1. De ce să practici snowboarding
Dacă vrei să te dai cu placa în această vacanță de iarnă, faci o alegere cât se poate de inspirată. Deși este un sport complex, ce implică un efort fizic deosebit (nu te lăsa convins de ideea că este doar despre alunecarea lină pe zăpadă), acest sport de iarnă vine la pachet cu o mulțime de beneficii, fizice si mentale :
În primul rând, această activitate va avea un impact pozitiv asupra corpului tău, fie că îți dorești să scazi în greutate, fie că vrei să-ți antrenezi sistemul muscular.
Într-o sesiune de snowboarding de o oră, poți arde până la 450 de calorii, iar pe măsură ce dobândești o rezistență mai mare și poți practica sportul la un nivel mai intens, această activitate se va dovedi o metodă excelentă de a-ți ține greutatea sub control.
De asemenea, snowboarding-ul este un sport care îți antrenează toate grupele de mușchi. Efortul pe care îl faci pentru a conduce placa, pentru a-ți ține echilibrul sau chiar pentru a te ridica după un viraj nereușit îți vor dezvolta toți mușchii din corp și te vor ajuta să rămâi în formă.
Mai mult, acest sport de iarnă oferă și avantaje de ordin mental. Atunci când practici acest sport, corpul eliberează o serie de endorfine, care îți vor crește nivelul de fericire și îți vor oferi bună dispoziție, într-un mod total natural.
Deprinderea tuturor trucurilor specifice acestui sport, luarea de decizii rapide atunci când ești pe pârtie sau buna coordonare a corpului pentru a-ți ține echilibrul pe placă îți vor îmbunătăți capacitatea de reacție și de luare a deciziilor, aptitudini extrem de utile și în alte activități.
Nu în ultimul rând, snowboarding-ul îți permite să legi prietenii în jurul unei pasiuni comune, cu o mulțime de oameni interesanți. Studiile arată că socializarea este benefică pentru dinamica normală a legăturilor neuronale, favorizând un risc scăzut pentru dezvoltarea anumitor afecțiuni neurodegenerative, precum demența sau boala Alzheimer.