Factori care pot provoca rănirea
Dansul la nivel amator nu provoacă decât foarte rar patologii, în afară de răniri cauzate de o tehnică greșită. Practicat la un nivel expert, mai mulți factori pot deveni cauza apariției patologiilor.
Principala cauză a rănirilor este ritmul antrenamentului. Nu trebuie să forțezi prea mult. Dacă nu îți cunoști foarte bine corpul și mai ales limitele, riști să exagerezi, luând pauze prea scurte între repetiții, iar astfel nu faci decât să îți obosești mușchii. Mușchii nu au timp să se recupereze, riscul de a cădea sau de a executa mișcări greșite crește și ratezi reprezentația (din cauza lipsei de concentrare și de energie).
Adaptează-ți echipamentul (încălțăminte, accesorii, protecții) disciplinei tale și posturilor pe care trebuie să le realizezi. În anumite stiluri de dans, este necesar să ai încălțăminte care să îți susțină bine glezna, saltea, genunchiere care să te protejeze în timpul exercițiilor la sol. Echipează-te corespunzător ! Dacă faci salturi și dansezi desculț sau cu încălțăminte neadaptată, riști să te rănești pentru că nu ai nici o protecție care să amortizeze șocul la contactul cu solul.
Și stresul poate fi un factor de accidentare. Lasă toate tensiunile în vestiar și profită de antrenament.