CUM SĂ VĂ ALEGEȚI LOCUL DE PESCUIT PENTRU O PARTIDĂ LUNGĂ DE PESCUIT?

Cum să vă alegeți locul pentru o partidă lungă de pescuit?

Oportunitatea de a realiza o partidă de pescuit lungă este destul de rară. Așadar, este important să alegeți un loc de pescuit pentru a vă crește șansele de a prinde o captură. Descoperiți în acest articol cum să vă alegeți locul de pescuit pentru mai multă eficiență.

Observarea

Observația este fără îndoială elementul primordial al reușitei pentru partida de pescuit.   Ea se referă la simțul pescarului dar, adesea face diferența în reușita partidei de pescuit.  



Activitatea vizibilă

Peștii sunt primii care ne dau indicii.  Își fac simțită prezența prin semnale vizibile la malul apei.   Atunci când caută hrană pe fundul apei, peștii eliberează gaze care se transformă în bule de aer la suprafață.  De asemenea, pot sări din apă sau să înoate la suprafață, producând unde.  

Toate aceste semnale se numesc ”activitate” și asta ne permite să detectăm prezența peștilor care se deplasează și care se hrănesc.    Acelea sunt zonele asupra cărora trebuie să vă îndreptați atenția.  



Soarele

Zonele însorite sunt adesea zonele în care stau peștii atunci când au activitate, deoarece temperaturile sunt scăzute sau temperate.   Dacă temperatura este ridicată, zonele cu umbră pot deveni zone de prospectare.  



Curenții

Observarea suprafeței apei vă poate aduce informații prețioase deorece curenții sunt un indiciu foarte bun.  Dacă vedeți un val persistent la suprafață, cu siguranță un obstacol este prezent acolo.   Dacă algele, crengile plutesc în sens opus curentului, aveți de-a face cu un contra curent. Puteți nădi în aceste zone punând momeală aproape de peștii care sunt acolo.

ZONA PESCUIT LA CRAP

Sondarea

Sondarea cu ajutorul unui plumb sau al unui sonar vă ajută în analizarea elementelor de pe fundul apei (nămol, nisip, pietriș, alge etc.), cu scopul de a utiliza montura potrivită;   de asemenea, vă ajută și să identificați tipologia apei (adâncă, cu denivelări sau aglomerată).  Să știți ce se întâmplă pe fundul apei este primordial! Așadar, nu neglijați această etapă!  De exemplu, dacă fundul apei este cu nămol și montura este foarte grea, plumbul și momeala se vor bloca și nu vor fi vizibile pentru pești.

Interpretarea

Toate elementele explicate mai devreme, interpretate bine, vă ajută să vă construiți o strategie de pescuit:

 

1 : Identificarea zonei de pescuit

2 : Amplasarea lansetelor

3 : Tipuri de montură

4 : Tipuri de momeală

 

Dacă pescuiți în râu, nivelul apei poate fluctua și acest lucru vă poate influența partida de pescuit. Verificați constant nivelul apei luându-vă un reper la începutul partidei de pescuit sau urmărind site-urile specializate. De asemenea, condițiile meteo și temperatura, ploaia sau vântul, vă pot influența strategia de pescuit.

Concluzie

Acum cunoașteți toate informațiile pentru a vă putea alege zona de pescuit pentru partidele lungi. Vă dorim fir întins!