Atunci când practici mersul sportiv, picioarele se formează și ele conform acestui sport. Încălțămintea pentru mers sportiv este special creată pentru a ușura mișcările efectuate, pornind de la călcâi, spre degetul mare, în 3 etape :

     

1. Piciorul se mișcă începând de la călcâi: ataci cu călcâiul, care amortizează contactul cu solul și contribuie în prima fază de propulsie.

2. Odată ajuns călcâiul la sol, articulațiile piciorului tău se îndreaptă complet, fără a părăsi solul.

3. Repornești, împingând energic spre sol, până în dreptul degetului mare: a doua fază a propulsiei, ce îți va permite să te îndrepți spre înainte și să capeți putere.

Această mișcare a piciorului este baza mersului sportiv. Pentru a păși corect și a te asigura că efectuezi mișcări corecte, consultă articolul nostru: Mișcările corespunzătoare ale piciorului.

Care sunt nevoile picioarelor tale în timpul mersului sportiv?

Încălțămintea pentru mers sportiv este creată pentru a ușura mișcările piciorului în 3 etape și a răspunde nevoilor practicantului:

Amortizare mai puțin importantă decât în cazul alergării

Pentru mersul sportiv, talpa trebuie să amortizeze de la 1 la 1,5 ori greutatea corpului tău, în timp ce pentru alergare talpa trebuie să absoarbă cu până la 2-3 ori greutatea corpului, la fiecare fuleu. Astfel, ai nevoie de o amortizare adecvată.

Susținere și stabilitate

Pentru a păstra piciorul aliniat în direcția mersului. De obicei, unul dintre picioare este întotdeauna în contact cu solul, în timpul mersului sportiv.

 

Flexibilitate

Pentru a favoriza o mișcare bună a piciorului, de la călcâi și până la degetul mare.

 

 

Respirabilitate

Pentru a evita transpirația în timpul practicii intensive, ai nevoie de încălțăminte cu o față (exteriorul încălțămintei) din material respirant, precum mesh-ul 3D.

 

Întărituri

Pentru că piciorul este propulsat, sprijinindu-se pe degetul mare, ai nevoie de încălțăminte cu întărituri în această zonă.

 

O zonă aderentă

Pentru confort în timpul mersului, chiar și pe teren umed, ai nevoie de încălțăminte cu o talpă exterioară aderentă, precum cea din cauciuc.

Astfel, în timpul mersului sportiv, piciorul tău are nevoi specifice, diferite față de cele pentru alergare. Pentru mai multe detalii, poți citi articolul: pentru mers sportiv, sunt nevoile piciorului tău aceleași cu cele pentru alergare?

Acum că știi foarte bine care sunt nevoile piciorului tău, pentru mers, o să poți alege mult mai ușor încălțămintea specifică acestui sport.
Atunci când practici mersul sportiv, picioarele se formează și ele conform acestui sport. Încălțămintea pentru mers sportiv este special creată pentru a ușura mișcările efectuate, pornind de la călcâi, spre degetul mare, în 3 etape.

DESCOPERĂ GAMA NOASTRĂ DE INCALTAMINTE PENTRU MERS SPORTIV

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,57 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020