DE CE SĂ PRACTICI CARDIO-TRAINING ?

De ce să practici cardio-training ?

CARDIO-TRAININGUL TE MENȚINE ÎN FORMĂ ȚINE AFECȚIUNILE LA DISTANȚĂ CU CARDIO-TRAINING LUCREAZĂ MUȘCHII ȘI SLĂBEȘTE PRACTICÂND CARDIO-TRAINING

Cardio-training este un antrenament de rezistență caracteristic fitnessului. Este conceput pentru tonifierea mușchiului cardiac și reglarea ritmului său. Dar se dovedește că fitness cardio-training are și alte efecte secundare benefice. DECATHLON îți explică.

DE CE SĂ PRACTICI CARDIO-TRAINING ?

1. Cardio-trainingul te menține în formă

74% din persoanele care practică cardio-trainingul îl văd ca pe o modalitate de a își menține starea de sănătate și de a pierde greutate. Un test de efort te poate ajuta să găsești limitele inimii tale. Dar un sportiv poate să nu fie satisfăcut de aceste limite, mai ales dacă este înaintat în vârstă. Îmbătrânirea este unul din cauzele principale care provoacă slăbirea inimii și a ritmului cardio-vascular. Acestea se manifestă prin respirație și rezistență îngreunată  și printr-un deficit imunitar. Așadar practicarea cardio-trainingului asigură redobândirea și menținerea capacităților acestui organ. Se poate, ca odată cu trecerea timpului, acest organ să continue să reziste la eforturi. Se poate și să suporte mai bine teste de rezistență intense: alergare, înot, etc. Așadar, cardio-trainingul prezintă multe beneficii: mărește masa musculară și ajută în procesul de slăbire, îmbunătățește coordonarea (luptă contra dezechilibrelor) și a reflexelor, luptă contra depresiei și scăderii stimei de sine, diminuează grăsimile.

DE CE SĂ PRACTICI CARDIO-TRAINING ?

2. Ține afecțiunile la distanță cu cardio-training

Cardio-trainingul poate ține la distanță virușii. Riscul dezvoltării unei boli coronariene scade foarte mult (până la 50%) dacă persoana practică o activitate de rezistență în mod cotidian. Fitnessul are o intensitate moderată, la fel ca sportul în general, și asigură întărirea sistemului imunitar. La originea acestei constatări se află tonifierea inimii dar și a vaselor de sânge. Pe măsura practicării, acestea se pot contracta sau dilata dacă este cazul. Această capacitate permite evitarea hipertensiunii arteriale și a infarctului. Tot prin aceste vase trec globulele albe, acești agenți care luptă contra infecțiilor și virușilor. Cu cardio-training, fiecare persoană favorizează transportul globulelor albe în sânge. Cardio-trainingul se prescrie anumitor pacienți, dacă starea lor indică că trebuie să își întrețină inima.  Luptă contra diabetului de tip 2, prezent în special la persoanele în vârstă. Este recomandat persoanelor obeze sau dependente de tutun, mai ales când sunt în perioada de sevraj.

DE CE SĂ PRACTICI CARDIO-TRAINING ?

3. Lucrează mușchii și slăbește practicând cardio-training

Este posibil să îți mărești volumul mușchilor practicând cardio-training. Dar pentru aceasta, trebuie să ai un echipament adaptat exercițiului pe care dorești să îl faci. Principalul echipament de sport de fitness este banda de alergare de fitness. Înainte de fiecare efort, este obligatoriu să te încălzești. Dar la exterior, încălzirea poate să nu fie practică. Astfel, o bandă de alergare asigură mușchilor pregătirea pentru efort. În cazul în care practici această activitate pentru menținere în formă, bicicleta de apartament este un aparat recomandat pentru exerciții de cardio-training: accesibilă la toate prețurile, nu pune problemele pe care le poate avea o altă bicicletă: inserarea în trafic, șocurile de pe drum care pot cauza probleme articulațiilor, etc. Bicicleta eliptică este un alt aparat care permite o exersare mai ușoară. Este ideală pentru a începe și a face un exercițiu în propriul ritm. Aparatul de vâslit se folosește mai mult pentru musculatură. Trebuie lucrată mai întâi partea superioară a corpului. Dar până la final, se lucrează ansamblul mușchilor, cu excepția pectoralilor. Stepperul este, de asemenea, o alegere excelentă pentru a practica exerciții de rezistență. Este recomandat sportivilor care au făcut o pauză în antrenarea lor, dar nu numai. Activitatea executată este asemănătoare cu mersul pe jos (sau cu alergatul, în funcție de exercițiu). 74% din persoanele care practică cardio-trainingul îl văd ca pe o modalitate de a își menține starea de sănătate și de a pierde greutate. Un test de efort te poate ajuta să găsești limitele inimii tale.