Cum să te echipezi pentru sporturile de iarnă cu produse second- hand

Cum să te echipezi pentru sporturile de iarnă cu produse second- hand

Află despre cele mai potrivite articole de sport de iarnă și cum anume să le găsești second-hand, ca să impactezi mai puțin mediul înconjurător.

După cum spune celebra vorbă „Nu există vreme rea, ci doar îmbrăcăminte nepotrivită”, temperaturile scăzute nu sunt o scuză pentru a elimina sportul din viața noastră. Echipamentul potrivit are o importanță extrem de mare atunci când vine vorba de practicarea unui sport în siguranță, motiv pentru care este important să știi de ce tip de echipament ai nevoie pentru a te putea bucura de mișcare.

În continuare, vei regăsi câteva sfaturi cu privire la cele mai potrivite articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și vei afla cum anume să le găsești second-hand, astfel încât să fie mai ieftine și totodată să impactăm cât mai puțin mediul înconjurător.

Cum să te echipezi pentru sporturile de iarnă cu produse second- hand

Ce haine trebuie să alegi pentru sporturile de iarnă?

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont înainte să alegi îmbrăcămintea sportivă este tipul de sport pe care dorești să îl practici. Sportul ales include multă mișcare, precum alergatul, sau mai puțină mișcare a corpului, precum snowboardingul? În funcție de acest factor, hainele vor fi mai groase sau mai subțiri, iar numărul de straturi va fi și el diferit.

Trecând la cel de-al doilea aspect, și anume layering, în funcție de sportul practicat, vei avea nevoie de mai multe sau mai puține straturi de haine.

Cum să te echipezi pentru sporturile de iarnă cu produse second- hand

Ce tip de încălțăminte să alegi?

Partea cea mai importantă la încălțămintea de iarnă este o talpă sigură, care să îți permită desfășurarea activității fără să te accidentezi. Încălțămintea trebuie să aibă talpă aderentă, flexibilă și preferabil antialunecare. Astfel poți să îți continui activitatea afară, indiferent de tipul de teren pe care te afli sau de intemperii.
Adițional, fiecare sport necesită anumite accesorii sau echipamente speciale pentru o bună desfășurare a activității. Spre exemplu, pentru schiat sau snowboardoaring este nevoie de clăpari și, bineînțeles, de schiuri sau snowboard. Dacă pot părea scumpe, mai ales dacă te afli la început și doar vrei să testezi aceste sporturi, poți alege să le achiziționezi prin programul Second Hand Decathlon. Așa te vei bucura de sport, fără griji pentru buget.

Cum să te echipezi pentru sporturile de iarnă cu produse second- hand

Cum să găsești cele mai calitative produse second hand?

Din fericire, opțiunile pentru a găsi produse second-hand sunt multe și diverse. Există diferite programe de tipul buy back, unde îți duci echipamentele vechi și ai opțiunea de a alege echipamente noi în adiția unei reduceri sau poți opta pentru a vinde sau cumpăra produsele direct de la secțiunea de echipamente second hand. Importantă însă, mai ales la sporturile de iarnă, este siguranța: ai grijă ca produsele să fie verificate, validate de specialiști, așa cum o facem la Decathlon.

Decathlon îți oferă două posibilități prin care să le oferi o viață nouă echipamentelor tale sau prin care să găsești chiar tu produsele dorite: prima opțiune este de a vinde echipamentele tale sportive (indiferent de marcă) în magazin, modalitate prin care tu decizi prețul echipamentelor și primești un voucher după vânzare (prin opțiunea Second Hand).
Cea de-a doua modalitate este chiar programul de Buy Back, prin care tu primești un voucher pe loc,  în momentul în care predai echipamentul în magazin.

De asemenea, poți să investești în alte produse din aceste două categorii, deoarece toate echipamentele selectate de către Decathlon sunt verificate tehnic și sunt pregătite pentru tine.