CUM SĂ VĂ ALEGEȚI LANSETA TELESCOPICĂ?

Cum să alegi lanseta telescopică?

Pescuitul staționar este o tehnică ce permite pescuitul în toate straturile apei, râuri, lacuri cu apă dulce.    Este cea mai eficientă metodă deoarece permite capturarea ușoară a unei cantități mari de pește.  Pentru pescuitul staționar ai nevoie de: lansetă, linie montată și momeală.
Descoperă în acest sfat cum să vă alegeți lanseta telescopică.

Lansete pescuit staționar pentru începători

Gata de pescuit

Există seturi ce conțin lanseta pentru pescuit cât și linia montată. Nu vă rămâne decât să adăugați momeala. Momeala recomandată pentru începători - viermii/larvele - deoarece sunt foarte polivalenți. Seturile sunt foarte utile și eficiente pentru pescuitul ocazional. Lungimea lansetelor este cuprinsă între 3m și 4m.

CUM SĂ VĂ ALEGEȚI LANSETA TELESCOPICĂ?

Polivalente

Dacă doriți să pescuiți într-un mod mai precis, și vă achiziționați separat linia montată, ideal este să optați pentru o lansetă cu fibră de sticlă de tipul Lakeside-1.    Fibra de sticlă absoarbe mai bine șocurile provocate de pești.   De asemenea, vă recomandăm să alegeți lungimea lansetei în funcție de locul de pescuit, începând de la 3m la 7m.    Dimensiuni lansetă pliată:   1,15m sau 58cm (ideală pentru transportul în rucsac).

CUM SĂ VĂ ALEGEȚI LANSETA TELESCOPICĂ?

Ușoară

Precizia și greutatea sunt elemente esențiale de care trebuie să țineți cont atunci când mergeți să pescuiți pentru câteva ore, mai ales cu lansetele mai lungi de 5m. Pentru asta, există și lansete mai tehnice, din carbon. Acestea sunt mai rigide și mai ușoare decât cele din fibră de sticlă și vă permit să urmăriți peștii mai bine; de asemenea, sunt mai sensibile pe parcursul capturii peștelui. Au o greutate redusă și permit alegerea unei lansete mai lungi fără a provoca oboseala (de la 3m la 8m).

CUM SĂ VĂ ALEGEȚI LANSETA TELESCOPICĂ?

Ușor de transportat

Toate lansetele din fibră de sticlă sunt ușor de transport. Există un model de lansetă - “TRAVEL” (voyage) - ce măsoară 40,5cm pliată. Se poate depozita în rucsac sau în stația de pescuit. Lungime cuprinsă între 3m și 7m.

CUM SĂ VĂ ALEGEȚI LANSETA TELESCOPICĂ?

Sensibilitate

Există mai multe niveluri de sensibilitate pentru lansetele din carbon. Dacă doriți să faceți performanță cu lansetele cele mai ușoare, sensibile și confortabile, atunci va trebui să le alegeți pe cele mai tehnice. Gama LAKESIDE-9, cu dimensiuni începând de la 3m la 9m vă asigură confortul și puterea sumplimentară de care aveți nevoie pentru a face față peștilor mari.

CUM SĂ VĂ ALEGEȚI LANSETA TELESCOPICĂ?

Putere

Unele lansete din carbon vă permit să pescuiți pești ce cântăresc până la 20kg. Lansetele“POWER” (putere) au fost întărite la nivelul mufarelor cu ajutorul unui inel metalic și cu mâner anti-alunecare.   Lungimile disponibile sunt 4,50m și 6,50m, ceea ce permite pescuirea peștilor mari.