bărbat înotând

Cum să îți întărești abdomenul înotând

.

Vrei să renunți la pătrățelele de ciocolată, ca să obții pătrățele pe abdomen? Înotul este soluția ideală, pentru a-ți lucra musculatura abdomenului.

Sculptarea abdomenului cu ajutorul înotului

Prin specificul său și multitudinea de exerciții pe care le presupune, înotul este un sport ce permite lucrarea mușchilor abdomenului.

Indiferent de stilul de înot abordat, rezultatele nu vor întârzâia să apară. Însă trebuie să ții cont de faptul că fiecare stil de înot lucrează mai mult o anumită zonă a abdomenului. Stilul bras întărește centura abdominală. Stilul craul (chiar și pe spate), prin ritmul pe care îl presupune, solicită mușchii oblici și te ajută să scapi de acei colăcei nedoriți. Stilul fluture rămâne, fără doar și poate, cel mai potrivit pentru lucrarea abdomenului.

De parcă 4 stiluri de înot nu ar fi fost suficiente, există și alternative la variantele clasice. Dacă dorești să îți lucrezi centura abdominală fără să se instaleze monotonia, înotul cu mișcări ondulatorii și mișcarea picioarelor îți vor dinamiza antrenamentul !

Pe burtă, pe spate sau pe lateral, cu labe de înot sau fără, exercițiile cu pluta de înot sunt foarte eficiente pentru întărirea musculaturii abdomenului.

De reținut: fără să depui un efort prea intens, rămâi concentrat pe hidrodinamism, cu pieptul puțin deasupra apei, contractând abdomenul, pentru a înota mai repede și a lucra eficient musculatura, fără a obosi.

bărbat înotând cu palmare