Cum să alegi echipamentul potrivit pentru dans 

 Află cum alegi echipamentul de dans potrivit pentru stilul practicat și ce beneficii oferă piesele alese corect de pe Decathlon.ro!

DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA

Te-ai înscris la un curs de dans și te întrebi ce ținută ar fi mai potrivită? În funcție de stilul pe care ai ales să-l practici, echipamentul va avea elemente distincte, ce îți vor permite confort și mobilitate, indiferent de complexitatea mișcărilor executate.

1. Importanța echipamentului potrivit pentru dans

Indiferent de tipul dansului pe care îți dorești să îl practici, alegerea echipamentului potrivit se află la baza unor beneficii, sesizabile chiar de la primele utilizări. Cauți echipament de dans sportiv sau un echipament de street dance? Indiferent de pasiunea pe care o ai, îmbrăcămintea din timpul orelor de antrenament: 

Asigură confort deplin și libertate în mișcare
Ce au in comun cele 3 tipuri de dans despre care discutăm astăzi: dansul clasic, dansul modern și street dance-ul? Din punct de vedere al dificultății mișcărilor, aceste activități fizice sunt cât se poate de solicitante.

Echilibrul, coordonarea, forța fizică a brațelor și picioarelor - toate aceste atribute-cheie ale unui dansator sunt ascunse cu măiestrie sub coregrafii ce atrag admirația privitorilor. Însă trebuie să știi că pentru a ajunge să execuți chiar și cele mai solicitante mișcări, ai nevoie de un echipament pe măsură, ce nu strânge, nu irită și cu care te poți mișca liber.
Te ajută să înveți corect executarea mișcărilor
Motivele ce țin de estetică sau confort nu reprezintă singura suma de argumente pentru a comanda online echipament de dans de pe decathlon.ro. Ține cont de faptul că, înainte de orice alt criteriu de alegere, orice dansator profesionist recomandă un echipament dedicat, din motive ce țin pur de tehnică.

Orice tip de dans este asociat unor mișcări ce pot fi realizate doar cu ajutorul unui echipament adecvat, menit să îți ofere control deplin, în timpul executării acestora. De exemplu, poantele de balet asigura echilibrul perfect, indiferent de tipul mișcării realizate: săritură, piruetă, fandare sau stat într-un picior.

Îți permite să te exprimi așa cum îți dorești
Farmecul practicării unui anumit tip de dans are legătură cu suma de emoții pe care o poți exprima, așa cum îți dorești, fără niciun fel de constrângere. Iar echipamentul potrivit garantează că poți arăta întregii lumi ce simți, atunci când dansezi, prin mișcările executate și atitudinea completată de hainele. 

Garantează rezistență de lungă durată
Chiar dacă cele mai multe tipuri de dans exprimă grație, cu fiecare mișcare nouă pe care o realizezi, echipamentul de dans este supus unei tensiuni continue, într-o relație directă cu nivelul de complexitate la care ai ajuns. Indiferent de stilul abordat - balet, street dance, dans modern - îți dorești o croială ce poate trece cu brio testul timpul și al solicitărilor fizice.
Te apropie alături de alți pasionați ai dansului
Pe lângă utilitatea acestor haine, ele transmit și un mesaj nonverbal tuturor celor cu care interacționezi, privind pasiunea voastră comuna pentru mișcarea pe ritmul muzicii.

DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA

2. Echipamentul recomandat pentru dans clasic 

Caracteristicile echipamentului
Dansul clasic este o disciplină care se caracterizează prin rigoare, precizia posturii, dar și prin eleganță. Alegerea ținutei trebuie să reflecte particularitățile dansului clasic. Școlile de dans pot, uneori, impune culoarea ținutei.

În general, pentru dans clasic se impun culorile pastelate sau negrul sobru. Din punct de vedere practic, ținuta dansului clasic trebuie să fie mulată pentru a permite profesorului să îți observe mișcările și să te corecteze dacă este necesar. Astfel, îți vei putea perfecționa fiecare postură cu precizie și ușurință.

Produse recomandate
Ținuta de dans clasic de bază cuprinde: un body (simplu sau cu fustă), și colanți (din microfibră pentru mai multă rezistență). În funcție de nivelul tău de practicare alege încălțăminte de dans, demi-poante sau poante.

Pentru poante, ai de ales între piele mai rezistentă sau pânză care se spală la mașină. Pentru perioadele de iarnă, optează pentru o bluză de dans clasic și jambiere de dans, ideale pentru a îți menține corpul încălzit.

DETALIU: Dacă îți strângi părul într-un coc practic și elegant, scapi de șuvițele de păr care te-ar putea deranja. Asigură eleganță și grație ținutei.

DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA
DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA

3. Echipamentul recomandat pentru dans modern

Caracteristicile echipamentului
Dansul modern este un amestec de diferite influențe de dansuri, de la jazz la clasic și trecând prin dansurile urbane și chiar tribale. Așadar nu există cu adevărat coduri pentru ținută. Ea variază în funcție de profesorul tău și influențele lui artistice.

Trebuie totuși să alegi îmbrăcăminte în care să te simți confortabil și să nu te simți în nici un caz jenată în efectuarea mișcărilor și posturilor. O ținută fluidă care să îți asigure libertate totală de mișcare.

Produse recomandate
Ținuta de bază pentru dans modern este compusă, în partea inferioară, din pantalon, colanți sau șort negru, de preferință mulate. Pentru partea superioară a corpului, alege o formă și un stil care să îți permită să realizezi mișcările cu fluiditate. Cât despre încălțăminte, este important ca aceasta să îți asigure contact bun cu solul și confort. Îți recomandăm balerinii de dans, flexibili și confortabili.

DETALIU: Dacă ai genunchi sensibili, îți recomandăm să te antrenezi cu genunchiere, pentru a preveni orice risc de rănire.

4. Echipamentul recomandat pentru street dance 

Caracteristicile echipamentului
Street dance-ul sau dansul urban se caracterizează prin mișcări ample și sacadate, înlănțuiri de pași rapizi cu amplitudini mari și figuri la sol. Noțiunea de stil este foarte importantă pentru normele acestui univers. Dacă faci parte dintr-o trupă, codul vestimentar impus poate revendica apartenența la acest grup. Îmbrăcămintea trebuie, la fel ca pentru celelalte dansuri, să asigure confort și fluiditate în mișcare.

Produse recomandate
Prima regulă pe care să o urmezi: dă frâu liber imaginației și încrede-te în propriul stil ! Din punct de vedere practic, iată recomandările noastre: pentru partea inferioară a corpului, alege un pantalon larg, de tip baggy, șalvari sau trening evazat. Amplitudinea ținutei îți va permite să realizezi toți pașii și acrobațiile cu ușurință, rămânând în normele Hip Hop.

Nicio regulă specială nu se impune pentru partea superioară a ținutei, atât timp cât te simți în largul tău. Încălțămintea sport este o necesitate, și trebuie să fie confortabilă și asortată cu restul ținutei. Fie că optezi pentru îmbrăcăminte largă sau mulată, singurul lucru important este să îți acoperi picioarele pentru a evita zgârieturile în timpul figurilor la sol.

DETALIU: Ținuta reprezintă și ea o modalitate de exprimare personală așa că mișcă-te cu stil, dând frâu liber imaginației! La fel ca în cazul dansului modern, îți recomandăm să-ți protejezi genunchii cu genunchiere.

DANS: CUM SĂ ALEGI CORECT ȚINUTA