CUM SĂ ÎȚI PREGĂTEȘTI EFICIENT RUCSACUL PENTRU TREKKING?

Cum să îți pregătești eficient rucsacul pentru trekking?

Secretul unui rucsac umplut eficient?

Ți-ai strâns echipamentul de drumeție, dar în momentul în care începi să aranjezi rucsacul te întrebi care este ordinea corectă, pentru optimizarea spațiului ? Îți oferim răspunsurile în detaliu și în imagini.

 Pregătirea rucsacului 

Pasionații de drumeție știu foarte bine că pregătirea rucsacului nu este nu este neapărat un proces ușor! Pentru trekking de mai multe zile, îți recomandăm un rucsac de 40 de litri, chiar 50 de litri.

După o revizuire riguroasă a echipamentului pe care îl iei cu tine, urmează repartizarea acestuia. Nu neglija echilibrul față/spate și stânga/dreapta.

Dacă rucsacul se înclină într-o parte, corpul se forțează și obosește inutil în scopul de a compensa acest dezechilibru. Crește astfel riscul de cădere, atât la urcare, cât și la coborâre. Este la fel de important să depozitezi compact lucrurile, pentru a evita deplasarea sau  mișcarea bruscă a obiectelor, un nou risc de cădere.

CUM SĂ ÎȚI PREGĂTEȘTI EFICIENT RUCSACUL PENTRU TREKKING?

Secretul unui rucsac umplut eficient?

Secretul unui rucsac umplut eficient? Elementele grele sunt plasate la mijlocul rucsacului și cât mai aproape de spatele tău, elementele cu greutate medie în partea de jos și pe marginile rucsacului, și elementele mai ușoare deasupra.

În partea inferioară a rucsacului: așază echipamentul pentru dormit (sac de dormit, saltea) și îmbrăcămintea de schimb. Introdu rezervorul de apă pe lungimea rucsacului. Încălțămintea de schimb se poate depozita în buzunarul din partea inferioară a rucsacului.

La mijlocul rucsacului: depozitează cortul (vertical), reșoul, vesela și alimentele. Totul trebuie situat cât mai aproape de coloana vertebrală. Dacă nu este suficient spațiu pentru cort și dacă acesta este ușor, îl poți fixa în partea inferioară a rucsacului, cu ajutorul sistemelor de prindere exterioare.

În partea superioară a rucsacului: poți depozita crema de soare, hărțile, busola și ochelarii de soare. Batoanele de cereale și aparatul de fotografiat pot fi puse în buzunarul de la centură pentru acces mai rapid. Bețele telescopice se depozitează la exteriorul rucsacului, pe verticală.

Pleci în drumeție împreună cu alți pasionați? De ce să nu transportați echipamentul împreună?

A mai rămas o etapă: reglarea personalizată a rucsacului . În primul rând, înainte de a îl lua în spate, trebuie să reglezi înălțimea spatelui. Apoi, odată ce îl ai pe umeri, centura este primul element pe care trebuie să îl reglezi, urmată de bretele și apoi de sistemul de strângere al returului încărcăturii: vezi video pentru reglarea corectă a rucsacului
Excursioniștii știu foarte bine că pregătirea rucsacului nu este nu este un proces ușor ! Pentru un bivuac de mai multe zile, îți recomandăm un rucsac de 40 de litri, chiar 50 de litri.

Cum alegi rucsacul pentru drumeții la munte

Recomandarea partenerului nostru sportiv, Ioan Stoenică