WINDSURF

Cum să îți alegi hamul de windsurf

Alegerea unui ham de windsurf se face în funcție de 3 criterii: nivelul tău, tipul tău de practică și greutatea ta.

Foarte accesibil, windsurful constă în a aluneca pe apă, împins de vânt. Materialul propus este potrivit atât pentru inițiere, cât și pentru perfecționare, pentru evoluție și senzații garantate !

WINDSURF

1/ În funcție de nivel

Hamul este conceput pentru a transfera eforturile tracțiunii exersate de velă spre bazin, pentru ușurarea mâinilor și asigurarea unei mențineri bune a spatelui și a zonei lombare a sportivului. Cu cât petreci mai multe ore navigând, cu atât trebuie să alegi un ham mai confortabil, cu menținere foarte bună.

HAM CENTURĂ

Pentru inițiere, hamul centură este ideal. Se plasează în jurul taliei (fără chingi sub coapse) și dispune de un cârlig plasat destul de sus, permițându-ți să te desprinzi mai ușor de greement. Modelele sunt mai mult sau mai puțin rigide.

HAM TIP ȘEZUT

Pentru perfecționare, hamul tip șezut cu chingi sub coapse asigură o tracțiune în poziție șezut, menținerea se face la nivelul fesierilor și cârligul se poziționează relativ jos (mai aproape de centrul de gravitație al practicantului).

WINDSURF

2/ În funcție de tipul de practică

Fără chingi sub coapse, hamul centură se utilizează în funboard sau în valuri. Este adaptat pentru vele mai puțin puternice. Așadar navigația va fi mai dreaptă.
Hamut tip șezut se utilizează pentru long boards, în slalom Race sau în freeride, în asociere cu vele puternice. Cârligul este poziționat jos.

WINDSURF

3/ În funcție de greutate

Alegerea unui ham se efectuează și în funcție de greutatea ta. Există diferite mărimi: S, M , L. Este important să le respecți și să le probezi pentru a găsi un ham eficient și confortabil.
De asemenea, este important să alegi corect și perechea de capete de atașament pentru ham, care leagă hamul de greement. Există mai multe dimensiuni de capete: 24 cm, 26 cm, 28 cm. Pentru inițiere folosește capete destul de lungi, pe care le vei reduce odată cu acumularea experienței. După mai multe navigări, vei reuși să reglezi capetele după cum dorești (+ sau – în față pe ghiu și în funcție de înălțimea fixației ghiului pe catarg).

Foarte accesibil, windsurful constă în a aluneca pe apă, împins de vânt. Materialul propus este potrivit atât pentru inițiere, cât și pentru perfecționare, pentru evoluție și senzații garantate !