Ce importanță are lovitura de dreapta?
Denumit și forehand, acest procedeu tehnic implică trimiterea mingii peste fileu, după momentul în care aceasta a atins terenul de joc, de pe partea mâinii în care jucătorul ține racheta. La fel ca lovitura de pe partea stângă, în care mingea este trimisă peste fileu, de pe partea opusă mâinii care ținea racheta, și ca serviciul, forehand-ul este una dintre loviturile de bază din acest sport. Lovitura de pe partea dreaptă este folosită în schimburile de mingi, executate în partea din spate a terenului, în trecerea adversarului pe lângă fileu, precum și ca lovitură pregătitoare a venirii către fileu. Executată prin lovituri plate, tăiate sau liftate (trimise peste fileu), lovitura de pe partea dreaptă implică mai multe etape, de-a lungul cărora jucătorul realizează câteva mișcări specifice
Pregătirea loviturii
În această etapă, racheta este retrasă pe o traiectorie sub formă de semibuclă, până în prelungirea axei umerilor, pe plan ușor înclinat. Orientat către fileu, brațul stâng este relaxat, în timp ce piciorul stâng este fixat pe sol, perpendicular pe fileu, pe aceeași linie cu piciorul drept. Cu genunchiul ușor îndoit, jucătorul își transferă greutatea pe piciorul drept, concomitent cu răsucirea trunchiului spre dreapta.
Lovitura
Racheta este dusă spre minge cu vârful sub înălțimea maximă a ricoșeului mingii, iar dacă se dorește un efect de liftare, aceasta va fi îndreptată spre înainte și în sus, înaintea impactului. Racheta va lovi pe un plan orientat spre fileu, perpendicular pe sol, iar impactul dintre minge și aceasta va avea loc în fața piciorului stâng. Concomitent, greutatea corporală se mișcă pe piciorul din spate, iar genunchii se întind.
Finalizarea loviturii
Racheta este împinsă în față și ajunge deasupra umărului stâng, pe măsură ce greutatea continuă să fie transferată pe piciorul aferent. În acest timp, piciorul drept se sprijină pe vârf și este mutat în spatele piciorului stâng.