CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Cum să lupți contra răului de mare

În acest articol îți vom oferi câteva recomandări despre cum să navighezi fără să suferi de probleme legate de răul de marea.

ndiferent de nivelul tău în navigație, fie că ești începător sau expert, skipperul Tanguy De Lamotte, participant la Vendée Globe, ne-a mărturisit că și el a fost uneori afectat de această afecțiune. Această patologie nu are nici o legătură cu performanțele practicantului.

CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Definiția răului de mare

Acest fenomen este un tip de problemă asemănătoare cu răul de transport, care în domeniul științei este numit și naupatie.
Ceea ce se întâmplă atunci când te simți rău corespunde unei decalări între viziunea ta și ceea ce resimți. Corpul este afectat de mișcările bărcii în timp ce ochii rămân fixați pe diferite elemente fixe ale navei. Acest fenomen are efecte negative asupra urechii tale interne, provocând simptome precum: transpirații reci, amețeli, îngreunarea membrelor sau vărsături.

CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Luptă împotriva răului de mare : regula celor 5 „f”

Această soluție este destul de populară printre navigatori. Ea permite detectarea elementelor răului de mare care sunt: oboseala, frigul, foamea, sete, frică.
Există mai multe soluții pentru a face față răului de mare: înainte de toate o noapte de somn bun, o jachetă/salopetă bună, o masă bună, o sticlă de apă și o senzație de bunăstare cu un program adecvat și condiții care corespund nivelului tău.

CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Tratamentele contra răului de mare

Există mai multe comportamente de adoptat pentru a trece peste senzațiile de amețeală, astfel încât corpul să se acomodeze cu transportul pe mare.

CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Privește marea

Răul de mare este o afecțiune legată de transporturi. Atunci când călătorești pe drum, să te uiți în jurul tău te liniștește. Pe mare, principiul este același. Dacă privești marea atunci când stai pe punte, te liniștești.
Această tehnică care constă în a privi starea oceanului îi permite organismului să se acordeze cu ceea ce vede și datorită acestui lucru, efectele asupra urechii interne vor fi reduse.

CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Evită ceea ce ți-ar putea provoca greață

Să vezi persoane care suferă, mirosul de benzină, etc. Efectiv tot ceea ce te poate deranja în mod normal sau care îți dă un sentiment de neliniște este interzis la bordul unei bărci.
Acest lucru este valabil și în cazul temperaturilor mari din cabine. Este de preferat să respiri aerul exterior și să rămâi pe punte încă de la apariția primelor simptome.
În plus, să fii activ îți va atrage atenția asupra unui alt lucru, altul decât răul de mare.

CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Relaxarea, un remediu contra răului de mare.

Înainte de a pleca pe mare, fie este vorba despre ieșiri lungi sau scurte, este important să fii în formă. Este bine să dormi bine pe timp de noapte pentru a reduce riscurile. Oboseala și stresul sunt elemente care contribuie la răul de mare.
Când te afli pe barcă, trebuie să fii cât mai relaxat posibil, să te gândești la alte lucruri și să eviți cu orice preț să te gândești la amintiri neplăcute din ultimele experiențe trăite pentru că gândindu-te la aceste lucruri, riști să le reproduci.

CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Alimentația anti rău de mare

Există mai multe remedii, pentru toate gusturile : suc de lămâie, gumă de mestecat, ghimbir, etc.
Bine de știut: este bine să mănânci banane, pentru că sunt ușor digerabile.
În afară de aceste remedii alternative, există și remedii contra răului de mare care sunt adesea interzise începătorilor.
Antivomitivele, antihistaminicele și plasturii nu sunt recomandate navigatorilor experimentați datorită efectelor negative și secundare legate de navigația profesioniștilor.
Pentru tratamente medicamentoase trebuie să te adresezi medicului tău care este singurul care îți poate oferi un remediu adecvat.

CUM SĂ LUPȚI CONTRA RĂULUI DE MARE

Echipamentul anti rău de mare

Dacă nu vrei să apelezi la tratamente medicale, există și echipamente de navigație care pot reduce sau îndepărta efectele navigației din corpul tău. Există noutăți, precum ochelarii cu rame cu lichid care indică traiectoria navei, care îi permit urechii interne să se acomodeze cu navigația. Cu toate acestea, nu există cu adevărat un test care să demonstreze performanțele acestor produse.
Pentru cei mai puțin încrezători, un echipament adecvat contribuie la condiții bune de navigație care contribuie la rândul lor la bunăstare pe mare.
Indiferent de nivelul tău în navigație, fie că ești începător sau expert, skipperul Tanguy De Lamotte, participant la Vendée Globe, ne-a mărturisit că și el a fost uneori afectat de această afecțiune. Această patologie nu are nici o legătură cu performanțele practicantului. În acest articol îți vom oferi câteva recomandări despre cum să navighezi fără să suferi de probleme legate de răul de marea.