CUM SĂ LANSEZI SĂGEȚILE

Cum să lansezi săgețile

TRAIECTORIA SĂGEȚII ÎNTR-O LANSARE CELE CINCI MIȘCĂRI DE LANSARE A SĂGEȚILOR LANSAREA SĂGEȚILOR PRIN MIȘCAREA CORECTĂ

Lansarea săgeților este acțiunea pe care trebuie să o stăpânești în jocul de darts, pentru a marca puncte și a câștiga.  Echipat cu săgeți de greutate și lungime adecvată, jucătorul trebuie să știe cum să își gestioneze poziția, cum să ochească bine, dar,  mai ales, cum să lanseze pentru aruncări reușite la țintă. DECATHLON îți oferă sfaturi, atât teoretice, cât și tehnice, care să te ajute să progresezi și să lansezi cât mai bine săgețile la țintă.

CUM SĂ LANSEZI SĂGEȚILE

Traiectoria săgeții într-o lansare

Toate lansările de obiecte se realizează pe principiul gravitației. Cu cât aruncarea unei săgeți este mai lentă, cu atât aceasta va trebui să realizeze o parabolă, adică să fie aruncată mai sus, pentru a urca și a coborî, urmând curba spre locul ochit pe țintă, pentru a îl atinge. Invers, cu cât săgeata va fi lansată cu mai multă forță, cu atât curba va fi mai mică și traiectoria mai dreaptă, datorită vitezei. O săgeată aruncată cu putere va pierde destul de mult din precizie. Pe de altă parte, o aruncare în parabolă prea lentă poate face ca săgeata să nu coboare înainte de a se înfige în țintă. Așadar, totul devine o problemă de antrenament și ajustare a traiectoriei, pentru a găsi combinația potrivită între unghi și forță, adică între viteza săgeții și viteza aruncării, pentru atingerea obiectivului ochit pe țintă.

CUM SĂ LANSEZI SĂGEȚILE

Cele cinci mișcări de lansare a săgeților

Chiar dacă ai aflat teoria traiectoriei perfecte, trebuie să reușești, prin mișcare, să dai această traiectorie săgeții, pentru a atinge ținta și punctul precis ochit. Lansarea săgeților se alcătuiește în general din următoarele cinci etape.

Mai întâi, jucătorul de darts trebuie să își acorde timp să ochească, în poziția corectă,  ținând săgeata în dreptul ochilor săi și în dreptul punctului ales pe țintă. După ce a ochit, trebuie să își ia elan cu brațul, aducându-l spre spate. Apoi, trebuie să dea viteză săgeții, accelerând mișcarea brațului. După aceea se dă drumul săgeții, pentru a-i permite să urmeze traiectoria determinată de jucător pentru a marca. Această desprindere trebuie acompaniată de o mișcare de urmărire, foarte importantă pentru a menține traiectoria: este vorba despre a acompania săgeata prin mișcare, aducând mâna în dreptul zonei ochite de jucător, pe țintă.

Lansarea săgeților prin mișcarea corectă

Indiferent de poziția aleasă, laterală sau semi-laterală, jucătorul de darts trebuie să rămână complet nemișcat și în echilibru. Doar brațul – complet relaxat – trebuie să se miște. Umărul jucătorului de darts rămâne complet nemișcat, în timp ce se mișcă doar coatele, în faza de accelerare, și încheietura mâinii – o mișcare scurtă pentru a oferi un impuls în accelerare și a ajuta la acompanierea săgeții – astfel încât săgeata să urmeze mișcarea lansării.

Câteva trucuri pentru lansări de săgeți reușite

Odată ce ai săgeata în mână, DECATHLON îți recomandă să o ții cu vârful orientat în sus, pentru că unghiul parabolei crește în faza de recul și scade în momentul accelerării. Astfel, în momentul în care îi dai drumul, săgeata va menține o traiectorie ușor în urcare, care îți va permite să atingi ținta ochită cu o traiectorie parabolică. În momentul lansării săgeții, trebuie să fii atent să ții brațul cât mai drept posibil, fără mișcări la dreapta și la stânga. Pentru a realiza acest lucru, poți utiliza pene, care se adaugă foarte ușor săgeților. Practică în mod consecvent, pentru a avansa. Antrenându-te și practicând darts 20 de minute pe zi, vei realiza progrese uimitoare !
Lansarea săgeților este acțiunea pe care trebuie să o stăpânești în jocul de darts, pentru a marca puncte și a câștiga. Echipat cu săgeți de greutate și lungime adecvată, jucătorul trebuie să știe cum să își gestioneze poziția.


CUM SĂ LANSEZI SĂGEȚILE

Chiar dacă ai aflat teoria traiectoriei perfecte, trebuie să reușești, prin mișcare, să dai această traiectorie săgeții, pentru a atinge ținta și punctul precis ochit.