CUM SĂ PRACTICI MERSUL SPORTIV ÎN TIMPUL SARCINII

Cum să practici mersul sportiv în timpul sarcinii

Ești însărcinată și cauți un sport pe care să îl practici în timpul sarcinii?

Alege o activitate ușoară, așa cum este mersul: perfect pentru a însoți schimbările corpului tău! Iată câteva sfaturi pentru a profita de sarcina ta mergând…

CUM SĂ PRACTICI MERSUL SPORTIV ÎN TIMPUL SARCINII

Mersul sportiv, o activitate uşoară pentru femeile însărcinate

Mersul sportiv se practică în ritmul fiecăruia, acesta fiind un sport ușor  atât pentru mamă, cât și pentru copil. Dacă îți asculți senzațiile propriului corp, mersul sportiv nu  prezintă niciun risc pentru sarcina ta.

Atenție totuși: În timpul unei sarcini normale, creșterea în greutate maximă este de 12 kg, explică dr.Bacquaret, consultant în medicina sportului și a sănătății.

CUM SĂ PRACTICI MERSUL SPORTIV ÎN TIMPUL SARCINII

Beneficiile mersului  la femeile însărcinate

Mersul reprezintă întotdeana o gură de aer proaspăt. Dar asta nu este totul! Vei scăpa de senzația de picioare grele, deoarece mersul sportiv stimulează circulaţia sângelui la membrele inferioare.

Profită în aceleași timp de sesiunile tale de mers  pentru a îți lucra respirația.  Optează pentru o sesiune de 30 de minute – fragmentate în 2 X 15 minute – fără a uita să te hidratezi.

CUM SĂ PRACTICI MERSUL SPORTIV ÎN TIMPUL SARCINII

Mersul sportiv, aliatul mamelor tinere pentru a se  păstra în formă!

După naștere, începe din nou sesiunea de mers sportiv. Este o acticivitate  pe care o poți practica de 4 sau 6 ori pe săptămână, cu aviz medical. Este posibil să combini mersul cu alăptarea, dar  angorjarea sânilor poate provoca uneori disconfort.

CUM SĂ PRACTICI MERSUL SPORTIV ÎN TIMPUL SARCINII

Sfaturile practice ale lui julie… tânără mamă!

<< Un lucru necesar pentru mine a reprezentat  susținerea  pieptului  cu o bustieră de sport confortabilă. Optează  pentru haine mulate și respirante, și mai ales elastice, pentru a nu strânge pieptul. Alege o încălțăminte  confortabilă pentru o mișcare optimă  a piciorului atunci când mergi cu bebelușul. >>

 

CUM SĂ PRACTICI MERSUL SPORTIV ÎN TIMPUL SARCINII

Postura potrivită  pentru a face sport în timpul sarcinii

Pentru a practica în siguranță mersul în timpul sarcinii, trebuie să ai în vedere câteva lucruri:

- Ideal este să ai o pereche de încălțăminte adaptată mersului rapid.

- Mergi fără un rucsac la spate și pe un teren de tipul celui cu iarbă.

- Nu intensifica durata sesiunii tale, deoarece și bebelușul are nevoie de oxigenul tău!

CUM SĂ PRACTICI MERSUL SPORTIV ÎN TIMPUL SARCINII

Până când trebuie practicat mersul sportiv în timpul unei sarcini?

« Atunci când nu există probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, mersul sportiv poate fi practicat până la câteva zile înainte de naștere. Dr. Bacquaret precizează următoarele: colul uterin nu ar trebui să se dilateze, luarea în greutate și circumferința taliei nu ar trebuie să crească foarte mult».

Dacă ai îndoieli, consultă-ţi medicul!
Ești însărcinată și cauți un sport pe care să îl practici în timpul sarcinii? Alege o activitate ușoară, așa cum este mersul: perfect pentru a însoți schimbările corpului tău! Iată câteva sfaturi pentru a profita de sarcina ta mergând…