Cum să-ți echipezi copilul în timpul drumeției?

Cum să-ți echipezi copilul în timpul drumeției?

Foarte mici sau aproape adolescenți, în timpul drumețiilor copiii aleargă peste tot, se udă cu apa din bidoane sau sar în bălți...Pentru a evita ca aceștia să răcească în timpul pauzelor ( și să aibă nevoie de  medicamente la întoarcerea acasă), iată câteva sfaturi din partea ,, tribului cu rucsac’’.



Bună, tuturor! Noi suntem ,, tribul cu rucsac’’: Adrien și Amandine, colaboratori Decathlon și părinții a 5 copii care ne urmează peste tot în timpul drumețiilor: Anne, Lucie și Camille (11 ani), Milane( 9 ani) și Benjamin ( 10 ani).  În acest articol îți vom oferi cele mai bune sfaturi pentru echiparea potrivită a celor mici în timpul drumețiilor.

Înainte de toate, iată ce nu trebuie să faci atunci când îți echipezi copilul pentru drumeție.

Cum să-ți echipezi copilul în timpul drumeției?

1.Evită să îi dai un tricou care nu este respirant

Secretul menținerii pielii uscate și evitării apariției senzației de răcire în timpul drumeției este de a avea un tricou respirant. De multe ori ajungem să neglijăm primul strat de îmbrăcăminte, cu toate că acesta este esențial. Acesta asigură trecerea transpirației de pe piele către celelalte straturi. Recomandăm utilizarea unui material respirant, cu uscare rapidă spre deosebire de un tricou clasic, 100% din bumbac, care reține transpirația.
Sfat: prin purtarea unui tricou care acoperă gâtul și umerii pe timpul verii, nu mai este nevoie să aplici cremă de protecție solară pe aceste zone.

Cum să-ți echipezi copilul în timpul drumeției?

2.Oferă-le propriul rucsac

Copii nu anticipează creșterea efortului. Își vor da polarul jos înainte de a începe să urce și îl vor pune în jurul gâtului, apoi își vor da seama că le este prea cald după câțiva metri și se vor opri să-l dea jos. Îți recomandăm să-i lași să își ia propriul rucsac ( cei mici vor fi fericiți să îi imite pe adulți). Astfel vor avea întotdeauna la îndemână pentru a pune sau a lua haine călduroase sau pentru a se hidrata. A se utiliza un rucsac conceput special pentru copii, acesta va fi adaptat corect înălțimii spatelui și mai confortabil.
Stiai că …? - Rucsacul copilului nu trebuie să fie mai greu decât 10% din greutatea corporală a copiilor și 20 % la adulți ?

Cum să-ți echipezi copilul în timpul drumeției?

3.Întotdeauna să ai în rucsac straturile 2 și 3! 

La munte, vremea este foarte schimbătoare atât iarna, cât și vara. Trebuie să ai la tine un strat călduros pentru a-ți proteja copilul de frig și un strat impermeabil în caz de vreme ploioasă. A se utiliza îmbrăcăminte compactă și ușor de cărat. Astăzi, tehnologia materialelor ne permite să avem îmbrăcăminte hibridă, în același timp călduroasă și hidrofobă, precum gecile de puf și cele softshell. Vara, nu uita să adaugi șapca/pălăria și ochelarii de soare, iar iarna nu uita căciula și mănușile!

Cum să-ți echipezi copilul în timpul drumeției?

4.Pantalon modulabil

Pentru a evita ca celui mic să nu-i fie nici prea frig în șort și nici prea cald în pantaloni, optează pentru un pantalon modulabil. Acesta se va transforma în șort prin desfacerea a două fermoare, astfel încât să poată fi adaptat în funcție de vreme. Așa vei evita să iei încă o pereche de schimb la tine. Iarna este recomandat să completați echipamentul cu o pereche de colanți pentru un aport de căldură optim sau să îți echipezi copilul cu un pantalon softshell cu protecție împotriva vântului și hidrofob( precum pantalonul MH500).

Cum să-ți echipezi copilul în timpul drumeției?

5.Încălțăminte cu aderență și amortizare optimă

În timpul drumețiilor, încălțămintea este partea indispensabilă a echipamentului care asigură confort și siguranță pe traseu! Este recomandat să optezi pentru o încălțăminte special concepută pentru această activitate. Aceasta îți va garanta aderență și amortizare, dar, de asemenea, susținere și protecția piciorului împotriva elementelor exterioare( pietricele, crengi).