CUM SĂ NE ÎNTINDEM BINE?

Întinderea / Stretchingul… o necesitate pentru practica fotbalului și o temă care îi face pe mulți jucători să vorbească.

Toată lumea are micile obiceiuri si convingeri despre întindere! Prin urmare, o mulțime de concepții greșite care ne-au determinat să clarificăm bunele practici de a se întinde prin concentrarea asupra unei singure întrebări: CÂND să faceți streching? Cu alte cuvinte, în ce moment în practicarea fotbalului, mai ales la antrenament, este bine să ne întindem?

Pentru a face acest lucru simplu și eficient, vom vedea cele două tipuri de întindere: întindere pasivă și întindere activă. Care este diferența dintre cele două? Când și cum să vă întindeți?

ÎNTINDEREA PASIVĂ

Extensia pasivă se va face exclusiv la sfârșitul antrenamentului. Scopul lor este să relaxeze mușchiul și să-l ajute să se recupereze.

Contrar a ceea ce cred oamenii, nu este recomandat să vă întindeți pasiv în timpul antrenamentului, este chiar nerecomandat deoarece promovează riscul de rupere și rănire musculară. Deci, în cele din urmă, poate chiar provoca mai mult rău decât mai bine.

Suntem într-adevăr pe sfârșitul antrenamentului atunci când vorbim despre întindere pasivă.

Cum se obține întinderea pasivă? Trebuie să stați 20-30 de secunde pe mușchi pentru a fi întins. Este cu adevărat necesar să-l ajutați să se relaxeze, astfel încât el să fie doar în tensiune ușoară, nu ar trebui să fie prea multă durere pentru că altfel veți pierde din eficiență și astfel din calitatea antrenamentului,  și veți crește riscului de rănire musculară.

Ideal este să vă întindeți atunci când mușchii sunt reci decât atunci când sunt încălziți – o nouă metodă care a fost aprobată de mai mulți sportivi de vârf. Este necesar să așteptați  1h – 1h30, timp în care mușchiul se răcește, pentru a vă întinde.

ÎNTINDEREA ACTIVĂ

Întinderea activă trebuie utilizată imediat după o încălzire bună.

Cum se utilizează: contractați mușchii între 5 și 6 secunde și la urmă efectuați un exercițiu activ. De exemplu, eu întind cvadriceps-ul timp de 5 secunde, apoi fac câteva întinderi pentru genunchi, întind tibia și imediat după alerg pe loc cu călcâiele la fese, și așa mai departe.

Din nou, ca și în ceea ce privește întinderea pasivă, aceasta este o metodă nouă care s-a dovedit a fi eficientă în timpul sau înainte de antrenament sau imediat după încălzire.

După efort vorbim despre întinderea activă. Acestea sunt întinderi foarte scurte care repun mușchiul în tensiune și permit să-l lase cald, spre deosebire de întinderea pasivă, care îl răcește si eliberează.

David DUQUESNOY

educator KIPSTADIUM și responsabil de ACADEMIA KIPSTA

„Am început fotbalul la 5 ani pe stadionul Béthunois. Apoi m-am alăturat RC Lens la vârsta de 10 de ani, unde am făcut toate categoriile de tineri de până la 22 de ani. Am cunoscut titlul de campion al Franței  după 14 ani cu Lens și alături de echipa Franței  în U15 / U16.

Am părăsit RC Lens la 22 de ani pentru a juca în echipa națională. În paralel, mi-am obținut diplomele de antrenor  în timp ce jucam fotbal. Am luat categoria U12 de la Racing Club Lens ca antrenor pentru un an, apoi am antrenat Elite-ul U15 din Belgia. Am jucat 6 ani în Belgia în D1 și D2.

Am terminat în Tourcoing în CFA 2 în timp ce continuam să-mi validez diplomele mele de educator (certificat de stat de fotbal, certificat de stat de sport pentru toți, diplomă universitară în studiul de pregătire mentală, maestru specialist în terapie și relaxare, validarea cunoștințelor unui educator specializat). Sunt educator de aproape zece ani. ”

 

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020