CUM SĂ VĂ ALEGEȚI DEMI-POANTELE PENTRU DANS?

Cum să vă alegeți demi-poantele pentru dans?

TALPA MATERIALUL

Alegerea unui bun echipament de dans clasic și, în special, a demi-poantelor este importantă în învățarea pașilor de bază. Dar ce să alegeți între talpa întreagă/talpă divizată, piele/panză? Alegerea demi-poantelor se bazează pe nivelul de performanță. Două criterii trebuie luate în considerare pentru a vă îndruma spre modelul potrivit: talpa și materialul pantofului.

CUM SĂ VĂ ALEGEȚI DEMI-POANTELE PENTRU DANS?

1. Talpa

Fiecare pantof de dans este dotat cu o talpă care ar trebui să permită o bună mișcare a piciorului. Veți găși 2 tipuri de tălpi pentru pantofi: tălpi întregi și tălpi divizate. Pentru începătorii de toate vârstele, la balet se recomandă talpa întreagă. Aceasta oferă o bună stabilitate și favorizează efectuarea unei mișcări mai bune. Talpa divizată este creată pentru practicanții de nivel intermediar sau avansat care au o bună stăpânire tehnică. Este mai flexibilă și, prin urmare, asigură o mai mare libertate de mișcare. Această construcție a căptușelii accentuează arcul piciorului și îi oferă o linie mai frumoasă.

CUM SĂ VĂ ALEGEȚI DEMI-POANTELE PENTRU DANS?

2. Materialul

În ceea ce privește materialul, există două tipuri de demi-poante: din piele și din pânză. Cele din piele sunt stabile și susțin în mod adecvat piciorul, motiv pentru care sunt recomandate balerinelor începătoare. Sunt, de asemenea, foarte rezistente. Demi-poantele din pânză, în schimb, sunt potrivite dansatorilor de nivel avansat care practică în mod consecvent și au o bună stăpânire tehnică. Creează piciorului o linie frumoasă și permit o mai bună întindere a vârfului. De asemenea, rețineți că pânza este ușor de întreținut! Acest tip de pantof poate fi spălat automat, la 30°. Înainte de a începe, nu uitați să vă adaptați elasticul pre-cusut în funcție de morfologia piciorului și, de asemenea, ajustați cordonul de strângere pentru a împiedica piciorul să alunece în timpul cursului!