comment_choisir_sac_a_dos_randonne_balade_trek

Cum să-ți alegi rucsacul pentru drumeție?

Fie că mergi la o plimbare de câteva ore, într-o drumeție de o zi, într-o drumeție rapidă sau într-o drumeție de mai multe zile, cu echipamentul în spate, la noi vei găsi rucsacul de care ai nevoie!
Descoperă criteriile de care trebuie să ții cont pentru a alege rucsacul potrivit.

PENTRU A ALEGE RUCSACUL POTRIVIT PENTRU TINE, TREBUIE SĂ ȚII CONT DE ACESTE 3 CRITERII PRINCIPALE: 
DURATA DRUMEȚIEI, DIFERENȚA DE NIVEL ȘI VOLUMUL DE CARE AI NEVOIE. 

Înainte de a a alege un rucsac, pune-ți următoarele întrebări: ”Cât timp va dura drumeția mea?”, ”Ce tip de traseu voi face? Implică o diferență mare de nivel?”,,Va trebui să transport și echipamentul altcuiva (spre exemplu, pe cel al copiilor)?”, ,,Îmi doresc o drumeție în autonomie completă sau mă voi opri la pensiuni/refugii și voi realiza drumeția în etape?” Ce trebuie să transport?"
După ce ți-ai răspuns la aceste întrebări, vei putea asocia nevoile tale cu diferitele tipuri de practicare a drumeției și, inclusiv, cu diferitele tipuri de rucsacuri.

Indiferent de alegerea ta, asigură-te că alegi un rucsac care este prevăzut cu suficiente buzunare și care să corespundă modului tău de a organiza echipamentul. Anumitor persoane le place să folosească buzunarele de la centura ventrală, dar altora nu etc. Asigură-te apoi că rucsacul este prevăzut cu toate funcțiile de reglare care să-ți asigure confort optim. Pentru drumețiile lungi, alege un rucsac cu întărituri pe spate, cu o chingă ventrală, cu o chingă la piept, cu chingi de stabilizare a greutății, la nivelul umerilor și cu un spate reglabil, pentru o bună adaptare la conformația ta. În cele din urmă, alege un rucsac care să fie ușor atunci când este gol, pentru a-ți proteja spatele la maximum.

Important: Încearcă rucsacul în magazin și dacă este posibil, încărcându-l cu echipament, pentru a-i testa confortul. De asemenea, puteți împrumuta și diferite rucsacuri ale prietenilor, pentru a le testa pe teren, fiind umplute cu echipament. 

Rucsacuri cu diferite volume, potrivite tipului tău de practică sportivă

Volumul unui rucsac este exprimat în numărul de litri care pot fi pus în acesta. Cu cât volumul este mai mare, cu atât rucsacul este mai încăpător, dar și greutatea acestuia va fi mai mare.
Volumul trebuie să fie adaptat în funcție de greutatea ta și în funcție de obiceiurile pe care le ai în timpul practicii sportive. Un adult poate transporta aproximativ 25% din greutatea sa. Încearcă să nu depășești această limită pentru a nu-ți provoca dureri la nivelul spatelui. Un copil nu poate transporta mai mult de 10-15% din greutatea sa (în funcție de vârstă). Această limită este atinsă rapid de apă, gustări și unele haine!

Rucsacuri cu volum între 10l și 40l

Cum să-ți alegi rucsacul pentru drumeție?

Care este cel mai potrivit rucsac pentru drumeție de o zi? dar pentru bivuac?

Pentru această activitate, trebuie să aveți suficient spațiu pentru a transporta apa, mâncarea, o jachetă cu protecție împotriva vântului, o jachetă ușoară, impermeabilă, în caz de ploaie și un polar pentru a face față schimbărilor bruște de temperatură. Noi recomandăm alegerea unui rucsac cu volum de 20 - 40 litri. Oferă un bun raport între rezistență și greutate redusă, având și un design modern. Dacă mergi în drumeție alături de copii, alege un rucsac cu volum mai mare, pentru a putea transporta și echipamentul lor.

Aceste rucsacuri pentru drumeție sunt cele mai polivalente. Acestea pot fi folosite și în activitățile zilnice, dar și pentru drumețiile din timpul unui weekend, umplându-l cu un echipament optimizat și ușor. Sub rucsacuri, în funcție de modele, se regăsesc niște chingi. Acestea permit prinderea echipamentului, precum o folie de sol, în afara rucsacului. Rucsacurile pot fi concepute, de asemenea, cu detalii specifice pentru transportarea echipamentului de alpinism, precum un piolet, de exemplu.

Cum să-ți alegi rucsacul pentru drumeție?

Ce rucsac să alegi pentru o plimbare?

Un rucsac de 10 - 30 L este perfect pentru o plimbare. Accesorizat pentru drumeție, în acesta poți transporta cu ușurință un bidon sau un mic rezervor de apă și îmbrăcăminte de schimb. În acest format de rucsac se poate transporta strictul necesar, având o greutate redusă și acces ușor la echipament.

Cum să-ți alegi rucsacul pentru drumeție?

Ce rucsac tehnic să alegi pentru drumeția rapidă?

