CUM SĂ VĂ DEPLASAȚI PE TROTINETĂ PRIN PLOAIE

Nu lăsați ploaia să vă răcească dorința de plimbări zilnice pe trotinetă! Cum să călătorești cu o trotinetă în ploaie, fără să îți fie frig și fără să ajungi ud la locul de muncă?

IATĂ CÂTEVA SFATURI PENTRU A VĂ ECHIPA ÎMPOTRIVA PLOII ȘI PENTRU A VĂ DEPLASA ÎN SIGURANȚĂ CHIAR ȘI ATUNCI CÂND DRUMUL ESTE UMED…

NU TREBUIE SĂ VĂ MAI FIE TEAMĂ DE MERSUL PE TROTINETĂ PRIN PLOAIE !

Nu vă lăsați descurajați de apariția ploii și nu renunțați la plăcerea călătoriei pe trotinetele voastre urbane. Câteva picături de apă nu sunt motivul ce vă va opri. Luați exemplul bicicliștilor: există unele echipamente special create să rămână uscate. Cel mai important este să păstrăm motivația pentru a continua să ne mișcăm pe o trotinetă!

Utilizați cu înțelepciune avantajele trotinetelor urbane: dacă începe o ploaie puternică în călătoria voastră, pliați trotineta și adăpostiți-vă până trece! Dacă nu puteți aștepta, luați transportul în comun cu trotineta pliată… Vă veți bucura de trotineta voastră de îndată ce ploaia se va opri!

În plus, astăzi, cele mai multe trotinete sunt echipate cu aripi din fabricație. În cazul ploii, sunteți siguri că apa de pe sol nu vă va stropi.

ECHIPAMENTELE INTELIGENTE PENTRU A CIRCULA CU TROTINETA PRIN PLOAIE

Luați-vă îmbrăcăminte de ploaie pentru trotinetă.

Îmbrăcămintea de ploaie face parte din accesoriile indispensabile în caz de vreme rea! Cu un poncho sau pantaloni impermeabili cu o jachetă de ploaie, ești sigur că rămâi uscat. Scoateți aceste haine odată ce ajungi la destinație pentru a le întinde și a le usca.

V-ați gândit la o pereche de încălțăminte etanșă?

Împingeți cu piciorul pentru a vă deplasa pe o trotinetă … este posibil să fie nevoie să îl împingeți într-o băltoacă. Pentru a evita inconvenientele unor șosete umede, purtați pantofi impermeabili. Pantofii de mers pe jos impermeabili și ușori vă mențin picioarele perfect uscate atunci când împingeți pentru a merge mai departe!

Puneți-vă lucrurile într-un rucsac etanș !

Ploaia umezește utilizatorul trotinetei și nu omite să facă același lucru cu rucsacul și cu bunurile lui! Alegeți un rucsac impermeabil pentru a vă asigura că ajungeți cu documentele de lucru sau cu hainele voastre de schimb neatinse de nicio picătură de apă.

CE REFLEXE SĂ AVEM ATUNCI CÂND CIRCULĂM CU TROTINETA PRIN PLOAIE

IDENTIFICAȚI ELEMENTELE CE GLISEAZĂ !

După o ploaie torențială, șoseaua și unele elemente pot deveni extrem de alunecoase ( pasaje pietonale, guri de canalizare, etc.), mai ales dacă sunt călduri mari. Este mai bine să iei măsuri de precauție și să încetinești atunci când traversezi guri de canalizare, pasaje pietonale, etc. Identificându-le puteți să vă continuați liniștit traseul fără să fiți surprins de aceste “obstacole” umede.

MĂSURAȚI-VĂ GESTURILE

Atunci când trotuarul este umed, cel mai bine este să evitați mișcările bruște. Da, acoperită de apă șoseaua va reacționa diferit. Dacă întoarceți ghidonul prea repede sau dacă vă înclinați prea mult, roțile pot patina.

Respectați distanța de frânare…

Dacă aveți o frână pe roata din spate sau o frână pe ghidon, cum este la biciclete, nu uitați că distanțele de frânare sunt prelungite pe ploaie. Pentru a ajuta frânarea trotinetei, anticipați acțiunile altor participanți la trafic și păstrați distanța față de pietoni.

 

JUCAȚI CARTEA VIZIBILITĂȚII !

Pietonii și participanții la trafic trebuie să vă poată vedea de la distanță pe condiții meteorologice ploioase, atunci când vizibilitatea este redusă. Rămâi vizibil prin alegerea îmbrăcămintei reflectorizante și, de ce nu, a luminii de vizibilitate față și spate.

Cu unele echipamente de trotinetă și câteva reflexe de trafic pe care trebuie să le adopți, acum sunteți gata să vă confruntați cu ploaia! Totuși, nu sunt câteva picături de ploaie cele care îți vor fura plăcerea de a călători cu trotineta…

 

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (9 voturi, medie: 3,78 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020