title

Cum să montezi năluca flexibilă brochet?

Ai ales năluca flexibilă Brochet?  Descoperă ce montură este cea mai potrivită și cum să o realizezi.

Emilien, Ambasador Caperlan Predator Fishing

montage_tete_plombee.jpg

Montura jig

Cea mai veche și clasică montură.  

Rapidă și eficientă. Jigul și dimensiunea tijei cârligului trebuie să fie adaptate în funcție de mărimea nălucii pentru a nu-i afecta înotul; de asemenea, trebuie să ți cont și de adâncimea apei și de curenții din zona prospectată.   
Bine de știut:   Nălucile flexibile din gama ROGEN au un rolling semnificativ. Așadar, îți recomandăm să utilizezi jiguri clasice și nu forme rotunde deoarece nu vei mai obține efectul de rolling dorit.  

Îți recomandăm să utilizezi nălucile ROGEN de mărimea 120 și 160.

montage_stinger simplă

Montură cârligul norocos

Montură cu jig clasic la care adăugăm un cârlig triplu montat ( cârligul norocos), în poziție verticală sau dorsală ca să nu se încurce pe fundul apei.  

Montură ideală pentru nălucile ROGEN și  ROGEN GRUB cu o mărime cuprinsă între 160 și 200 mm.

montage_stinger simplă

Montură stinger simplă

Este un tip de montură similar celui prezentat mai sus. Avantajul acestuia e că utilizează un cârlig STINGER 1T iar năluca prezintă niște inserții, ceea ce îi asigură libertate de mișcare. Bine de știut: Nu utilizați montura cu cârligele STINGER 2T deoarece e posibil să depășiți numărul maxim autorizat de cârlige pentru pescuitul în apă dulce. Montură ideală pentru a păstra flexibilitatea nălucii ROGEN și a nălucii ROGEN GRUB cu mărimi cuprinse între 120 și 160 mm.

Montura shallow

Cuvântul« SHALLOW» în limba engleză desemnează o zonă puțin adâncă, ca o plajă,o apă mică, un banc de nisip. Însă, de asemenea, este utilizat și pentru a desemna o nălucă sau o montură concepută pentru peștii ce trăiesc în ape mici.

Este formată din 2 cârlige triple, unite printr-un cablu de metal ce fixează partea ventrală a nălucii printr-o tijă de inox. Această armătură dublă este foarte eficientă pentru știuci, care de regulă atacă pe dedesubt.  

Gama ROGEN / ROGEN GRUB a fost dezvoltată în Țările Scandinave. Tot acolo a fost creată și montura SCREW (sau Screw Rig) utilizată cu năluci flexibile mari Brochets.

Montura permite o armătură eficientă și năluci flexibileBIG BAITS (cu mărimi mari cuprinse între 160 și 200mm) dar poate fi adaptată și pentru dimensiuni mai mici cu ajutorul unui cârlig STINGER simplu.

 

Este formată din 2 cârlige triple, unite printr-un cablu de metal ce fixează partea ventrală a nălucii printr-o tijă de inox. Această armătură dublă este foarte eficientă pentru știuci, care de regulă atacă pe dedesubt.    Gama ROGEN / ROGEN GRUB a fost dezvoltată în Țările Scandinave. Tot acolo a fost creată și montura SCREW (sau Screw Rig) utilizată cu năluci flexibile mari Brochets.

Montura shallow screw

Tipul acesta de montură SHALLOW” este prevăzut cu un jig SCREW.

Jigul SCREW este detașabil și se adaptează în funcție de adâncimea la care evoluează năluca.

Sistemul JIG SCREW, conceput de marca Caperlan Predator Fishing rezolvă problema deteriorării nălucii prin schimbarea jigului la fiecare înlocuire a plumbului.

Acest sistem   permite schimbarea greutății jigului și prelungește durata de viață a nălucii. Cârligul STINGER 1 TRIPLE ssau 2 TRIPLES este fixat prin inelul despicat și Spikes (inserții). Așadar, se poate retrage ușor pentru a pregăti o altă nălucă.

 

Bine de știut: În afară de flexibilitatea și înotul natural al nălucii, acest tip de montură are avantajul că se detașează de nălucile ce sunt în mijlocul unei capturi, evitând astfel retragerea celorlalți pești.

Acum știi cum să utilizezi monturile cu nălucile flexibile Brochet. Îți dorim FIR ÎNTINS* !

*

profil

Emilien, ambasador caperlan predator fishing

Ambasador & content manager caperlan predator fishing
leader pescuit decathlon rennes betton

Pescuit cu năluci și numai!

Pescuit la somn și la pești mari #TeamCaperlan  #Bigfight  #Catfishaddict