Pentru practicanții de drumeție rapidă, este esențială alegerea unui rucsac ultra ușor și cât mai bine fixat pe spate. Scopul acestui tip de drumeție este de a parcurge o distanță cât mai mare, într-un timp cât mai scurt, fiind nevoie ca echipamentul să fie cât se poate de ușor. Nu depăși un volum de 30L, deoarece există riscul de a te încetini și de a realiza o drumeție clasică, ci nu una rapidă.

Cum să-ți alegi rucsacul pentru drumeție?

Ai nevoie de un rucsac practic și cu un design modern, pentru activitățile tale zilnice?

În paralel, în cazul rucsacurilor de 10 - 30L poți alege și modele mai potrivite mediului urban și activităților de zi cu zi. Prevăzute cu numeroase buzunare, acestea au spații de depozitare pentru un bidon de apă și un laptop, de exemplu. Alte rucsacuri sunt concepute pentru a oferi și alte avantaje, precum depozitarea unui aparat foto sau capacitatea de a fi izoterm (rucsac frigorific).

Rucsacuri cu un volum de peste 50l

Cum să-ți alegi rucsacul pentru drumeție?

De ce volum al rucsacului am nevoie pentru trekking sau drumețiile de câteva zile?

Îți place să mergi în drumeție la munte timp de mai multe zile? Dacă îți dorești o drumeție în autonomie totală, trebuie să transporți un cort, apă, mâncare și echipament necesar pentru a dormi. Alege, astfel, un rucsac cu un volum începând cu 50 litri. Pentru drumețiile lungi, alege un rucsac potrivit pentru conformația ta, cu întărituri pe spate, cu o chingă ventrală, cu o chingă la piept, cu chingi de stabilizare a greutății, la nivelul umerilor, cu bretele căptușite și cu un spate reglabil în înălțime, pentru o adapatare potrivită.

Confortul este esențial dacă vei merge în drumeție mai multe ore pe zi, timp de mai multe zile. Încearcă rucsacul încărcat în magazin, iar apoi testează rucsacul cu tot echipamentul pus în el. Acest lucru îți va permite să eviți ca după mai multe ore de drumeție, să realizezi că încărcătura rucsacului nu este bine repartizată.

comment_choisir_sac_randonne_montagne_ventilation

Ce volum al rucsacului să aleg pentru trekking călătorie?

Visul tău este să descoperi noi culturi cu rucsacul în spate? Te-ai gândit chiar să-ți iei un an sabatic pentru a te bucura de aventură? Fie că pleci pentru trei săptămâni sau vei călători de-a dreptul în jurul lumii, noi avem rucsacul potrivit pentru tine.
Gama Travel de la marca Forclaz a fost gândită pentru a-i însoți pe aventurierii cu rucsacul în spate, peste tot în lume. Pentru că rucsacul va fi casa ta pentru câteva zile sau câteva săptămâni, echipa de concepere a pus accentul pe rezistență și siguranță. Fermoarul în formă de U permite o deschidere largă, fiind la fel de practic precum o valiză.
Pentru că vei folosi acest rucsac mai mult în tranzit, ia cu tine și un rucsac mai mic și compact, pe care să-l folosești în timpul plimbărilor de explorare. Și, desigur, pentru că este vorba de un rucsac de 50L, testează-l încărcat înainte de plecare!

comment_choisir_sac_leger_fast_hiking_randonne_rapide

Știai că...?

Pentru că rucsacul face parte din echipamentul esențial pentru drumeție, noi punem accentul pe rezistența acestuia! Se realizează teste de rezistență la abraziune, la deșirare, teste de rezistență a culorilor la razele UV, la spălare, teste de impermeabilitate. Datorită acestor serii de teste riguroase realizate în laborator, noi putem valida rezistența materialelor (materiale, spumă etc.) De asemenea, testăm și produsele finite pentru a verifica rezistența finisajelor. Astfel, umplem rucsacurile cu lest și le punem pe un manechin care reproduce mișcările de mers rapid, de-a lungul a mii de cicluri.

sac_a_dos_randonne_junior_enfant_adolescent

Rucsacuri pentru copii

Rucsacurile de drumeție pentru copii sunt adaptate la conformația și la spatele acestora. Anumite modele de rucsacuri sunt chiar reglabile și se adaptează pe măsură ce copilul crește.

Cum sa alegi rucsacul de drumetie

Margaux

Redactor sfaturi

Top 3 drumeții preferate de mine: lacul Anterne, West Coast Trail și Vercors ! 
Îmi place: să merg în drumeții pe cărările uitate, pe cărările vechi ale păstorilor sau ale poștașilor. 
Nu-mi plac: persoanele care aruncă hârtii și ambalaje în pădure.

CUM SĂ ÎȚI REGLEZI RUCSACUL DE DRUMEȚIE

CUM SĂ ÎȚI REGLEZI RUCSACUL DE DRUMEȚIE

Rucsac pentru bărbați sau pentru femei? Cum aleg corect rucsacul pentru drumeție? 20L, 30L, 40L, 50L sau o capacitate mai mare? Cum reglezi corect rucsacul pentru confort optim în timpul drumeției? Repartizarea corectă a greutății în rucsacul de drumeție