Cască, mască, ok. Bețe, ok. Și legăturile tale de schi? Un reglaj optim este la fel de important precum o cască bună, pentru o zi reușită de schi. Descoperă cum și de ce cu ajutorul lui Thierry, inginer de produs la Wed’ze.

Un reglaj optim pentru plăcere șI siguranță la schi.

DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANT SĂ ÎȚI REGLEZI BINE LEGĂTURILE DE SCHI?

Thierry: Acest lucru se poate rezuma în două cuvinte foarte importante: plăcere și siguranță. Schiatul este o sursă de plăcere, indiferent de nivel. Dar nu există plăcere fără siguranță ! Legăturile nelegate corect, reprezintă riscuri de accidentare, vacanțe scurtate sau pierdute.

Lungimea schiurilor impune eforturi mari picioarelor, prin răsuciri, în față și în spate. Pentru evitarea leziunilor, mai ales la genunchi, fixarea legăturii trebuie să elibereze clăparul dacă aceste eforturi sunt prea mari pentru capacitățile tale fizice. Este ceea ce numim „descălțare”, de exemplu în caz de cădere.

PARAMETRI DE REGLAJ

Cei 5 parametri sunt:

                                                                      

Greutatea schiorului          Înălțimea schiorului               Vârsta schiorului

fără îmbrăcăminte

 

 

                            

Nivelul practicii                  Lungimea exterioară

a tălpii clăparilor tăi

 

În funcție de acești parametri, norma definește duritatea legăturilor tale. Pentru aceasta trebuie să reglezi cursorul pe cifrele corecte indicate pe legături, în față și la spate.

REGLAJUL IDEAL

Ai creat un soft care permite obținerea reglajului ideal al legăturilor, după norma iso 11088, de ce?

Thierry: În fiecare an, numeroase cazuri de rupturi de ligamente anterioare încrucișate sunt cauzare de reglarea greșită a legăturilor. Pentru ca fiecare să poată găsi ușor valorile corecte de reglaj, am creat o pagină de calcul automat, accesibilă echipelor noastre în magazin și clienților noștri. Fiecare poate deci verifica dacă valorile aplicate pe legăturile sale sunt conforme cu profilul său de schior.

Sfatul lui thierry: realizează reglajul cu ajutorul unui profesionist

CE RECOMANDĂRI AI AVEA DE FĂCUT SCHIORILOR?

Thierry: Vă recomand să apelați la un profesionist care să vă controleze reglajele legăturilor, din rândul tehnicienilor noștri din atelierul Decathlon. Este important ca reglajul să fie adaptat lungimii clăparilor. Trebuie să ții cont de faptul că parametrii pot evolua, de la un an la altul, sau în același sezon, în funcție de greutatea ta, de nivelul de schi, sau dacă schimbi clăparii. Doar un profesionist poate să îți garanteze o funcționare optimă a legăturilor.

UN ULTIM CUVÂNT DE CONCLUZIE?

Thierry: Reglajul este esențial, este primordial să îi acorzi importanță și trebuie să fie realizat de profesioniști. Îți oferim metoda prin care să îți verifici reglajul, cu o unealtă simplă și disponibilă dând click aici. Pentru a dispune de un reglaj optim, redă cât mai precis posibil datele legate de greutatea și înălțimea ta, și de nivelul de schi.

Cu toate aceste informații, ești pregătit pentru zile bune de schi !


Un reglaj optim este la fel de important precum o cască bună, pentru o zi reușită de schi.
CUM SĂ ÎȚI REGLEZI CORECT LEGĂTURILE DE SCHI

Lungimea schiurilor impune eforturi mari picioarelor, prin răsuciri, în față și în spate.

Total
60
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (37 voturi, medie: 1,59 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*