Te-ai înscris la un curs de dans și te întrebi ce ținută ar fi mai potrivită? În funcție de tipul de dans pe care ai ales să-l practici, ținuta va fi diferită. Lasă-te ghidată de recomandările date de Emilie, dansatoare și antrenor în cadrul Domyos club!

ȚINUTA PENTRU DANS CLASIC

Dansul clasic este o disciplină care se caracterizează prin rigoare, precizia posturii, dar și prin eleganță. Alegerea ținutei trebuie să reflecte particularitățile dansului clasic. Școlile de dans pot, uneori, impune culoarea ținutei. În general, pentru dans clasic se impun culorile pastelate sau negrul sobru. Din punct de vedere practic, ținuta dansului clasic trebuie să fie mulată pentru a permite profesorului să îți observe mișcările și să te corecteze dacă este necesar. Astfel, îți vei putea perfecționa fiecare postură cu precizie și ușurință.

ȚINUTA PE CARE ȚI-O RECOMANDĂM:

Ținuta de dans clasic de bază cuprinde: un body (simplu sau cu fustă), și colanți (din microfibră pentru mai multă rezistență). În funcție de nivelul tău de practicare alege încălțăminte de dans, demi-poante sau poante. Pentru poante, ai de ales între piele mai rezistentă sau pânză care se spală la mașină. Pentru perioadele de iarnă, optează pentru o bluză de dans clasic și jambiere de dans, ideale pentru a îți menține corpul încălzit.

DETALIU: Dacă îți strângi părul într-un coc practic, și elegant, scapi de șuvițele de păr care te-ar putea deranja. Asigură eleganță și grație ținutei.

ȚINUTA PENTRU DANS MODERN

Dansul modern este un amestec de diferite influențe de dansuri, de la jazz la clasic și trecând prin dansurile urbane și chiar tribale. Așadar nu există cu adevărat coduri pentru ținută. Ea variază în funcție de profesorul tău și influențele lui artistice. Trebuie totuși să alegi îmbrăcăminte în care să te simți confortabil și să nu te simți în nici un caz jenată în efectuarea mișcărilor și posturilor. O ținută fluidă care să îți asigure libertate totală de mișcare.

ȚINUTA PE CARE ȚI-O RECOMANDĂM:

Ținuta de bază pentru dans modern este compusă, în partea inferioară, din pantalon, colanți sau șort negru, de preferință mulate. Pentru partea superioară a corpului, alege o formă și un stil care să îți permită să realizezi mișcările cu fluiditate. Cât despre încălțăminte, este important ca aceasta să îți asigure contact bun cu solul și confort. Îți recomandăm balerinii de dans, flexibili și confortabili.

DETALIU: Dacă ai genunchi sensibili, îți recomandăm să te antrenezi cu genunchiere, pentru a preveni orice risc de rănire.

ȚINUTA PENTRU STREET DANCE

Street dance-ul sau dansul urban se caracterizează prin mișcări ample și sacadate, înlănțuiri de pași rapizi cu amplitudini mari și figuri la sol. Noțiunea de stil este foarte importantă pentru normele acestui univers. Dacă faci parte dintr-o trupă („crew”),  codul vestimentar impus poate revendica apartenența la acest grup. Îmbrăcămintea trebuie, la fel ca pentru celelalte dansuri, să asigure confort și fluiditate în mișcare.

ȚINUTA PE CARE O RECOMANDĂM:

Prima regulă pe care să o urmezi: dă frâu liber imaginației și încrede-te în propriul stil ! Din punct de vedere practic, iată recomandările noastre: pentru partea inferioară a corpului, alege un pantalon larg, de tip baggy, șalvari sau trening evazat. Amplitudinea ținutei îți va permite să realizezi toți pașii și acrobațiile cu ușurință, rămânând în normele Hip Hop. Nicio regulă specială nu se impune pentru partea superioară a ținutei, atât timp cât te simți în largul tău. Încălțămintea sport este o necesitate, și trebuie să fie confortabilă și asortată cu restul ținutei. Fie că optezi pentru îmbrăcăminte largă sau mulată, singurul lucru important este să îți acoperi picioarele pentru a evita zgârieturile în timpul figurilor la sol.

DETALIU: Ținuta reprezintă și ea o modalitate de exprimare personală așa că mișcă-te cu stil, dând frâu liber imaginației! La fel ca în cazul dansului modern, îți recomandăm să-ți protejezi genunchii cu genunchiere.

Ținuta ideală pentru dans este cea în care te simți în largul tău când te miști pe muzică. În nici un caz nu trebuie ca îmbrăcămintea să te jeneze. Adaugă nota ta personală, stilul tău ! Dansul este, de asemenea, un sport de exprimare personală! Dansează cu plăcere și realizează-ți pasiunea alături de Domyos Dance !
Ținuta ideală pentru dans este cea în care te simți în largul tău când te miști pe muzică. În nici un caz nu trebuie ca îmbrăcămintea să te jeneze. Adaugă nota ta personală, stilul tău ! Dansul este, de asemenea, un sport de exprimare personală!

În funcție de tipul de dans pe care ai ales să-l practici, ținuta va fi diferită.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020