CUM SĂ-ȚI ALEGI PRIMUL MOUNTAIN BIKE?

Cum să-ți alegi primul mountain bike?

CÂTEVA ELEMENTE DE LUAT ÎN CONSIDERARE OPTEAZĂ PENTRU O BICICLETĂ POLIVALENTĂ STABILEȘTE ȘI REGLEAZĂ ÎNĂLȚIMEA BICICLETEI ÎMBUNĂȚEȘTE-ȚI EXPERIENȚA

 Câteva elemente de luat în considerare

Înainte de a-ți cumpăra primul mountain-bike trebuie să-ți pui întrebările următoare:

Ce tip de sport practic ?
Vrei să rămâi pe drumurile forestiere sau pe rute puțin accidentate? Ești atras mai degrabă de cărările de munte și de ieșirile tehnice ?
În funcție de zona în care trăiești și de tipul de sport pe care intenționezi să-l practici, mountain-bike-ul pe care îl alegi va fi diferit.
Pentru începători recomandăm ,în general, alegerea unei biciclete polivalente și mixte, care să-ți permită să testezi diversele tipuri de terenuri și să descoperi progresiv care teren îți place mai mult.

CARE ESTE TIPUL DE PARCURS PREFERAT?
Pentru drumurile accidentate sau foarte denivelate, alege un cadru din aluminiu mai ușor decât echivalentul său din oțel. De asemenea, jantele cu pereți dubli devin indispensabile pe suprafețele casante. Acest accesoriu prelungește durata de viață a bicicletei și te scutește de demontarea roților după fiecare ieșire.

CARE ESTE FRECVENȚA IEȘIRILOR?
Poate părea evident, însă ... cu cât mergi mai des cu bicicleta, cu atât ai nevoie de o bicicletă mai performantă și mai rezistentă ! Pentru o ieșire pe săptămână îți poate fi suficientă polivalența modelului RR ST100...
Dacă practici regulat sportul acesta, caută o gamă superioară și alege RR 500. În afară de faptul că oferă performanțe mai ridicate, durata sa de viață este adaptată practicării mai frecvente a sportului.
Dacă încă eziți între cele două modele, acest articol te poate ajuta să iei o decizie.

CE BUGET AM?
Bicicletele de tip mountain-bike destinate petrecerii timpului liber sunt acum foarte accesibile. Sfatul nostru: în prima fază cheltuiește o sumă rezonabilă pentru primul mountain-bike. Păstrează un mic buget pentru echipamente și accesorii complementare.

CUM SĂ-ȚI ALEGI PRIMUL MOUNTAIN BIKE?
CUM SĂ-ȚI ALEGI PRIMUL MOUNTAIN BIKE?

 Optează pentru o bicicletă polivalentă

Un cadru din aluminiu care o face mai ușoară, un cadru potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați, o furcă cu suspensie pentru mai mult confort.... Din punct de vedere al securității, frâne V-Brake, un tip de frâne mai puternice și mai eficiente decât cele normale, asigură o plimbare în deplină siguranță. Toate aceste elemente fac dintr-un mountain-bike o bicicletă polivalentă, care merge ușor atât pe șosea, cât și pe drumuri sau piste forestiere.

CUM SĂ-ȚI ALEGI PRIMUL MOUNTAIN BIKE?

 Stabilește și reglează înălțimea bicicletei

Ca și în cazul hainelor, bicicletele sunt disponibile în măsurile S, M, L, XL, respectiv XXL (de fiecare dată adaptate în funcție de model și constructori).
Pentru a te ajuta să iei o decizie, Decathlon a creat un sistem care să te ajute să-ți alegi înălțimea potrivită pentru Mountain-bike în funcție de cadrul cel mai potrivit înălțimii tale.
În magazin, pentru a afla dacă ai cadrul de înălțimea potrivită, fixează bicicleta în furcă și pune picioarele cu toată talpa pe podea. Partea din spate a șezutului trebuie să depășească tubul orizontal cu șase până la opt centimetri.
Pentru a-ți regla șaua și a ști dacă are înălțimea potrivită, așează-te pe șa și asigură-te că vârfurile picioarelor ating solul în același timp.
Pentru a-ți regla poziția într-un mod cât mai precis și cu cele mai mici costuri aplică sfaturile noastre. Apelează de asemenea la magazinul tău pentru personalizarea acestor reglaje.

CUM SĂ-ȚI ALEGI PRIMUL MOUNTAIN BIKE?

Îmbunățește-ți experiența

După efectuarea acestor reglaje, poți să pornești în prima aventură cu mountain-bike-ul tău. Fii foarte atent la ce simți pentru a modifica, dacă este cazul, reglajele de pornire și echipamentele bicicletei.
Poti de asemenea să ridici șaua sau să aplici o husă pentru șa ca să îmbunătățești confortul la așezare. Echipează-te de asemenea cu haine potrivite condițiilor meteorologice și/sau reliefului pentru a evita stările de disconfort.
Când ai un mountain-bike, mai mult decât pe șosea, se recomandă călduros casca, mănușile și ochelarii. Te vor proteja în cazul unei căderi, aruncări sau al unui obstacol neaștepat.
Dacă îți evaluezi atent nevoile, primul tău mountain-bike ar trebui să te bucure într-adevăr încă de la prima ieșire!