DE CE SĂ ALEGI MERSUL SPORTIV

De ce să alegi mersul sportiv

Mersul este mișcarea cea mai simplă și naturală pe care o putem face.

Îți dorești să profiți la maxim de acest lucru, pentru a-ți transforma ședințele de mers și pentru a te menține în formă? Iată cum trebuie să folosești mersul pentru a face din el un sport!

DE CE SĂ ALEGI MERSUL SPORTIV

Ce este mersul sportiv ?

Mersul sportiv este modul cel mai eficient pentru a profita de toate beneficiile mersului: revitalizare și relaxare. Te gândești că singurul mijloc de a îți schimba obiceiurile și de a fi în formă este un program de sport intensiv? Practicând într-un ritm puțin mai rapid față de viteza ta naturală, aproximativ 5 km/h, mersul activ este un sport foarte ușor, cu condiția de a învăța câteva tehnici!

DE CE SĂ ALEGI MERSUL SPORTIV

Bucură-te de mersul sportiv

Pentru a arde calorii și pentru a te păstra în formă prin mersul sportiv, este necesar să înveți să mergi cât mai corect . Fiecare zi va deveni un moment veritabil de sport!

De cele mai multe ori, oamenii care nu merg corect, au obiceiul de a pune piciorul direct pe sol. Compus din 26 de oase, 16 articulații și 107 ligamente, piciorul este capabil să efectueze o mișcare fluidă.

Mersul

Așezarea tălpii

Contactul complet cu solul

Propulsia

Poziționarea gambei spre față

Așezarea tălpii

Pentru a-ți stimula mersul, ține cont de 3 etape  importante:  contactul călcâiului cu solul, apoi urmează etapa în care întreaga suprafață a piciorului este în contact cu solul, propulsând înainte cu ajutorul degetelor.

Nu evita să-ți miști brațele în timpul mersului
Nu ezita să îți miști brațele natural, în față și în spate, în timpul activității tale sportive și să sincronizezi mișcarea lor cu cea a picioarelor.

Umerii trebuie să fie relaxați în timpul acestei mișcări, pentru a câștiga echilibru, dar mai ales pentru a lucra mușchii părții superioare a corpului și mai ales mușchii abdominali oblici. După mai multe sesiuni, vei simți cum corpul tău se tonifiază.

Fii încrezător, vei vedea cum, pe parcurs, mersul sportiv îți va pune întregul corp în mișcare și îți va dezvolta rezistența.

De reținut: Ia-ți timp pentru a înțelege mișcările piciorului și include mersul sportiv printre obiectivele tale , fără a te demoraliza. Cu puțină răbdare, vei vedea în curând toate beneficiile  acestui sport de rezistență !
Mersul este mișcarea cea mai simplă și naturală pe care o putem face. Îți dorești să profiți la maxim de acest lucru, pentru a-ți transforma ședințele de mers și pentru a te menține în formă ? Iată cum trebuie să folosești mersul pentru a face din el un sport !

DE CE SĂ ALEGI MERSUL SPORTIV