Iată câteva recomandări care te vor ajuta să îmbunătățești procesul de montare a cortului !

Înainte de toate, dacă deții un cort de tip Air Seconds (cu structură gonflabilă), te-ai gândit ca ți-ar fi utilă și o pompă Quechua? Principalul avantaj al acesteia este umflarea eficientă (mult mai rapidă și mai ușoară decât cu o pompă clasică).

1. ALEGE CU ATENȚIE TERENUL PE CARE INSTALEZI CORTUL:

Cu cât terenul va avea mai puține denivelări, cu atât vei dormi mai confortabil.

2. MONTAREA BEȚELOR:

Există 3 tipuri de corturi, și anume: corturi cu montare clasică (bețele sunt separate și se montează de către utilizator), corturi cu bețe integrate (cele tip 2Seconds) și corturi cu structură gonflabilă (în loc de bețe, avem tubulaturi rezistente, pentru a ușura montarea corturilor mai voluminoase). Pentru corturile Quechua cu montare clasică, în ambalajul tuturor modelelor veți găsi o schemă de instalare detaliată, cu pictograme, care vă vor îndruma pas cu pas, în funcție de modelul utilizat.

3. BAZA CORTULUI TREBUIE SĂ FIE FOARTE BINE ÎNTINSĂ

În cazul corturilor cu structură gonflabilă, acest lucru este foarte important. Dacă reușești să faci un dreptunghi foarte neted, ai toate șansele ca, odată montat, cortul să fie perfect !

Pentru corturile care au chingi la cele 4 colțuri, îți recomandăm să le întinzi pe acestea la maximum pentru a putea regla ușor volumul cortului la sfârșitul montării.

Majoritatea bețelor corturilor noastre au aceeași culoare precum manșoanele corespondente, astfel încât să le poți repera ușor. Îți recomandăm să montezi ansamblul bețelor înainte de a înălța cortul. Astfel vei fi mai eficient când vei începe să pui bețele în manșoane. În cazul corturilor Air Seconds, dacă poziționezi bine baza spre exterior înainte de a începe umflarea, vei câștiga spațiu la interior.

4. REGLAREA POTRIVITĂ A SFORILOR DE ANCORARE

În mod instinctiv, avem tendința de a întinde aceste sfori la maximum. De fapt, scopul lor este de a mări rezistența cortului la vânt și este important ca acestea să fie puțin flexibile.

În plus, atunci când sforile sunt întinse prea mult, cortul se turtește iar acest lucru poate provoca lărgirea ușii, existând posibilitatea pătrunderii ploii la interior.

5. FIXAREA CUIELOR

Aceste cuie asigură fixarea cortului. Pentru ca un țăruș să fie bine înfipt și să nu iasă la cea mai mică adiere de vânt, trebuie să fie înfipt în unghi de 45 de grade în direcția opusă cortului.

Dorești să ai un cort bine montat? Ușurința cu care se deschide și se închide cortul este un bun indicator al instalării. Dacă fermoarele ușii de intrare funcționează greu sau îți dau impresia că trebuie să le forțezi, este posibil ca întreg cortul să fie întins incorect.

Nu-i așa ca instalarea cortului tau pare mult mai ușoară acum?

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020