un material mult mai flexibil decât bumbacul. Aceste bandaje sunt destinate unei utilizări mai uşoare, de tipul ,,sparring”. Cel mai important la această tehnică este înfășurarea bandajul în  jurul zonelor potrivite, adică în jurul pumnului, a zonei de lovire şi a degetului mare.

Al doilea video arată un bandaj ,,încrucişat”, care se potriveşte cu modelul nostru de 3,5 metri, din bumbac, mult mai gros şi rigid decât modelul din poliester. Este un model care oferă mai multă susţinere, împiedicând la maxim articulaţiile să se mişte în timpul unui impact, şi care permite astfel o tehnică de ,,sparring” mult mai accentuată. Când înfăşori bandajul în jurul fiecărui deget, asiguri fiecărei articulaţii o mai bună susţinere.

În plus

A se spăla înainte de prima utilizare, şi apoi după fiecare utilizare, pentru o bună igienă şi o bună menţinere a flexibilității materialului. Se spală automat, la 30°. A se usca în aer liber. Nu este nevoie să le călcaţi.

Acum eşti pregătit!

Sper că te-am făcut să înţelegi importanţa utilizării bandajelor de box, pentru un maxim de siguranță şi confort. Pe măsură ce vei progresa, acest gest va deveni o obişnuinţă, pentru a te ajuta să te pregăteşti nu numai fizic, ci şi psihic.

Acum, profită la maxim de box şi de beneficiile lui!