CUM SĂ NE INSTALĂM CORECT CORTUL

Cum să ne instalăm corect cortul

1. ALEGE CU ATENȚIE TERENUL PE CARE INSTALEZI CORTUL: 2. MONTAREA BEȚELOR: 3. BAZA CORTULUI TREBUIE SĂ FIE FOARTE BINE ÎNTINSĂ

CUM SĂ NE INSTALĂM CORECT CORTUL

Iată câteva recomandări care te vor ajuta să îmbunătățești procesul de montare a cortului !

Înainte de toate, dacă deții un cort de tip Air Seconds (cu structură gonflabilă), te-ai gândit ca ți-ar fi utilă și o pompă Quechua? Principalul avantaj al acesteia este umflarea eficientă (mult mai rapidă și mai ușoară decât cu o pompă clasică).

CUM SĂ NE INSTALĂM CORECT CORTUL
CUM SĂ NE INSTALĂM CORECT CORTUL

2. Montarea bețelor:

Există 3 tipuri de corturi, și anume: corturi cu montare clasică (bețele sunt separate și se montează de către utilizator), corturi cu bețe integrate (cele tip 2Seconds) și corturi cu structură gonflabilă (în loc de bețe, avem tubulaturi rezistente, pentru a ușura montarea corturilor mai voluminoase). Pentru corturile Quechua cu montare clasică, în ambalajul tuturor modelelor veți găsi o schemă de instalare detaliată, cu pictograme, care vă vor îndruma pas cu pas, în funcție de modelul utilizat.

CUM SĂ NE INSTALĂM CORECT CORTUL

3. Baza cortului trebuie să fie foarte bine întinsă

În cazul corturilor cu structură gonflabilă, acest lucru este foarte important. Dacă reușești să faci un dreptunghi foarte neted, ai toate șansele ca, odată montat, cortul să fie perfect !

Pentru corturile care au chingi la cele 4 colțuri, îți recomandăm să le întinzi pe acestea la maximum pentru a putea regla ușor volumul cortului la sfârșitul montării.

Majoritatea bețelor corturilor noastre au aceeași culoare precum manșoanele corespondente, astfel încât să le poți repera ușor. Îți recomandăm să montezi ansamblul bețelor înainte de a înălța cortul. Astfel vei fi mai eficient când vei începe să pui bețele în manșoane. În cazul corturilor Air Seconds, dacă poziționezi bine baza spre exterior înainte de a începe umflarea, vei câștiga spațiu la interior.

CUM SĂ NE INSTALĂM CORECT CORTUL

4. Reglarea potrivită a sforilor de ancorare

În mod instinctiv, avem tendința de a întinde aceste sfori la maximum. De fapt, scopul lor este de a mări rezistența cortului la vânt și este important ca acestea să fie puțin flexibile.

În plus, atunci când sforile sunt întinse prea mult, cortul se turtește iar acest lucru poate provoca lărgirea ușii, existând posibilitatea pătrunderii ploii la interior.

CUM SĂ NE INSTALĂM CORECT CORTUL

5. Fixarea cuielor

Aceste cuie asigură fixarea cortului. Pentru ca un țăruș să fie bine înfipt și să nu iasă la cea mai mică adiere de vânt, trebuie să fie înfipt în unghi de 45 de grade în direcția opusă cortului.

Dorești să ai un cort bine montat? Ușurința cu care se deschide și se închide cortul este un bun indicator al instalării. Dacă fermoarele ușii de intrare funcționează greu sau îți dau impresia că trebuie să le forțezi, este posibil ca întreg cortul să fie întins incorect.

Nu-i așa ca instalarea cortului tau pare mult mai ușoară acum?

CUM SĂ ALEGI CORTUL POTRIVIT PENTRU DRUMETIE SAU TREKKING!

CUM SĂ ALEGI CORTUL POTRIVIT PENTRU DRUMETIE SAU TREKKING!

ESTE NEVOIE SĂ TRANSPORȚI CORTUL ÎN RUCSAC? ALEGE CORTUL ÎN FUNCȚIE DE MĂRIMEA GRUPULUI TIPURI DE MONTARE