Secretul unui rucsac umplut eficient?
Secretul unui rucsac umplut eficient? Elementele grele sunt plasate la mijlocul rucsacului și cât mai aproape de spatele tău, elementele cu greutate medie în partea de jos și pe marginile rucsacului, și elementele mai ușoare deasupra.
În partea inferioară a rucsacului: așază echipamentul pentru dormit (sac de dormit, saltea) și îmbrăcămintea de schimb. Introdu rezervorul de apă pe lungimea rucsacului. Încălțămintea de schimb se poate depozita în buzunarul din partea inferioară a rucsacului.
La mijlocul rucsacului: depozitează cortul (vertical), reșoul, vesela și alimentele. Totul trebuie situat cât mai aproape de coloana vertebrală. Dacă nu este suficient spațiu pentru cort și dacă acesta este ușor, îl poți fixa în partea inferioară a rucsacului, cu ajutorul sistemelor de prindere exterioare.
În partea superioară a rucsacului: poți depozita crema de soare, hărțile, busola și ochelarii de soare. Batoanele de cereale și aparatul de fotografiat pot fi puse în buzunarul de la centură pentru acces mai rapid. Bețele telescopice se depozitează la exteriorul rucsacului, pe verticală.
Pleci în drumeție împreună cu alți pasionați? De ce să nu transportați echipamentul împreună?
A mai rămas o etapă: reglarea personalizată a rucsacului . În primul rând, înainte de a îl lua în spate, trebuie să reglezi înălțimea spatelui. Apoi, odată ce îl ai pe umeri, centura este primul element pe care trebuie să îl reglezi, urmată de bretele și apoi de sistemul de strângere al returului încărcăturii: vezi video pentru reglarea corectă a rucsacului
Excursioniștii știu foarte bine că pregătirea rucsacului nu este nu este un proces ușor ! Pentru un bivuac de mai multe zile, îți recomandăm un rucsac de 40 de litri, chiar 50 de litri.