Încălzirea este parte integrantă a fiecărui antrenament de alergare. Nu trebuie să neglijezi această parte. Urmează sfaturile lui Stephane Diagana, atlet de performanță și unul dintre colaboratorii mărcii Kalenji pentru crearea de încălțăminte.

Un organism performant este înainte de toate un organism bine pregătit.

Efectuarea corectă a încălzirii te va ajuta să evoluezi pe parcursul antrenamentului și să gestionezi corect efortul.

În plan fizic, toate funcțiile intră treptat în acțiune: sistemul muscular, cardio-vascular și cel nervos.

În plan mental, alergătorul își începe antrenamentul cu mai multă senitătate, ceea ce conduce la o determinare și concentrare maximă. Încălzirea este momentul ideal pentru a recapitula programul următoarei sesiuni.

CUM FOLOSIM TIMPUL DE ÎNCĂLZIRE

– Poți începe cu o alergare de 20-25 de minute, ritmul să fie mai lent, iar apoi progresiv. Frecvența cardiacă este între 65 și 75%.  Continuă cu câteva exerciții de stretching. Mușchii se vor întări (cei de la nivelul gambelor, mușchii ischiogambieri, mușchiul cvadriceps, deltoizii, cei de la nivelul umărului etc)

Sfaturile noastre pentru o mai bună încălzire

1. Nu neglija niciodată încălzirea înainte unei sesiuni intense. Altfel, crește riscul de leziuni musculare, cât și la cele de la nivelul tendoanelor. Senzația de disconfort va fi accentuată printr-o creștere bruscă a pulsului.

2. Pe vreme rece, poți prelungi progresiv durata antenamentului(până la 40 de minute) pentru a menține căldura corpului. Alege un echipament călduros.

3. Nu lăsa să treacă prea mult timp între etapele încălzirii. O prea mare inactivitate va duce la scăderea temperaturii corpului.

4. Atenție la hidratare, atât pe vreme caldă, cât și pe vreme rece. Fără cantități mari de lichid: bea apă puțin dar des!

5. Este inutil să te suprasoliciți încă din timpul încălzirii, startul trebuie să fie cât mai blând. Organismul va accelera în mod natural ritmul, tot ce trebuie este să rămâi în zona de confort.
Încălzirea face parte din fiecare sesiune de alergare. nu trebuie să neglijați această parte. urmați sfaturile lui stephane diagana, unul dintre agenții din departamentul tehnic pentru încălțămintea de alergare din gama kalenji, înainte să începeți încălzirea.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: May 6, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020