CUM SĂ-MI ÎNTREŢIN BANDA DE ALERGAT?

FIE CĂ SUNTEŢI UN ALERGĂTOR CU EXPERIENŢĂ SAU ALERGAȚI OCAZIONAL, BANDA DE ALERGAT VĂ ESTE CEL MAI BUN ALIAT, AȘADAR AVEȚI GRIJĂ DE EA!

Pentru a extinde longevitatea echipamentului de fitness Domyos, urmați ghidul pe care vi-l propunem.

CURĂŢAŢI-VĂ BANDA DE ALERGAT ÎN NUMAI 2 MINUTE!

Curățarea benzii de alergare după fiecare sesiune este o etapă ce nu trebuie neglijată, vă va permite, în timpul următoarelor antrenamente, să găsiți un echipament curat și asta vă va face să doriți să vă antrenaţi. Feriți-vă de semnele de transpirație, care sunt corozive și de neșters după mai mult timp.

Cum să vă curățați banda de alergare?

  • Opriți și deconectați aparatul.
  • Aplicați o cantitate mică de produs de curățare universal pe o cârpă de bumbac 100%. Nu pulverizați produsul de curățat direct pe benzile de alergare și nu utilizați amoniac sau substanțe de curățare cu acid.
  • Ștergeți consola și ecranele.
  • Îndepărtați praful și petele de pe rampe, coloane, picioare, cadru și carcasa motorului. De asemenea, ștergeți platforma de-a lungul benzii de rulare. Nu curățați sub banda de rulare.

Dacă modelul are o centură de ritm cardiac, nu uitați să-l curățați cu apă după fiecare antrenament!

VERIFICAŢI ÎN MOD REGULAT ELEMENTELE CHEIE ALE BENZII

Banda de alergat face zgomot? Nu uitați să verificați elementele de setare de mai jos!

CENTRAREA BENZII DE ALERGAT

Vă va garanta un confort sporit al antrenamentului, evitând zgomotele cauzate de frecare ale benzii. Treptele de pe ambele părți ale centurii vor fi, de asemenea, conservate de uzura prematură din cauza fricțiunii.

Cum să centrați trupa benzii de alergare?

Luați cheia Allen (BTR) furnizată împreună cu banda.

1. Porniţi banda la viteză mică (4 km / h).

2. Introduceți cheia în șurubul lateral în care banda de rulare se învârte.

3. Rotiți 1/4 rotație în sensul acelor de ceasornic (așteptați 30 secunde între fiecare rotire) până când banda revine la poziția corectă.

TENSIUNEA BENZII DE ALERGAT

Atenție la tensiunea benzii de alergat. Anumite fenomene cum ar fi patinajul, smuciturile sau supraîncălzirea motorului trebuie să vă alerteze pentru că acestea nu vă vor permite să exersați în siguranță. De asemenea, există riscul ca motorul să se deterioreze.

Cum trebuie reglată tensiunea benzii de alergat?

1 și 2. Răsuciți cele două șuruburi de reglare cu o jumătate de rotație în sensul acelor de ceasornic (repetați operațiunea dacă este necesar, dar aveți grijă să nu întindeți prea mult banda).

3. Banda este tensionată corespunzător dacă puteți ridica marginile de 2 până la 3 cm pe fiecare parte.

LUBRIFIEREA BENZII DE ALERGAT

Utilizarea unui lubrifiant va păstra în bune condiţii motorul și va îmbunătăți longevitatea acestuia. Această operație simplă va evita frecarea dintre placă și bandă. În cazul în care lubrifierea nu este ideală, motorul se supraîncălzește și consumă excesiv, ceea ce ar putea cauza disjuncția benzii.

Este important să faceți această operațiune în mod regulat (la fiecare 200 de ore de utilizare) pentru a asigura o bună longevitate a benzii. Pentru a efectua această verificare, treceți mâna pe sub banda de rulare, aceasta nu trebuie să fie uscată, în centru.

Cum să lubrifiați banda de alergat?

1 și 2. Două spray-uri sunt suficiente în partea dreaptă și la stânga a pistei de curse.
3. După pulverizare, lăsați banda de alergare să funcționeze goală timp de 5 minute la 5 km / h.

PROFITAŢI DE PROGRAMUL NOSTRU DE SERVICII POST VÂNZARE 24H DIN 24H

Inițiate sau nu, veți găsi toate răspunsurile la întrebările referitoare la întreținerea echipamentului de fitness, repararea, notele despre produse și toate sfaturile pe site-ul nostru: https://support.decathlon.ro/. De asemenea, oferim asistență personalizată, tehnicienii noștri specialiști răspund în maxim 48 de ore.

Total
1
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (26 voturi, medie: 4,12 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020