Odată cu venirea verii, plimbările cu barca sunt din ce în ce mai numeroase. Așadar este plăcut să te bucuri de aerul marin, de soare sau de căldura estivală pe barcă cu vele locuibilă sau ușoară.

În ciuda acestei bune dispoziții și a circumstanțelor paradisiace, trebuie să fii atent la protecția ta solară.

În acest articol îți vom prezenta gesturile bune pe care trebuie să le urmezi pentru lupta contra pericolelor razelor UV.

PERICOELELE SOARELUI PE O BARCĂ

În perioada estivală este întotdeauna plăcut să te plimbi atunci când vremea este frumoasă, dar în ciuda acestui lucru expunerea prelungită la soare este periculoasă pentru sănătatea ta.
În primul rând, expunerea prelungită la razele UV poate provoca arsuri, dar și insolații. În al doilea rând, poate provoca leziuni la nivelul ochilor și îmbătrânirea prematură a pielii.
Din cauza reflexiei soarelui, există mai multe riscuri pe apă decât pe pământ. Expunerea prea mult timp la soare, pe un derivor sau un catamaran, este periculoasă din cauza reverberației apei, la care se adaugă reflexia pe vele și pe puntea bărcii. Chiar și pe vreme ploioasă sau ceață salină, pericolele sunt omniprezente. În aceste situații este indispensabil să fii bine echipat, pentru a combate riscurile generate de soare.

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA SOARELUI PE O BARCĂ : ECHIPAMENT ADECVAT

 

Pentru a te proteja la maximum de soare îți prezentăm o listă a echipamentului naval pe care trebuie să îl folosești pentru a te feri de pericolele razelor UV și pentru a naviga liniștit :

– Pentru ținuta vestimentară, este important să alegi un echipament lung și ușor care are avantajul de a te proteja de razele UV și care îți oferi senzații bune în timpul activităților pe mare. Pentru partea inferioară a corpului alege șort sau pantaloni anti UV, pentru membrele superioare un tricou sau un polo vor fi adecvate pentru că pot fi purtate atât în apă, cât și pe pământ.

– Capul este o zonă sensibilă care trebuie să fie acoperită cu o pălărie cu margini lungi sau șapcă cu protecție pentru ceafă. Acestea trebuie să dispună și de sisteme de atașare dacă bate vântul.

– Pentru a îți proteja ochii, optează pentru lentile polarizante care filtrează razele UV. În aceste condiții este important să alegi ochelari cu indice 3 sau 4, în funcție de intensitatea soarelui.

– Pe părțile corpului care nu sunt protejate, trebuie să aplici cremă solară rezistentă la apă, pentru cazul în care cazi în apă. Aceasta trebuie aleasă în funcție de puterea soarelui și trebuie reaplicată la fiecare 2 ore.

TRUCURI SUPLIMENTARE PENTRU PROTECȚIE SOLARĂ

Concomitent cu alegerea echipamentului, îți oferim câteva recomandări pentru excursiile la mare:

– Nu trebuie să stai mult la soare de prima dată. Trebuie să îți expui pielea progresiv la razele UV

– Trebuie să eviți să navighezi între orele 12 și 14 când razele soarelui sunt foarte puternice

– Trebuie să te hidratezi în mod regulat, pentru a evita riscurile de deshidratare

– În ciuda vremii neprielnice, razele soarelui sunt întotdeauna prezente. Așadar trebuie să te protejezi și atunci când soarele este ascuns în nori.

Skipperul Tanguy De Lamotte știe cât de importantă este o protecție solară atunci când navighezi pe mare.
Odată cu venirea verii, plimbările cu barca sunt din ce în ce mai numeroase. Așadar este plăcut să te bucuri de aerul marin, de soare sau de căldura estivală pe barcă cu vele locuibilă sau ușoară.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020