DE CE PRODUSE AI NEVOIE CA HANDBALIST ÎNCEPĂTOR?

Recomandări pentru un handbalist începător: echipament necesar 

Handbalul este unul dintre cele mai dinamice sporturi de echipă, ce asigură un spectacol total celor care urmăresc din tribune desfășurarea unei partide.

Handbalul este unul dintre cele mai dinamice sporturi de echipă, ce asigură un spectacol total celor care urmăresc din tribune desfășurarea unei partide.

Vrei să începi practicarea handbalului şi încă nu ştii ce tip de echipament să alegi? Descoperă în sfaturile noastre produsele necesare pentru un prim antrenament de succes:

1. Cum alegi mingea pentru handbal?

Atunci când comanzi online de pe decathlon.ro o minge de handbal, îți recomandăm să fii atent la următoarele 2 criterii, astfel încât să înveți mișcările de bază pentru aruncările la poartă, prinderile și pasările din timpul jocului: mărimea și materialul unei mingi de handbal.
1.1. Mărimea mingii de handbal 

Mărimea corectă a mingii de handbal se alege în funcție de vârsta jucătorului și nivelul de experiență al acestuia. Iată principalele mărimi pentru aceste produse:

  • Minge de handbal - mărime 00 

    Circumferință: 41-43 cm
    Greutate: 200-230 g
    Pentru: copii sub 6 ani. 

  • Minge de handbal - mărime 0 

    Circumferință: 46-48 cm
    Greutate: 240-300 g
    Pentru: copii de 6-8 ani. 

  • Minge de handbal - mărime 1 

    Circumferință: 50-52 cm
    Greutate: 290-330 g
    Pentru: fete de 8-14 ani / băieți de 8-12 ani.

  • Minge de handbal - mărime 2 

    Circumferință: 54 - 56 cm
    Greutate: 325 - 375 g
    Pentru: fete de peste 14 ani / băieți de 12-16 ani.

  • Minge de handbal - mărime 3 

    Circumferință: 58-60 cm
    Greutate: 425-475 g
    Pentru: băieți de peste 16 ani.

1.2. Materialul mingii de handbal
Ține cont de materialul din care este realizată mingea de handbal, în funcție de spațiul în care practici acest sport: aer liber / sala de sport.

Mingea de handbal din piele sau material sintetic este recomandată pentru antrenamentele / partidele disputate în sală.

Mingea de handbal din material sintetic (ex: materiale ce au la au la bază derivați din mase plastice) este recomandată pentru antrenamentele / partidele disputate pe suprafața de ciment din curtea școlii.
Avantaje și dezavantaje ale celor două tipuri de material:
Chiar dacă materialul sintetic este mai rezistent decât pielea, atât în sală, dar mai ales pe suprafețe dure, o astfel de minge sare mult mai tare.

Așadar, nu asigură un control la fel de bun al mingii, nici în cazul paselor, nici în cazul aruncărilor de pe careu, comparativ cu o minge de handbal din piele.

DE CE PRODUSE AI NEVOIE CA HANDBALIST ÎNCEPĂTOR?
DE CE PRODUSE AI NEVOIE CA HANDBALIST ÎNCEPĂTOR?

2. Încălțămintea recomandată pentru un handbalist începător

Pentru a te bucura de acest sport chiar de la primul antrenament, ai nevoie de o încălțăminte: ușoară, cu o bună amortizare şi neapărat rezistentă.
Avantajele utilizării produselor Atorka:
Lejeritate: încălțăminte ușoară, ce îți permite te ajută să te mişti uşor pe teren.

Amortizare: te poţi antrena de mai multe ori pe săptămână, fără a resimţi dureri de gleznă sau genunchi.

Rezistenţă: talpa de cauciuc cusută asigură durabilitate în timp, astfel că nu va trebui să îţi mai faci griji pe tot parcursul anului.

DE REȚINUT:

Încălţămintea de handbal este concepută doar pentru interior, pentru a juca pe suprafeţe precum: parchetul, tartanul, linoleumul PVC, așadar, recomandăm să nu o utilizezi pe beton.

Fiind concepută din poliester (la interior), poliuretan și poliester (la exterior), iar talpa, din spumă EVA si cauciuc latex, după fiecare utilizare, este de preferat să eviţi depozitarea perechii de încălțăminte pe handbal în spaţii umede sau neventilate.

Recomandăm și folosirea unor şosete potrivite handbalului: respirante, cu bumbac în compoziţie, pentru a evita bătăturile şi, mai ales, pentru un plus de lejeritate.

3. Îmbrăcămintea recomandată pentru un handbalist începător 

Află din rândurile de mai jos ce beneficii oferă îmbrăcămintea de handbal aleasă în mod corect, precum și protecțiile de corp necesare în timpul antrenamentelor / meciurilor oficiale: 

3.1. Tricou și șort pentru handbal
Recomandăm ca tricoul să fie 100% realizat din poliester, întrucât ai nevoie de respirabilitate, iar dacă vei purta un tricou în a cărui compoziţie intră și bumbac, acesta va reţine transpiraţia. Astfel, un tricou din poliester va fi confortabil, respirant şi suficient de rezistent pentru primele contacte cu adversarul.

Şortul, de asemenea, trebuie să fie 100% din poliester, material cu o greutate redusă şi respirant, conceput pentru a menţine pielea uscată în timpul antrenamentului.

În menţinerea calităţii textilelor pentru handbal, se recomandă:

A se spăla la un nivel de 30 grade°C – program normal
A nu se usca în mașina automată
A nu se călca
A nu se curăța chimic
A nu se înălbi.

DE CE PRODUSE AI NEVOIE CA HANDBALIST ÎNCEPĂTOR?

3.2. Genunchiere pentru handbal
Fiind începător, este nevoie de o protecţie sporită, astfel încât un set de genunchiere este cea mai inspirată alegere.

Sunt concepute din spumă foarte uşoară, perfecte pentru a absorbi şocurile la contactul cu solul. Acestea sunt ușoare şi confortabile, dar mai ales, respirante.

Plusul de stabilitate resimţit la nivelul genunchilor îţi va oferi și mai multă încredere în joc. Există 3 mărimi de genunchiere, toate destinate persoanelor cu o greutate mai mare de 50 kg.

Este foarte important să te simţi confortabil în echipamentul de antrenament sau joc, pentru că aceste sesiuni durează între 60 şi 90 de minute. Acum că ești echipat complet, nu rămâne decât să-ți aduni echipa şi... să înceapă meciul! Mult succes!